Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ανατροπή της χρονιάς για την Κερατέα με υπογραφή του μυθικού Μαγγανά!

Share

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ, ο ΑΟ Κερατέας υποδέχθηκε την Τριγλία Ραφήνας και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε με 3-2.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και έψαχναν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Κορμπά. Στο 8 όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα της Ραφήνας ευτύχησε να προηγηθεί μετά όταν μετά από λάθος του Μπουγιούκου, ο Ζαφειρόπουλος έκλεψε τη μπάλα και ευστόχησε με πλασέ μέσα από την περιοχή. Οι παίκτες του Δημητρόπουλου θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 19 όταν η κεφαλιά του Μπουγιούκου πέρασε ελάχιστα εκατοστά από το κάθετο δοκάρι. Στο ο Μαγγανάς Χ. επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια θέση χωρίς όμως να βρίσκει στόχο. Μόλις δύο λεπτά αργότερα η κατάσταση έγινε δυσμενέστερη για την ομάδα της Κερατέας. Η άμυνα της υπέπεσε ξανά σε παιδαριώδες λάθος και ο Τσούκας Κ. το εκμεταλλεύτηκε εκτελώντας τον Καλογερόπουλο με μία απίθανη λόμπα, αυξάνοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Η ψυχρολουσία ήταν έντονη για τους γηπεδούχους οι οποίοι παρόλο που είχαν σε μεγάλο ποσοστό την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερναν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας της Τριγλίας. Στον άξονα έμοιαζαν αρκετά ασύνδετοι με έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας. Το υπόλοιπο διάστημα  του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2.

Στην επανάληψη, η τοπική ομάδα μπήκε αρκετά αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και στο 48 ο Μαγγανάς Χ. κέρδισε πέναλτυ μετά από ανατροπή του Γκέκα. Η φάση αυτή σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από το επιτελείο της Κερατέας αλλά και από τον κόσμο στις κερκίδες ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο λόγος ήταν η κίτρινη κάρτα που είχε ήδη δεχτεί ο αμυντικός της Ραφήνας, με τον διαιτητή Δραγάτη όμως να μην τον τιμωρεί με δεύτερη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπουγιούκος, θέλοντας να εξιλεωθεί για τις ευθύνες που είχε στα γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Η κατάληξη όμως δεν ήταν η επιθυμιτή, με την μπάλα να έχει παρόμοια πορεία με την εκτέλεση του Χάρι Κέιν κόντρα στη Γαλλία. Τη σκυτάλη στην προσπάθεια να ξαναβάλει την ομάδα της Κερατέας στο παιχνίδι, πήρε ο Γκορόγιας ο οποίος απώλεσε σωρεία ευκαιριών. Αρχικά στο 55, μία αδύναμη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτυ δεν ανησυχήσε ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι δύο επόμενες όμως ήταν οι σημαντικότερες, όταν στο 68 αστόχησε εξ’επαφής σε κενή εστία και στο 75 έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Πάνω που κάθε ελπίδα έδειχνε να έχει χαθεί, ήρθε σαν από μηχανής θεός ο Μαγγανάς Χ. Στο 80 κέρδισε το δεύτερο του πέναλτυ στο παιχνίδι, το οποίο αυτή τη φορά εκτέλεσε ο ίδιος και στέλνοντας τον Κορμπά στην αντίθετη γωνία μείωσε σε 1-2. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από φάση διαρκείας , ο αδερφός του Μαγγανάς Β. δοκίμασε ένα μονοκόμματο σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Μαγγανά Χ. να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά την ασταθή επέμβαση του Κορμπά. Η ολική ανατροπή έγινε στο 90, όταν το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων ολοκλήρωσε το χατ τρικ του, όντας αποδέκτης της μπαλιάς του Μαγγανά Β. και μετά από υποδειγματικό κοντρόλ πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 3-2, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού. Ο ΑΟ Κερατέας είναι πλέον ισόβαθμος στην δεύτερη θέση με τον Αχαρναϊκό, ενώ η Τριγλία Ραφήνας έπεσε στην τέταρτη θέση.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού Χρήστος Μαγγανάς δήλωσε για τη νίκη-ανατροπή της ομάδας του: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και επειδή βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ, παρόλα αυτά με τη βοήθεια του κόσμου και την ψυχραιμία που δείξαμε, καταφέραμε να αντρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση”.

Ύστερα, όσον αφορά το χατ τρικ του, τη σημασία που είχε για τον ίδιο αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαι πολύ χαρούμενος  που κατάφερα και βοήθησα την ομάδα μου με τα γκολ μου. Βοηθάνε και εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως την ομάδα. Έχει μεγάλη αξία που έγινε μπροστά στους φιλάθλους μας. Η ομάδα θα κοιτάξει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα και παράλληλα να κατακτήσει το κύπελλο”.

Συνθέσεις:

ΑΟ Κερατέας: Καλογερόπουλος, Πασκάλ(75΄ Βαγγέλη Π.), Κατσίκης, Ντόβινος(65′ Κρητικός), Μπουγιούκος, Δαρδαμάνης, Ασκοτίρης(46′ Λάπας), Παληγεώργος, Μαγγανάς Χ, Μαγγανάς Β., Γκορόγιας(88′ Χάσκα)

Προπονητής: Δημητρόπουλος Γεώργιος

Τριγλία Ραφήνας: Κόρμπας, Παπαδιονυσίου, Γκέκας, Μηλιώνης, Τσούκας Ι., Σιαφάκας, Πράπας(82′ Δελαπόρτας) , Σταυρίδης, Τσούκας Κ., Καλτσάς, Ζαφειρόπουλος

Διαιτητής: Δραγάτης Αλέξανδρος

Α βοηθός διαιτητή: Μπουξμπαούμ Ράινχαρτ

Β βοηθός διαιτητή: Τζαφόλιας Βασίλειος

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *