Type to search

VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Παναθηναϊκός – Μίλωνας 3-1: Με ηγέτη Κόβαρ η 5η σερί νίκη

Share

Με ηγέτη τον Γίρι Κόβαρ και χωρίς τον Ερνάντεζ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε επί του σκληρού Μίλωνα, με 3-1 σετ, φτάνοντας τις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα της Α1, παραμένοντας στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού 

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι απέναντι σε μια από τις πιο σταθερές και επικίνδυνες ομάδες της κατηγορίας. Οι πράσινοι, έχοντας στο μυαλό τους την απουσία του κορυφαίου τους παίκτη, Ερνάντεζ (ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην γάμπα και προφυλάχτηκε), αντέδρασαν στο εις βάρος τους 0-1 και πήραν τους πολύτιμους 3 πόντους για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο σετ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν “μουδιασμένα” στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι αθλητές του Μίλωνα. Το συγκρότημα του Σάκη Ψάρρα, χτύπησε στις αδυναμίες των πρασίνων και με πρωταγωνιστές τους Μπράιαν και Ανδρεάδη κατέκτησε το εναρκτήριο σετ με 22-25.

Οι πράσινοι έβγαλαν άμεσα αντίδραση, με ηγέτη της προσπάθειας αυτής να είναι ο Γίρι Κόβαρ. Ο Ιταλός ακραίος σημείωσε 21 πόντους, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από το σερβίς, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την καλή μέρα που βρέθηκε ο Άξελ Γιάκομπσεν. Οι πράσινοι κατέκτησαν γρήγορα το 2ο σετ (25-20) και ισοφάρισαν σε 1-1.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Στο παιχνίδι των γηπεδούχων συμμετείχαν ενεργά και οι Ράνγκελ (16 πόντους), Σάντερ (14 πόντους), με τον Παναθηναϊκό να κατακτάει το 3ο σετ με 25-20, παίρνοντας το προβάδισμα στα σετ.

Στο 4ο σετ η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε ντέρμπι με την διαφορά να εναλλάσσεται διαδοχικά. Τα εύστοχα και πολύ δυνατά σερβίς του Χέρρ, δεν βρήκαν απάντηση από Ζήση και Φράγκο, ενώ ο Ανδρεάδης συνέχισε την καλή του εμφάνιση, δίνοντας ελπίδες στον Μίλωνα για κατάκτηση του 4ου σετ. Αντίθετα, οι πράσινοι, παίζοντας συνεχώς σε πρώτο χρόνο με το δίδυμο Ράνγκελ – Γιάκομπσεν, απαντούσαν στην πίεση των φιλοξενουμένων. Την διαφορά στο 4ο και τελευταίο σετ, έκανε ο Αχιλλέας Μπάσης. Ο 29χρονός Έλληνας κεντρικός, πέρασε ακριβώς για τον λόγο που τον θέλει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Με το άρτιο και δυνατό του σερβίς, έστειλε τον Παναθηναϊκό σε τριπλό ματς μπολ, όπου και εν τέλει έκανε την διαφορά ( 25-22) στο τελικό 3-1.

Με αυτήν την νίκη, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, ξανά έπιασε τον ΠΑΟΚ (που πέρασε επιτυχημένα εχθές από την Κηφισιά) στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κυνηγώντας, τον Ολυμπιακό και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της, τον 1ο ημιτελικό με τους ερυθρόλευκους για το Τσάλεντζ Καπ (7/2). Αντίθετα, η ομάδα του Μίλωνα παρέμεινε στην 4η θέση της κατάταξης, νιώθοντας  πλέον την ανάσα του Φοίνικα Σύρου.

 

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ (21π), Σάντερ (14π), Πετρέας (9π), Γιάκομπσεν (2π), Ρανγκέλ (16π), Φράγκος (12π) / Ζήσης, Γεωργίου, Μπάσης
  • Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Μπράιαν (11π), Ανδρεάδης (10π), Γιορντάνοφ (13π), Μολίνα (12π), Εφραιμίδης (9π), Χερ (6π) / Χανδρινός, Θεοδόσης, Δημητούλης, Μάρκου (1π), Νανόπουλος (1π)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *