Type to search

Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ρεάλ Μπέτις

Ρεάλ Μπέτις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Αγχώθηκε αλλά πέρασε με «χτύπημα» του Ράσφορντ

Share

Μπορεί να πέρασε δύσκολα στα πρώτα 45 λεπτά αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατόρθωσε και πήρε τη νίκη στην Ισπανία με 1-0 επί της Μπέτις και, συνεπακόλουθα, την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Ράσφορντ πέτυχε και πάλι γκολ (56′) φτάνοντας στα 27 τέρματα φέτος σφραγίζοντας την πρόκριση για την ομάδα του.

Η Μπέτις πίεσε και είχε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά ο Ντε Χέα και το δοκάρι σταμάτησαν τις καλύτερες εξ αυτών. Το γκολ του Ράσφορντ ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Τεν Χαγκ και μετά και το 4-1 στο πρώτο παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ φτάνει στα προημιτελικά του εφετινού Europa League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι «ανδαλουσιανοί» μπήκαν δυνατά στο ματς προσπαθώντας να καλύψουν την διαφορά των τριών τερμάτων που υπολείπονταν και έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στο 8ο λεπτό. Ο Χουάνμι πήρε μια έξοχη πάσα από τον Πέρεθ αλλά πλάσαρε άστοχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα το ωραίο σουτ του Χοακίν σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά από αρκετή ώρα όπου η Γιουνάιτεντ ήλεγχε το παιχνίδι, η Μπέτις έχασε εκ νέου ευκαιρία, όταν στο 32’ ο Ντε Χέα νίκησε σε τετ-α-τετ τον Χουάνμι. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δοκάρι με τον Πελίστρι, με τον Ρουί Σίλβα στη συνέχεια, να διώχνει τη μπάλα και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο σπουδαίες επεμβάσεις από τους δύο τερματοφύλακες για να παραμείνει το σκορ στο 0-0. Πρώτα στο 53’ του Σίλβα, σε πλασέ του Ράσφορντ και έπειτα, στο επόμενο λεπτό, του Ντε Χέα, σε κεφαλιά του Πέρεθ. Αμέσως ο Ράσφορντ έχασε άλλη μία ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά.

Εξιλεώθηκε όμως, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, βρίσκοντας δίκτυα με υπέροχο σουτ έξω από τη περιοχή, εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την πρόκριση της ομάδας του στο 56ο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλο τέρμα δέκα λεπτά μετά αλλά ο Σίλβα σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Σάμπιτζερ και το αποτέλεσμα έμεινε στο 1-0 μέχρι το τέλος.

Συνθέσεις:

Ρεάλ Μπέτις (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα, Άμπνερ (Μιράντα 26’), Γκονζάλεθ, Πετσέλα, Σαμπαλί, Καρβάλιο, Γκουίντο Ροντρίγκεζ (Γκουαρδάδο 66’), Χουάνμι, Χοακίν (Κανάλες 59’), Ρουιμπάλ (Ιγκλέσιας 62’), Αγιόθε Πέρεθ (Χοσέ 59’).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μαλάσια, Λισάντρο Μαρτίνεζ (Λίντελοφ 75’), Μαγκουάιρ, Μπισάκα (Νταλό 75΄), Φρεντ (Σάμπιτζερ 60’), Καζεμίρο, Ράσφορντ (Σάντσο 60’), Φερνάντες (Ελάνγκα 68’), Πελίστρι, Βέγκχορστ.

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *