Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αίαντας για πρωτάθλημα κατάπιε τον Παντζιτζιφιακό

Share
Ζωντανός στη μάχη του πρωταθλήματος ο Αίαντας Σαλαμίνας, πήρε σημαντική νίκη, με 0-3, απέναντι στον Παντζιτζιφιακό.
Γράφει ο Θοδωρής Δημόπουλος 
Επέβαλλε το νόμο του ο Αίαντας Σαλαμίνας στο “Γήπεδο Παραλίας”, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, ώστε να επικρατήσει του Παντζιτζιφιακού, με 0-3. Στους 16 βαθμούς ανέβηκαν οι “νησιώτες”, που παραμένουν ζωντανοί, στη μάχη του τίτλου, παραμένει στους 8 η ομάδα από την Καλλιθέα. Μαρκοπουλιώτης στο 8ο, Τομπουλίδης στο 41ο και Χατζής στο 75ο λεπτό τα τέρματα των φιλοξενούμενων.
Ο Αγώνας 
Η σέντρα, στο παραλιακό γήπεδο της Καλλιθέας, βρίσκει τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό και να πάρουν την κατοχή με το μέρος τους. Σκληρά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κι ενώ ο Αίαντας παίρνει, σιγά σιγά, το μομέντουμ και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κυνηγά τη ροή ο Παντζιτζιφιακός, που κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, θα αναγκάσει το Ρεντζέπη να απομακρύνει με γροθιές, στο 6ο λεπτό, συγκρουόμενος με τον Μαύρο. Παράλληλα, ο Μαρκοπουλιώτης θα “χορέψει” στην επόμενη φάση την άμυνα των φιλοξενούμενων, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Καραβίτη, κάνοντας, στο 8′, το 0-1. Φανερά επηρεασμένοι οι “κιτρινομπλε”, πουλάνε πολύ εύκολα τη μπάλα, κι ενώ η πίεση των “κυανόλευκων” ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον Χατζή να βγει στην κόντρα, κατά το 13ο λεπτό, με τη μπάλα, ωστόσο, να καταλήγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Καλλιθεωτών. Οι οποίοι προσπαθούν να ανεβάσουν ταχύτητα, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο, όπως δείχνει και η άσκοπη σέντρα του Χρήστου, στο 18ο λεπτό. Μεγάλη ευκαιρία για τον Αίαντα, αμέσως μετά, με το σουτ του Αποστολίδη να διώχνει, λίγο πριν τη γραμμή, ο Παπαδούλης. Επικρατούν απόλυτα, στο ψυχολογικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι, που έχουν σκοπό να ψάξουν για το δεύτερο γκολ. Έντονη νευρικότητα, στον αντίποδα, με το πιο σκληρό παιχνίδι του Παντζιτζιφιακού να αποδεικνύεται πιο πολύ άτοπο, παρά αποτελεσματικό. Χάνει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Αίαντα ο, σκόρερ, Μαρκοπουλιώτης, με την κεφάλια του, από το ύψος της μικρής περιοχής να….σημαδεύει τα άστρα. Σφυροκόπημα από τους Σαλαμινιώτες, αν και, λίγο έλειψε, να πάθουν τη ζημιά, στην κόντρα, από τον Μαρκατζίνο, με τον Ρεντζέπη να βγαίνει και να αποσοβεί τη φάση, στο 32ο λεπτό. Ψάχνουν και οι δύο το ανοιχτό παιχνίδι και το χτύπημα στην κόντρα, back to back φάσεις, με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, για τον Αίαντα. Σέντρα του Χατζή, εκτέλεση του Βουτσιώτη, και πάλι ο Καραβίτης σώζει, ενώ η κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη, στην επόμενη φάση, καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Έρχεται και το 0-2, στο 41ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας και κοντινή προβολή του Τομπουλίδη. Λίγα πράγματα αλλάζουν στο μοτίβο του παιχνιδιού, με το 0-2 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι δεν φαίνεται να κόβουν ταχύτητα, μπαίνοντας πολύ φορτσάτα στο χορτάρι. Σέντρα σουτ του Χατζή στο 49ο λεπτό, καλή έμπνευση, με τον Καραβίτη να μπλοκάρει. Παίρνουν ώθηση οι γηπεδούχοι, έχοντας βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας, και με πιο επιθετικές διαθέσεις, χωρίς, όμως, να μπορούν να αλλάξουν το σκηνικό. Και αυτό διότι δίνουν μέτρα, ανασταλτικά, στον αντίπαλο, που προσπαθεί να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Σίγουρο γκολ θα χάσει ο Παπόκα, στο 58ο λεπτό, με το σουτ του από τη μεγάλη περιοχή, να καταλήγει εκτός. Εντείνονται οι μονομαχίες, έχοντας μπει στη μία ώρα αγώνα, κι ενώ το φάουλ του Χατζή, στο 67ο λεπτό, φεύγει άουτ. Το χτίσιμο της επιθετικής λειτουργίας του Αίαντα έχει πάρει στις πλάτες του ο Χατζής, που στο 71ο λεπτό δεν θα ανησυχήσει τον Καραβίτη. Πατάει πιο πολύ περιοχή ο Παντζιτζιφιακός, συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο, όμως δεν μπορεί το ρευστοποιήσει αυτό. Εν τέλει το πληρώνει αυτό, μια και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας από τη Σαλαμίνα, κάνει, με αντεπίθεση το 0-3, στο 75ο λεπτό, φτάνοντας τα 5 τέρματα στο πρωτάθλημα. Το μόνο πράγμα που θα καταφέρουν οι “κιτρινομπλε” είναι το γκολ του Μπαλαδήμου, στο 82′, με τον επιθετικό των γηπεδούχων να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Μάλιστα, οι διαμαρτυρίες του ανάγκασαν τον διαιτητή της συνάντησης, κύριο Τραϊφόρο να του δείξει την κίτρινη κάρτα. Δεν θα συμβεί κάτι παραπάνω, από εκεί και έπειτα, ο αγώνας ολοκληρώνεται στο 0-3.
Οι ενδεκάδες:
Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος (Διονύσης Παπαδούλης): Καραβίτης, Δωρογιάννης, Τρίχας, Τόλης, Γιαννακόπουλος, Παπαδούλης, Χρήστου, Μαύρος, Μπαλαμπάνης, Δεμερτζής, Μαρκατζίνος
Αίας Σαλαμίνας (Τάσος Ανδριώτης): Ρεντζέπης, Ζοτάϊ, Λιάτος, Κρητικός, Γεωργίου, Λάκα, Τομπουλίδης, Αποστολίδης, Μαρκοπουλιώτης, Βουτσιώτης, Χατζής
Αναπληρωματικοί:
Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος: Λουπίδης, Ζαχαριουδάκης, Λαδιάς, Σκευοφύλαξ, Παπόκα, Σωτηριάδης, Καρυπίδης
Αίας Σαλαμίνας: Κόρρος, Ζιτζάκης, Αναγνωστόπουλος, Λουκάς, Μιχαλάκης, Τζαβάρας, Ατματζίδης
Αλλαγές:
Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος:
Μιχαλάκης και Ατματζίδης, πέρασαν στο 46′, αντί Χρήστου και Ζοτάϊ, αντίστοιχα.
Ο Λαδιάς αντικατέστησε, στο 62ο λεπτό, τον Δεμερτζή.
Αίας Σαλαμίνας:
Μιχαλάκης και Τζαβάρας, αντικατέστησαν, στο 46′, αντικατέστησαν Βουτσιώτη και Μαρκοπουλιώτης, αντίστοιχα.
Στο 85′, ο Κόρρος μπήκε στον αγώνα, αντί του Ρεντζέπη.
Διατητής: Τραϊφόρος Α.
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος Τ., Φυρογένης Ε.
Παρατηρητής: Καλούμενος Φώτης
Σκληρή επιφυλλάσεται η συνέχεια και για τους δύο, με τον Αίαντα να υποδέχεται, στο γήπεδο των Αμπελακίων, την Ένωση Ποντίων, ενώ ο Παντζιτζιφιακός έχει να ανέβει βουνό, κόντρα στην Ένωση Ρέντη, μέσα στο “Σταύρος Μελισσουργός”. Αμφότεροι για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *