Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιράν Μουντιάλ 2022 : Οι καθωσπρεπισμοί της κυβέρνησης, που οδηγούν αυτομάτως σε παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Share

Οι κινήσεις της κυβέρνησης του Ιράν που παραβιάζουν  με κάθε τρόπο  τα δικαιώματα των πολιτών της , έφτασαν να απειλούν μέχρι και τις οικογένειες των παικτών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Στον απόηχο των διαδηλώσεων  που προκλήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ η κυβέρνηση του Ιράν βρήκε τον τρόπο να προκαλέσει ξανά .

Αυτή τη φορά στόχος της κυβέρνησης ήταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου . Σάλος έχει προκληθεί με  τα όσα γράφηκαν περι φυλάκισης και βασανιστήριων για τις  οικογένειες  των παικτών του Ιράν , αν δεν τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ. Το ίδιο θα ίσχυε και σε περίπτωση που συμμετείχαν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατά τους καθεστώτος της Τεχεράνης.

Ο προπονητής της ομάδας Κάρλος Κεϊρός δεν ήξερε για  τη συζήτηση αυτή ενώ είχε χωριστη συνάντηση με τους «Φρουρούς της Επανάστασης». Να θυμίσουμε  πως ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επιτρέψει στους παίκτες του να διαμαρτυρηθούν κατά του καθεστούς της χώρας ,θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο κύπελλο.

Να σημειώσουμε  πως δεκάδες αξιωματικοί των «Φρουρών της Επανάστασης»  βρίσκονται στο Κατάρ και παρακολουθούν τους παίκτες της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ, των οποίωντα δικαιώματα κυριέκτικά δεν υπάρχουν καθώς  δεν τους επιτρέπεται ούτε να κάνουν γνωριμίες και να επικοινωνούν με ξένα άτομα εκτός του εθνικού τους συγκροτήματος.

Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι αν η επανάσταση του χιτζάμπ εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς , με τους πολίτες της χώρας να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να θέλουν να εξάλείψουν όλα τα μοναρχικές και φιλοφασιστικές αντιλήψεις που εκδίδουν οι φορείς της κυβέρνησης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *