Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο: Αντιδράσεις από Αγγλία και Αμερική, για την άρνηση δοκιμής προσωρινών αλλαγών

Share

Ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα (4/3), η 137η ετήσια συνέλευση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), με την Premier League αλλά και το MLS, να αντιδρούν στην άρνηση των μελών του να δοκιμάσουν τις προσωρινές αλλαγές παικτών σε περίπτωση τραυματισμού στο κεφάλι.

Πραγματοποιώντας την ετήσια συνέλευσή του, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), αρμόδιο για τους «Κανόνες του Παιχνιδιού», προκάλεσε την αντίδραση, τόσο της Premier League, όσο και του MLS. Αφορμή στάθηκε η άρνηση του Συμβουλίου να αποδεχτεί την πρόταση να δοκιμάσει της προσωρινές αλλαγές παικτών, σε περίπτωση κάποιου τραυματισμού στο κεφάλι. Ουσιαστικά αυτή η δοκιμή, θα αντικαθιστούσε την επιπλέον αλλαγή που έχουν δικαίωμα να κάνουν οι ομάδες στην περίπτωση που κάποιος παίκτης υποστεί διάσειση.

Ποιο είναι το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) και πως λειτουργεί

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο αποτελείται από τις τέσσερις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλική, Σκωτσέζικη, Ουαλική, Ιρλανδική), οι οποίες ήταν οι πρώτες που δημιουργήθηκαν. Μέλος είναι και η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA), η οποία έχει τέσσερις ψήφους, όταν από μία έχουν οι υπόλοιπες ομοσπονδίες-μέλη. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο, μία για να αποφασίσει για πιθανές αλλαγές στους κανόνες του και μία για να συζητήσει για τις εσωτερικές του υποθέσεις.

Αντιδράσεις από παίκτες και γιατρούς, στον απόηχο της συνέλευσης

Έχοντας στα «χέρια» του πρόταση ώστε να δοκιμάσει τις προσωρινές αλλαγές παικτών, σε περιπτώσεις τραυματισμών στο κεφάλι, το IFAB, αποφάσισε πως δεν θα προχωρήσει σε αυτή την δοκιμή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου μετά την συνέλευση τόνισε πως «Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών των συλλόγων, είναι υπέρ των μόνιμων αλλαγών και όχι των προσωρινών. Με βάση την ιατρική πείρα τους, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύεται η υγεία του παίκτη».

Παράλληλα, η Premier League μαζί με την αγγλική Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, αφού αρχικά «πίεζαν» ώστε να γίνει αποδεκτή η δοκιμή αυτή, στο άκουσμα της τελικής απόφασης, αντέδρασαν άμεσα λέγοντας: «Αν και βλέπουμε ότι η δοκιμή δεν έχει απορριφθεί εντελώς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό για το οποίο δεν εγκρίθηκε και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό για την υγεία όλων των παικτών».

Παρόμοια αντίδραση υπήρξε και από το MLS,όπου με ανακοίνωσή του, τόνισε πως θα συνεχίσει να εργάζεται με την Αγγλική και την Γαλλική Ομοσπονδία, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ένωση παικτών, ώστε να επιτευχθεί η δοκιμή των προσωρινών αλλαγών.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τις αποφάσεις του IFAB, αλλά και γενικότερα τους κανονισμούς τους ποδοσφαίρου υπάρχει επίσημη εφαρμογή για τα κινητά, η οποία διατίθεται δωρεάν.

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *