Type to search

A1 γυναικων Βολεϊ Volley League Women ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-3 : Σπουδαίο “διπλό” στο θρίλερ του Αμαρουσίου

Share

Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ επικράτησε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, επί του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι που εκτυλίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, αφού η “ένωση” επικράτησε στο δραματικό ταϊ μπρέικ με 2-3, κοιτώντας όλο και πιο… ελκυστικά την πρωτιά.

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Σίλβα (22π) η ΑΕΚ έβαψε “κιτρινόμαυρο” το ντέρμπι της 16ης της volley league γυναικών, με 2-3, σε μια αναμέτρηση η οποία διέθετε συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ποιότητα και θέαμα. Η Ένωση αποδείχθηκε πιο σκληρή στις λεπτομέρειες του ντέρμπι, έφυγε με την νίκη από το Μαρούσι και απολαμβάνει την αποκλειστικότητα στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, όταν και προηγήθηκαν με 5-1 στο πρώτο σετ. Το συγκρότημα του Ότσαλ Γιουνούς, έπειτα και από το 1ο time ou, έβγαλε αντίδραση, ισορρόπησε την εικόνα της και πήρε το πρώτο της προβάδισμα με 10-11. Με κύριο όπλο της το μπλόκ, η ΑΕΚ έκανε δικό της το πρώτο σετ με 23-25

Εμφατική η αντίδραση του Παναθηναϊκού 

Στο 2ό σετ οι πράσινες μπήκαν πιο συγκεντρωμένες και με την ώθηση του κόσμου τους, που ξεπέρασαν τους 800 φιλάθλους, έκαναν δικό τους το 2ο σετ. Το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη, με χαρακτηριστικό του όπλο την Μάρθα Ανθούλη (22π), πήρε από νωρίς τα ηνία του 2ου σετ, του οποίου η διαφορά έφτασε και τους 11 πόντους ( 20-9 ). Το υπόλοιπο του, είχε λάβει μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να το κατακτάει με 25-11.

Δύναμη ψυχής και 1-2

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας ολοκληρωτικά το μομέντουμ υπέρ του, προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, παίρνοντας από νωρίς στο 3ο σετ το προβάδισμα με 5-1. Η φιλοξενούμενες με μια εκπληκτική Σίλβα έκανα την αντεπίθεση τους ισοφαρίζοντας σε 10-10. Η Ανθούλη φώναξε παρούσα και έστειλε ξανά τους γηπεδούχους σε σημαντικό προβάδισμα (17-14). Η ΑΕΚ ήταν ξανά εκεί. Με μια μεγαλειώδης ανατροπή κατέκτησε το 3ο σετ με 23-25

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε εκ νέου με νέα πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την Τζένιφερ Κρός, η οποία από την γραμμή του Σερβίς πλήγωσε την υποδοχή της Ένωσης. Οι πράσινες, ξανά εύκολα, ισοφάρισαν τα σετ σε 2-2 ( 25-17)

Tie break για… γερά νεύρα  

Όλα θα κρινόντουσαν στο 5ο και τελευταίο σετ. Οι γηπεδούχοι ξανά μπήκαν δυνατά και πήραν το προβάδισμα με 4-1 με την εξαιρετική και απόψε, Ανάε (19π). Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με την Σίλβα να συνεχίζει το άψογο παιχνίδι της, και την Νίζετιχ να <<μιλάει>> στις κρίσιμες στιγμές, η ΑΕΚ πανηγύρισε το διπλό στο Μαρούσι πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην πρωτιά (15-11 στο tie break)

Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, μετά και το τέλος της 16ης αγωνιστικής, παραμένει 3ος με 37 βαθμούς, 2 πίσω από την ΑΕΚ και 6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Αντίθετα η Ένωση βρίσκεται στο κυνήγι του “δικέφαλου του βορρά” με 39 βαθμούς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Γιάννης Καλμαζίδης): Χατζηευστρατιάδου 12, Ανάε 19, Γκρότους 11, Παπαφωτίου 5 , Ανθούλη 22, Κρος 15 Πολίτη, Νικολογιάννη, Μεταξά, Μερκούρη.

Α.Ε.Κ. (Ουνούς Οτσάλ): Νίζετιχ 14, Καλαντάτζε 7, Καλντερόν 15, Κωνσταντινίδου 3, Σίλβα 22, Κουλίκοβα 10 / Αρτακιανού, Διάλλα, Βλαχάκη.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *