Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 0-2 : ‘ΣΠΟΥΔΑΙΟ ”ΔΙΠΛΟ” ΜΕ… ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ 2ΑΔΑ

Share

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ερμή Ηρακλείου στην Ακαδημία Πλάτωνος, επί του Λαρισαϊκού, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καραϊνδρο, ο οποίος σημείωσε 2 τέρματα συμβάλλοντας τα μέγιστα για την ομάδα του.

Ο Λαρισαϊκός υποδέχτηκε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄ τοπικής κατηγορίας, τον Ερμή Ηρακλείου στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις λεπτομέρειες. Το συγκρότημα του Θανάση Ψύλλια μπήκε πιο δυνατά και με πρωταγωνιστές τους Βρυώνη και Χασιώτη δημιούργησε τις πρώτες προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ. Έπειτα από αρκετά ανεπιτυχή γεμίσματα, σε κόρνερ του Σουφλή, ο Παπαθεοδωρίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ζαρνάβαλα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα και με πρωταγωνιστή τον – καθ΄όλη την διάρκεια του παιχνιδιού – πολύ δραστήριο Κουνέλη δημιούργησαν τις πρώτες ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη εξ αυτών ήταν στο 16ο λεπτό, όταν ο ίδιος ο αριστερός οπισθοφύλακας του Ερμή σούταρε με δύναμη, αναγκάζοντας τον Καλέντζη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο καλό 20λεπτο των αντιπάλων τους και δημιούργησαν, με την σειρά τους, μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιάτσο να πλασάρει και τον Ζαρνάβαλο να διώχνει με δυσκολία. Το σημείο που έκανε την διαφορά ” έλαβε χώρα στο 41ο λεπτό, όταν μετά απο κόρνερ του Λαρισαϊκού, ο Ερμής κατάφερε να βγάλει αντεπίθεση με τον πολύ γρήγορο Καραϊνδρο να βγαίνει τετ-ατέτ και να πλασάρει εύστοχα στην απέναντι γωνία του Καλέντζη.

Το δεύτερο ημίχρονο, αν και ξεκίνησε με καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Βλυσσίδη, είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Ο Λαρισαϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας και έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Βρυώνη και Χασιώτη επιτέθηκε κυρίως από τον άξονα. Ο πρώτος κρατώντας σταθερά την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ενώ ο δεύτερος στο δημιουργικό κομμάτι, προσέφεραν πολλά στους γηπεδούχους. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα έγινε  στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά το γύρισμα του Σούφλη, ο Προμπονάς ( που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή ) δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα. Και ως γνωστόν, η μπάλα τιμωρεί. Λίγα λεπτά μετά, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Καραϊνδρος, πλάσαρε ξανά επιτυχημένα για το τελικό 0-2.

Με αυτήν την νίκη ο Ερμής πέρασε στην 2η θέση με 10 βαθμούς, ενώ ο Λαρισαϊκός παρέμεινε στην 9η θέση με μόλις 1 βαθμό

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, ένας εκ των κορυφαίων των νικητών, ο Βλυσσίδης ανέφερε <<  Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ κλειστό στην αρχή, οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν, γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο αέρας ήταν πολύ έντονος, δεν παίχτηκε καθαρό ποδόσφαιρο, παρ’ όλα αυτά εμείς κόντρα με τον αέρα καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ, αντίθετα στο 2ο μέρος που είχαμε ευνοϊκό αέρα βάλαμε άλλο ένα γκολ και ευτυχήσαμε να πάρουμε την νίκη. Αξίζει συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα γιατί καταφέραμε κόντρα στις καιρικές συνθήκες να παίξουμε μεστά και ήρθαν αυτοί οι 3 βαθμοί. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι>>. Ενώ πρόσθεσε << το ρεπό την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα μας βοηθήσει τόσο στο να καταστρώσουμε το πλάνο μας για το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί, όσο και στο να ξεκουραστούμε>>.

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Βρυώνης των ηττημένων, ο οποίος είπε << Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι, χάσαμε 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε κάνει, το προσπαθήσαμε, το παλέψαμε αλλά δεν μπήκαν τα γκολ>>

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σ. Τζάνης με βοηθούς τους Ι. Στρίκο και Γ. Κόλλια

ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ : 1.Καλέντζη, 2.Μίλλερ ( 12.Τεχοβίτης 58΄), 3.Γιάτσος, 4.Παπαθεοδωρίδης, 5.Κέσκο, 6.Κουτεντάκης ( 14.Ανδριτσόπουλος 82΄), 7.Καραβίτης ( 13.Προμπονάς 69΄), 8.Σουφλής, 9.Βρυώνης, 10.Χασιώτης, 11.Καραντζάς ( 17.Τζίβας 45΄)

ΕΡΜΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : 1.Ζαρναβάλας, 2.Γιαζατζίδης, 3.Μίγγος ( 17.Παππάς 87΄), 4.Αθανασίου, 5.Γλατζίνας, 6.Κολονιώτης ( 14.Μαϊστρέλης 85΄), 7.Καραϊνδρος ( 16.Μακροσάββας 87΄), 8.Μουσουράκης ( 13.Προμπονάς 75΄), 9.Τζούστας, 10.Κουνέλης, 11.Βλυσσίδης ( 12.Μπάρκουλας 85΄)

Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *