Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήφαιστος-Νέο Ικόνιο 1-0: Ο στρατηγός άνεμος…έδειξε Νίκαια

Share

Σεφτέ στις νίκες για τον Ήφαιστο Νίκαιας, που επικράτησε του Νέου Ικονίου με 1-0, για την 6η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α’ΕΠΣΠ.

Γράφει ο Θοδωρής Δημόπουλος

Με αυτή την πολύ γραφική, αλλά πάντα διαχρονική ατάκα, μπορούμε να συνοψίσουμε όσα διεξήχθησαν σήμερα, στο γήπεδο “Σταύρος Μελισσουργός” του Ρέντη. Οι άνεμοι κινήθηκαν σε υψηλά μποφόρ και επηρέασαν τον αγώνα, κατά τον οποίο ο Ήφαιστος Νίκαιας επικράτησε του Νέου Ικονίου, με 1-0, για την 6η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας της Α’ΕΠΣΠ. Σκόρερ ο Σιγάλας στο 40′, που οδήγησε τους γηπεδούχους στην πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Τέταρτη ήττα για την ομάδα από το Πέραμα.

Ο Αγώνας

Η αναμέτρηση στο Ρέντη ξεκινά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αντισταθμίσουν το κρύο και τον έντονο αέρα, ώστε να ζεσταθούν και να ξεμουδιάσουν, με σκοπό να γίνουν πιο ουσιαστικές. Ο Ήφαιστος δείχνει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας πιο επιθετικά, την ίδια ώρα που το Νέο Ικόνιο έχει κλειστεί στα καρέ του, θέλοντας να παίξει, πιο πολύ, παιχνίδι κατοχής. Στο πεντάλεπτο, οι ξάδερφοι Βατίστα συνεργάζονται, για την πρώτη καλή φάση του αγώνα. Ο Ανδρέας δίνει στον Παναγιώτη, με το 10άρι των κόκκινων να εκτελεί σωστά, στέλνοντας, ωστόσο, τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χιώτη. Ανεβάζουν ταχύτητες, στη συνέχεια, οι νερατζούρι, οι οποίοι θέλουν να χτυπήσουν, κατά βάση, από τον άξονα. Όμως, οι γηπεδούχοι πιέζουν ψηλά και δεν αφήνουν τον αντίπαλό τους να πλησιάσει την περιοχή, με αξιώσεις. Στο 11′ θα πατήσει περιοχή για πρώτη φορά η ομάδα του Περάματος, αλλά η κεφαλιά του Σταυράκογλου θα καταλήξει εκτός. Μάλιστα, έχει μεταφέρει, ειδικά μετά τα 10 λεπτά, την κύρια ροή στα φτερά, κυρίως στη δεξιά πλευρά, με τον Αράπι και τον Ζαρίφη, κυρίως, να διευκολύνουν την κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Στο 15′, ο Καραγιαννίδης προσέφερε θέαμα και χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, χωρίς να καταφέρει να εκμεταλλευθεί τη μαγική αυτή ενέργεια, εν τέλει. Οι Νικαιώτες, τώρα, κρατούν σταθερό τέμπο, αλλά έχουν περιοριστεί, σε σχέση με το ξεκίνημα, κυρίως λόγω της ανασταλτικής σύσφιξης των παικτών του Μανώλη Λαδικού. Μετά από ένα νεκρό σχετικά διάστημα, όπου οι δύο ομάδες φαίνεται να είχαν ξεμείνει από επιλογές, ο Σταυράκογλου χάνει, στο 26ο λεπτό, μεγάλη ευκαιρία, έπειτα από σέντρα του Αράπι, με το τελείωμά του, από τη μικρή περιοχή, να καταλήγει στην αγκαλιά του Ελθίνι. Στον Περάκη ανήκει η επόμενη καλή φάση, με την πάσα-σουτ να αποσοβείται από τον τερματοφύλακα των Νικαιωτών. Ο Σταυράκογλου κυνήγησε τη μπάλα, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να συγκρουστεί με τον Ελθίνι. Γενικά, πάντως, ο ρυθμός έχει πέσει, καθώς έχουμε μπει στο μισάωρο. Ο Ήφαιστος απειλεί την εστία του Χιώτη, με το σουτ του Ρουνάι, όμως, να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Νέου Ικονίου. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να βρίσκουν, και πάλι, τα πατήματά τους στο χορτάρι, καταφέρνοντας να εξισορροπήσουν την αναμέτρηση. Κάτι που θα καταφέρουν να ρευστοποιήσουν, μια και ο Σιγάλας, έπειτα από φάση διαρκείας, θα καταφέρει στο 40′ να λύσει το γόρδιο δεσμό, κάνοντας από κοντά το 1-0. Το μοτίβο δεν δείχνει να αλλάζει, στις μακρινές μεταβιβάσεις στηρίζονται οι κόκκινοι, με τους νερατζούρι να παίζουν πιο πολύ με τη μπάλα κάτω. Το σουτ εκτός περιοχής, από αριστερά του Σιγάλα, με κατάληξη το οριζόντιο δοκάρι του Χιώτη, ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Επιστροφή από τα αποδυτήρια, για τη δεύτερη πράξη της αναμέτρησης. Εκεί όπου το σουτ του Καραγιαννίδη, στο 46′, αποτέλεσε την πρώτη καλή, αλλά άστοχη, φάση της επανάληψης. Το Νέο Ικόνιο δείχνει να έχει μπει πιο ζεστό. Δεν μας προϊδεάζει για κάτι εξαιρετικό ο ρυθμός, φαίνεται, γενικότερα, ότι οι καιρικές συνθήκες παίζουν το ρόλο τους στην αναμέτρηση. Το αποτέλεσμα προσπαθεί, περισσότερο, να κρατήσει ο Ήφαιστος, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει πιο ξεκάθαρο το ρόλο του κυνηγού. Παράλληλα, έχουν γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, παρ’ότι υπάρχει η αδυναμία κυριαρχίας, μέσα στη μικρή, κατά κύριο λόγο, περιοχή. Από πλευράς γηπεδούχων, συνεπής είναι η παρουσία του Σιγάλα, όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, αφού αποτελεί τον μοναδικό ουσιαστικό κίνδυνο για την αντίπαλη εστία, κουβαλώντας συνεχώς τη μπάλα. Ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η πρώτη ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο θα έρθει από φάουλ του Ζούτα. Η πάσα του, κατά την εκτέλεση, στον Ρουνάι, δεν θα καταλήξει σε γκολ του δεύτερου, κάτι που θα γίνει και λίγο αργότερα, με το σουτ του Ανδρέα Βατίστα, από τη μεγάλη περιοχή. Ανεβαίνει, σιγά σιγά, ο ρυθμός, και ο Σταυράκογλου χάνει…στα καπάκια τεράστια ευκαιρία, για να ισοφαρίσει. Σέντρα του Ρουνάι, στον αντίποδα, κεφάλια, ξανά, από το 10άρι των κόκκινων, αλλά η μπάλα δεν θα καταλήξει στα δίχτυα. Η ομάδα από το Πέραμα κυκλοφορεί τη μπάλα αποτελεσματικά, αλλά δεν μπορεί να το μετατρέψει σε κάτι καλύτερο, κυρίως λόγω του πρεσαρίσματος και την καλύτερη, ανασταλτική, εκμετάλλευση, που πραγματοποιεί το σύνολο του Γιώργου Νίκου. Νηνεμικά κυλούν τα επόμενα λεπτά, χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, αν και, αμφότεροι, έχουν την τάση να δημιουργήσουν. Περισσότερο όμως οι νερατζούρι, που αυξάνουν τη διάθεση να βρουν τη δίοδο, ώστε να πατήσουν την περιοχή και να διαφοροποιήσουν το σκηνικό. Κάτι που, όχι μόνο δεν καταφέρνουν, αλλά τους οδηγεί στο να δώσουν το δικαίωμα στον Ήφαιστο να επιτεθεί στην κόντρα. Με αντεπίθεση του ετέρου Βατίστα, Παναγιώτη, ο Σιγάλας θα πάρει την πάσα, όμως δεν θα μπορέσει να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, στο 78ο λεπτό. Λίγο παραπάνω δρα στον άξονα το Νέο Ικόνιο, αριστερά έχουν μεταφέρει το παιχνίδι τους οι Νικαιώτες, όσο μπαίνουμε στις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης. Πολύ καλό παιχνίδι από τον, άκρως δραστήριο, Παπαϊωάννου, που στο 87′ χάνει απίστευτο τετ α τετ, που έστειλε πάνω στον Ελθίνι. Πολύ καλό δείγμα της εικόνας των φιλοξενούμενων, που έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούν να βρουν το κλειδί, ώστε να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Λίγα πράγματα αλλάζουν, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, και, παρά το πολύ καλά εκτελεσμένο φάουλ του Καραγιαννίδη,  αλλά και την αποβολή, με δεύτερη κίτρινη, του Παναγιώτη Βατίστα, στις καθυστερήσεις, παραμένει το 1-0. Το οποίο θα είναι και το τελικό σκορ.

 

Οι ενδεκάδες:

Ήφαιστος Νίκαιας (Γιώργος Νίκου): Ελθίνι, Ζούτα, Βιτσαράς, Μυόγας, Αδαμίδης, Μαναβογιάννης, Ρουνάι, Μεταξάς, Σιγάλας, Βατίστας Α., Βατίστας Π..

Νέο Ικόνιο (Μανώλης Λαδικός): Χιώτης, Αράπι, Μπαντζανάς, Λαγάνης, Κόντογλου, Κοντογεώργης, Ζαρίφης, Πασσαλής, Σταυράκογλου, Καραγιαννίδης, Περάκης

Αναπληρωματικοί

Ήφαιστος Νίκαιας: Μηνογιάννης, Κοφίδας, Γιαλούρης, Φάνης

Νέο Ικόνιο: Κουλλούρας, Καταπόδης, Γερόλυμος, Γουσγουνέλλης, Γερόλυμος, Παγώνης, Καλλέργης, Παπαϊωάννου, Παπασταθόπουλος

Αλλαγές

Ήφαιστος Νίκαιας: Μηνογιάννης αντί Μεταξά στο 73ο λεπτό, Κοφίδας αντί Μεταξά στο 86ο λεπτό

Νέο Ικόνιο: Περάκης αντί Παπαϊωάννου στο 46ο λεπτό, Καλλέργης αντί Πασσαλή στο 59ο λεπτό, Κουλλούρας αντί Αράπι στο 65ο λεπτό, Γερόλυμος αντί Κοντογεώργη στο 72ο λεπτό, Παγώνης αντί Λαγάνη στο 72ο λεπτό.

Κάρτες

Ήφαιστος Νίκαιας: Μεταξάς 7′ κίτρινη, Βατίστας Παναγιώτης 67′ κίτρινη, Βατίστας Παναγιώτης 90′ κόκκινη

Νέο Ικόνιο: Κοντογεώργης 7′ κίτρινη, Πασσαλής 58′ κίτρινη, Παγώνης 85′ κίτρινη

Διαιτητής: Δαμιανάκης Κ.

Βοηθοί: Τσακίρης Κ./Αντωνόπουλος Σ.

Παρατηρητής: Μαλούχος Γεώργιος

Η συνέχεια των δύο ομάδων 

Την επόμενη αγωνιστική (7η) το έργο του Ηφαίστου θα είναι πιο εύκολο, στην έδρα του Αχιλλέα Κορυδαλλού, ενώ το Νέο Ικόνιο θα πρέπει να προσέξει πολύ, στην έδρα του επικίνδυνου Ηρακλή Νίκαιας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *