Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στα ρηχά ο Ποσειδώνας, υψηλές πτήσεις ο Ίκαρος

Share

    Εξ αρχής, οι συνθήκες, βάσει, αφενός του βαθμολογικού πίνακα και αφετέρου της έως τώρα εκατέρωθεν αγωνιστικής παρουσίας, τροφοδοτούσαν κάποιες πρώτες σκέψεις και εικασίες για το παιχνίδι, όχι τόσο για την έκβαση – καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο στον αθλητισμό, αν δεν επιβεβαιωθεί εντός αγωνιστικού χώρου – αλλά για την εξέλιξή του: γρήγορος ρυθμός, κλειστές άμυνες και επομένως υπομονή και “πνευμόνια” για τον έλεγχο των πεπραγμένων.

  Οι προσδοκίες βγαίνουν αληθινές. Στο κλειστό του Παλαιού Ψυχικού (έδρα της επίσης τοπικής Α.Ε. Ψυχικού, αγωνιζόμενης στην Elite League) Ποσειδώνας και Ίκαρος αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της 14ης στροφής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με στόχο βεβαίως τη νίκη και το αντίστοιχο βαθμολογικό όφελος ως ανταμοιβή για την δυνητική επίτευξη των ξεχωριστών τους διακυβευμάτων. Αμφότεροι σκληροτράχηλοι οι αντίπαλοι, ωστόσο η ειδοποιός διαφορά (φαίνεται πως) είναι η ευστοχία των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ήδη από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου θέτουν μία ασφαλή διαφορά 10 πόντων (37 – 27), η οποία ανά διαστήματα φθάνει και τους σχεδόν 20 (66 – 48 με δύο βολές του Μαυροειδή 3,5 λεπτά προ του τέλους).

Η απόσταση, διατηρήσιμη ως τη λήξη, όπως αποδείχθηκε, εδραιώνεται με φάσεις που διαμορφώνουν ψυχολογία – και αντίστροφα την στερούν σ’ αυτόν που τις υφίσταται – με ορισμένους αιφνιδιασμούς κρίσιμων χρονικών σημείων, όπως στη φάση ley up του Μαυροειδή, που διαμόρφωσε το 43 – 31 στο 26΄, και στην αξιοποίηση του αντιαθλητικού, στο οποίο υπέπεσε ο Καπάντζας στις αρχές της τελευταίας περιόδου, από τον Βλασσόπουλο με δύο εύστοχες βολές και ένα τρίποντο, ως βολή χαριστική, για το 64- 46 περίπου 5 λεπτά πριν από τη λήξη.

Οι προβλέψεις για τη φύση του αγώνα επιβεβαιώθηκαν. Το τελικό 70 – 59 αντικατοπτρίζει με τη σειρά του πλήρως τις όποιες νέες συνθήκες, βαθμολογικές και μη: ο γηπεδούχος Ποσειδώνας βάζει προσωπικό στοίχημα να ξεπεράσει τον εαυτό του για την παραμονή – υπέρβαση αναμενώμενη για “πρωτάρη” σε μεγάλη κατηγορία – και ο Ίκαρος συνεχίζει την σταθερή του παρουσία, αποδεικνύοντας, στον εαυτό του και ο ίδιος πρωτίστως, πως δεν θα περιοριστεί στις εκπλήξεις, αλλά και θα διεκδικήσει την δική του υπέρβαση, ως αξιότιμος διώκτης των ισχυρών στα Play off.

Υπό τις οδηγίες ενός φίλου από τα παλιά, του Κώστα Χαριτάτου (πρώτη θητεία το μακρινό πλέον 2009), έχει κάθε κίνητρο να το επιδιώξει. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο νέο έτος, η νίκη αυτή ενδείκνυται για μία νέα αρχή και η εντός έδρας αναμέτρηση με τον αδύναμο ουραγό Μανδραϊκό, μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη δημιουργία ενός σερί ικανού να αλλάξει τα δεδομένα της ομάδας. Γιατί όχι και το “status quo” της κορυφής.

Ποσειδώνας (Μπουζούλας, Τριανταφύλλης): Καραμπάτος 3(1), Κουτάντος, Φετοκάκης 2, Κώτσης Β. 3, Χουλιάρας 2, Ρουμπέας 3(1), Κώτσης Ι. 27(2), Παπακωνσταντίνου, Σακελλαρίου 1, Καγιάντζας 11(1), Παναγιώτου 5, Καλημέρης 2.
Ίκαρος (Χαριτάτος): Θωμάς 5(1), Μουστάκας, Λάμπρου 20(2), Βαϊδάκης 10(1), Βλασσόπουλος 10(1), Τσιμπιράκης 4, Μαυροειδής 13(2), Καλαμπὀγιας 5, Βασιλακάκης 3(1)

Επιμέλεια: Νικόλας Κανελλόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *