Type to search

ΔΙΕΘΝΗ ΕΒΕΡΤΟΝ Κεντρική ΛΙΝΤΣ ΜΑΡΣΕΛΟ ΜΠΙΕΛΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΦΡΑΝΚ ΛΑΜΠΑΡΝΤ

Φαβορί ο Μπιέλσα για αντικαταστάτης του Λάμπαρντ

Share

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για να καλύψει το κενό του Φρανκ Λάμπαρντ στο τιμόνι της Έβερτον.

Η ήττα με 2-0 από την Γουέστ Χαμ αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Λάμπαρντ στον πάγκο των «ζαχαρωτών». Ο Άγγλος προπονητής απομακρύνθηκε με απόφαση της διοίκησης μετρώντας 11 ήττες στα τελευταία 14 παιχνίδια της ομάδας.

Ανάμεσα στα ονόματα των υποφήφιων αντικαταστατών βρίσκεται και αυτό του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο Αργεντινός προπονητής είναι χωρίς ομάδα μετά την απομάκρυνση του από την Λιντς τον Φεβρουάριο του 2022. Τα ονόματα των Σον Ντάις και Γουέιν Ρούνεϊ έχουν επίσης ακουστεί, με τον ισχυρό άνδρα της Έβερτον, Φαράντ Μοσίρι, όμως να δείχνει σαφή προτίμηση στον Μπιέλσα. Μάλιστα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο, πως έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον 67χρονο τεχνικό συζητώντας μαζί του την προοπτική να αναλάβει την ομάδα.

Το κλίμα στο Λίβερπουλ δεν είναι καθόλου καλό, με τους οπαδούς της ομάδας να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια κατά της διοίκησης μετά την σαββατιάτικη αναμέτρηση κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν αυτός που «πλήρωσε το μάρμαρο» για την κακή πορεία του συλλόγου, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο απ’ όταν ανέλαβε. Σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο της πρώτης ομάδας αποτελεί παρελθόν, με τους Πολ Τέιτ (προπονητής κάτω των 21) και Λέιτον Μπέινς (προπονητής ακαδημιών) να αναλαμβάνουν μέχρι να προσληφθεί ο διάδοχος του πρώην θρύλου της Τσέλσι.

Ο Μοσίρι πλέον έχει απομακρύνει έξι προπονητές τα τελευταία επτά χρόνια που βρίσκεται στην διοίκηση της ομάδας. Χαρακτηριστικό της ταραχώδους πορείας που διαγράφει η Έβερτον τα τελευταία χρόνια. Τα «ζαχαρωτά» επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό του Λάμπαρντ, με τον Μοσίρι να ισχυρίζεται ότι έχει πίστη στο πλάνο του και πως χρειάζεται σταθερότητα 13 μέρες πριν τον απολύσει. Έχοντας μόλις τρεις νίκες στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, η απόφαση αυτή κρίνεται μάλλον αναπόφευκτη.

Τα προβλήματα της Έβερτον, όμως, επεκτείνονται και πέραν του αγωνιστικού χώρου. Το νέο γήπεδο κόστους 550 εκατομμυρίων λιρών βρίσκεται υπό κατασκευή, οι τρεις τελευταίοι διαθέσιμοι λογαριασμοί του συλλόγου δείχνουν συνδυασμένες ζημιές 372 εκατομμυρίων λιρών και οι κερδοφόροι εμπορικοί δεσμοί με εταιρείες που ανήκουν στον Ρώσο Άλισερ Ουσμάνοφ κόπηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Επομένως, η απειλή του υποβιβασμού έρχεται σε μια αρκετά επικίνδυνη περίοδο.

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *