Type to search

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισοπαλία σαν…ήττα για τον ΑΟΚ Φαλήρου!

Share
Σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα στην “Παραλία Καλλιθέας” αναμετρήθηκαν ο ΑΟΚ Φαλήρου με τη Θύελλα Μοσχάτου στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά. Το τελικό 1-1 δεν άφησε καμία ομάδα ευχαριστημένη, παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι της αναμέτρησης με ωραίο ποδόσφαιρο και πολλές χαμένες ευκαιρίες. 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναπτυχθούν και να κερδίσουν την κατοχή της μπάλας. Πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 8′ με τον Ελευθεράκη του Φαλήρου να περνά όποιον βρίσκει μπροστά του, αλλά μην ευστοχεί. Οι γηπεδούχοι πίεζαν αρκετά και μέσω αντεπιθέσεων στα πρώτα λεπτά επιδίωκαν να βρουν κάποιο τέρμα. Σταδιακά, η αδυναμία της Θύελλας να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα την ανάγκαζε να μείνει πιο πίσω στο γήπεδο, με την πίεση εις βάρος της ολοένα και μεγαλύτερη. Στο 17′ ο Λέντερης για τους γηπεδούχους θα χάσει μοναδικό τετ-α-τετ, με τον Γελάρδο να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Λιαράκη βρήκε στα σώματα λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του Μοσχάτου. Φτάνοντας στα μισά του πρώτου μέρους η εικόνα παρέμενε η ίδια, με τον ΑΟΚ να είναι καθολικά ανώτερος των αντιπάλων.
Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν από ένα σημείο και μετά να περάσουν ακόμα και τη μεσαία γραμμή, κάτι που φανέρωνε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Κάτι τέτοιο δεν εκμεταλλεύονταν όμως η ομάδα του τοπικού ΑΟΚ, καθιστώντας ανούσια την κατοχή της μπάλας. Στο 32′ οι βυσσινί της Θύελλας απώλεσαν την πρώτη τους ευκαιρία, αφού το φάουλ του Κωνσταντάκου πέρασε χωρίς αντίκρισμα. Παρά το λιγοστό κόσμο που παρακολουθούσε την αναμέτρηση, η ατμόσφαιρα που υπήρχε ήταν εξαιρετική. Στο 35′ το Φάληρο έφτασε κοντά στο γκολ ξανά, όμως το σουτ του Λιαράκη απέκρουσε για άλλη μια φορά ο τερματοφύλακας και στην επανάληψη ο Χαιρόπουλος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 40′ και πάλι από τα δεξιά με τον Μπρέγκου, οι γηπεδούχοι δεν θα καταφέρουν να σκοράρουν αφού η ατομική του ενέργεια και το γύρισμα του δεν βρήκε αποδέκτη. Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Λέντερης απείλησε για ακόμη μία φορά με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Με τη συμπλήρωση των 45′, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μετά από ατομική ενέργεια του Κωνσταντάκου, αλλά ο Ψέμμας ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα πρώτο μέρος με αρκετές χαμένες ευκαιρίες και καθολική κυριαρχία του ΑΟΚ Φαλήρου, με το σκορ όμως να παραμένει στο μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη φάση ανήκει στη Θύελλα, με το φάουλ του Γούλα να περνά άουτ. Στο 55′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή εντός της περιοχής, με τον διαιτητή να συνεχίζει το παιχνίδι κανονικά. Η εικόνα πάντως και στην επανάληψη έμοιαζε αρκετά με το πρώτο μισό του αγώνα, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε στο 58′ με τον Μπρέγκου των κυανόλευκων να πλασάρει ιδανικά τον Γελάρδο και να κάνει το 1-0.

Στο 65′ όμως και κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο Σύρος (με το δεύτερο γκολ του στη σεζόν) θα σπρώξει από κοντά την μπάλα με κοντινή προβολή και θα ισοφαρίσει για την ομάδα του σε 1-1. Στο 70′ ο Μανδάς απείλησε με ωραίο δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή για τον ΑΟΚ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Το γκολ της ισοφάρισης επηρέασε αρκετά τους γηπεδούχους, αφού έχασαν τη συγκέντρωσή τους, καθώς και αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Οι Τζιτζιφιώτες πίεζαν με σκοπό το νικητήριο γκολ, με το διαιτητή να σφυρίζει αρκετά με αποτέλεσμα να σταματήσει η ωραία ροή που υπήρχε. Στο 90′ ο Παπαδόπουλος πλησίασε στο γκολ για τους γηπεδούχους, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι φεύγοντας για λίγο εκτός. Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο λεπτό του έξτρα χρόνου, αφού ξανά από ενέργεια του Παπαδόπουλου η μπάλα δεν θα καταλήξει στα δίχτυα ύστερα από ωραία ατομική του ενέργεια. Έτσι, το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με το τελικό 1-1 να μην αφήνει ευχαριστημένους τους γηπεδούχους που μόχθησαν για τους τρεις βαθμούς της νίκης και με το βαθμό ανέβηκαν στους 14 και την τέταρτη θέση, στο -7 από την κορυφή έχοντας παιχνίδι περισσότερο. Αντιθέτως, η ομάδα του Μοσχάτου παρά την κακή της εμφάνιση έφυγε με ακόμη έναν βαθμό, με τον οποίο έφτασε κι εκείνη τους 14 και παρέμεινε στην τρίτη θέση της κατάταξης, ισοβαθμώντας ουσιαστικά με τους σημερινούς της αντιπάλους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Αλεξίου, με βοηθούς τον κ. Σηφάκη και τη κα. Σηπάκη.

Χρέη Παρατηρητή είχε ο κ. Βλασσόπουλος Ιωάννης.

Οι συνθέσεις των ομάδων 

ΑΟΚ Φαλήρου: Ψέμμας, Ανδρέου, Καρανίκας, Αφεντόπουλος (73΄ Παπαδόπουλος Η.), Κούστας, Χαιρόπουλος, Λέντερης (80΄ Παπαδόπουλος Χ.), Χαντζής, Λιαράκης, Ελευθεράκης, Μπρέγκου (67΄ Μανδάς)

Θύελλα Μοσχάτου: Γελάρδος, Μίχος, Τσικριπής, Μιχαλακόπουλος, Πιτερός, Μαυρομίχαλος (59΄ Λαοπόδης), Σύρος, Παντσάσης (46΄ Καρτσωνάκης), Γούλας, Κωνσταντάκος, Κομπογιάννης

ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up