Type to search

Liverpool Premier League Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Share

Σε μια δύσκολη μέρα για την χώρα μας, ο Κώστας Τσιμίκας, στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ, έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, που «σφράγισε» την νίκη απέναντι στη Γουλβς, και έστειλε το δικό του μήνυμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Έχοντας αγωνιστεί μόλις 49 λεπτά συνολικά, στην Premier League, μέσα στο 2023, ο Κώστας Τσιμίκας, επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ δυο μήνες μετά την αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ και την ήττα των «κόκκινων» με 3-1, όπου τότε είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο.

Απέναντι στη Γουλβς, αγωνιζόμενος με μαύρο περιβραχιόνιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, ο «Τσίμι» έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από την έλλειψη αγωνιστικών λεπτών. Ο Έλληνας αμυντικός, είχε την ένταση την οποία χρειαζόταν, αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και είχε εκτός από την ασίστ στο γκολ του Σαλάχ, εννιά ανακτήσεις κατοχής, έξι κερδισμένες μονομαχίες και δυο πάσες «κλειδί».

Μετά την τελευταία του εμφάνιση, δεν αποκλείεται να τον δούμε να αγωνίζεται απέναντι και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε τρεις μέρες, ενόψει της 26ης αγωνιστικής της Premier League, την οποία στα δυόμιση χρόνια του στην Αγγλία, έχει αντιμετωπίσει μόλις… πέντε λεπτά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Ολντ Τράφορντ».

Την φετινή σεζόν, ο Τσιμίκας σε 21 συμμέτοχες σε όλες τις διοργανώσεις (12 ως βασικός), μετρά έξι ασίστ, σε συνολικά 1.052 λεπτά. Ευτυχώς για τον ίδιο, εντός των τεσσάρων γραμμών φαίνεται πως έχει «βρει» τον δρόμο του, κάνει την Ελλάδα υπερήφανη στο υψηλότερο επίπεδο, χωρίς ωστόσο να αγνοεί το τι συμβαίνει στη χώρα μας.

Δεν έμεινε μόνο στο γεγονός πως αγωνίστηκε με μαύρο περιβραχιόνιο απέναντι στη Γουλβς. Μέσα από μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο «Greek Scouser» έδωσε το δικό του μήνυμα στους συγγενείς των θυμάτων λέγοντας: «Τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝗞𝗧𝟮𝟭 (@tsimikas21)

Μάλιστα, σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, αφιέρωσε την νίκη της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, τονίζοντας: «Θέλω ν’ αναφερθώ στην πατρίδα μου και ν’ αφιερώσω τη νίκη στην Ελλάδα όπου έγινε ένα τραγικό δυστύχημα την Τρίτη. Ο Θεός να δώσει κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων και οι ψυχές τους ν’ αναπαυτούν εν ειρήνη».

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *