Type to search

Α' Εθνική Γυναικών Αρχική ΑΡΧΙΚΗ Κεντρική Οδυσσέας Μοσχάτου ΟΦΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκησε ο ΟΦΗ, έβγαλε πέναλτι η Ζαχαρίου

Share

Την πρώτη του νίκη πανηγύρισε ο ΟΦΗ με 1-0 κόντρα στον Οδυσσέα Μοσχάτου για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών. Στο 86’ η Πλυτά είχε την ευκαιρία να φέρει στα ίσα το ματς από την άσπρη βούλα, αλλά η Ζαχαρίου είχε άλλες προθέσεις.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε πολύ καλά για τον ΟΦΗ, αφού ο Οδυσσέας Μοσχάτου ήταν πιο συγκεντρωμένος και πιο απειλητικός, χωρίς όμως να μπορεί να ανοίξει το σκορ. Οι Κρητικές στο δεύτερο μέρος βρήκαν το γκολ με την Χαμαλίδου, μετά από πολύ ωραία προωθημένη μπαλιά της Ριμπάνσκα. Δέκα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, η ομάδα του Οδυσσέα κέρδισε ένα πέναλτι, με την Πλυτά να στήνει την μπάλα, όμως την Ζαχαρίου να θέλει να κρατήσει το πρώτο της clean sheet της για τη χρονιά. Σημαντική νίκη για τον ΟΦΗ, που χρειαζόταν το τρίποντο μετά την ήττα από την ΑΟ Ρέα, ενώ ο Οδυσσέας Μοσχάτου έκανε την πρώτη του ήττα μετά τη νίκη κόντρα στον Λεοντικός Κηφισιάς. Επίσης, κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Αντώνη Παπαδάκη, ποδοσφαιρικό παράγοντα στο Ηράκλειο.

Φάσεις
Στο παιχνίδι καλύτερα μπήκε ο Οδυσσέας, έχοντας τις πρώτες ευκαιρίες για να βρει κάποιο γκολ. Η πρώτη προσπάθεια του ΟΦΗ ήρθε στο 5ο λεπτό με μία σέντρα της Ποστόλ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι Κρητικές κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν σκληρές και έκαναν αρκετά φάουλ, χωρίς όμως να δεχτούν κάποια κάρτα, σε αντίθεση με τον Οδυσσέα, που Παπακώστα και Πήθουλα είδαν την κίτρινη κάρτα στο 33’ και 44’ αντίστοιχα. Βέβαια, η Παπακωνσταντή αντίκρισε και εκείνη την κίτρινη κάρτα, αφού στο 17’ κλώτσησε την μπάλα μετά από σφύριγμα για φάουλ της αντίπαλης ομάδας. Ο ΟΦΗ ανέβηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάποια ιδιαίτερη φάση. Στο 32’ ο Οδυσσέας είχε πολύ καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ με την Πλυτά, αλλά η Ζαχαρίου μπλόκαρε. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα, η Χαμαλίδου εκτέλεσε ένα φάουλ από διαγώνια θέση, με την μπάλα, μετά από κόντρες, να καταλήγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μοσχάτου έκανε την πρώτη της αλλαγή, με την Μουτσολάρι να παίρνει τη θέση της Μακρή. Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας στο 48’ να βρει το πρώτο του γκολ μετά από προωθημένη πάσα στο κενό της Ριμπάνσκα στην Χαμαλίδου, με την δεύτερη να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή και να κρεμάει την Καββούρη, διαμορφώνοντας το 0-1. Με τις Κρητικιές να συνεχίζουν να πιέζουν, στο 51’ η Πεΐου έκανε ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή με την κίπερ του Οδυσσέα να μπλοκάρει εύκολα. Στο 61’ οι γηπεδούχες έκαναν ακόμα δύο αλλαγές, με τις Λουκά και Ευθυμίου να παίρνουν τη θέση της Κοντογόνη και της Walker αντίστοιχα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ έκανε τις πρώτες τις κινήσεις, με την Τοπάλ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί της Ποστόλ. Στο 86’ ο Οδυσσέας κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε η Πλυτά, αλλά η Ζαχαρίου εκτινάχθηκε και έκανε τρομερή απόκρουση, κρατώντας ανέπαφη την εστία της. Ο ΟΦΗ για να κερδίσει χρόνο, έκανε αλλαγές στο 87’ και στο 90’+1’ με τις Χαμαλίδου και Τριβυζάκη να δίνουν τις θέσεις τους στις Σηφάκη και Αραβιάκη. Ο διαιτητής κράτησε 5 λεπτά καθυστερήσεις, χωρίς όμως να γίνεται κάτι αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά.

 

Ενδεκάδες
Οδυσσέας Μοσχάτου (Κ. Κατσαΐτη): Καββούρη, Παπακώστα, Πλυτά, Πήθουλα, Μπριασούλη, Γουόκερ (61’ Ευθυμίου), Μυρτολάρι, Τζαφέρη, Κοντογόνη (61’ Λουκά), Μακρή (46’ Μουτσολάρη), Μανέτα.
ΟΦΗ (Σ. Μαματζάκης): Ζαχαρίου, Παπακωνσταντή, Κουκουλάκη, Κατιρτσίδου, Πεΐου, Τριβυζάκη (90’+1’ Αραβιάκη), Κυδωνάκη, Καραλουκά, Ποστόλ (64’ Τοπάλ), Χαμαλίδου (87’ Σηφάκη), Ριμπάνσκα.

 

Επιμέλεια: Νιρέας Φουντουλάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *