Type to search

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Η βασίλισσα του νότου

Share
Καλλιθέα
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Καλλιθέας ιδρύθηκε στις 18 Αυγούστου του 1966 από τη συγχώνευση των ομάδων, Έσπερος (1943), Ηρακλής Καλλιθέας (1926), Αθλητική Ένωση Καλλιθέας (1947), Καλλιθαϊκός (1926) και Πυρσός.

Πρώτο Δ.Σ. της ομάδας αποτέλεσαν οι Κερκύρας Σ. (πρόεδρος), Σταυρόπουλος Ν. (αντιπρόεδρος), Χριστόπουλος Ν. (γεν. Γραμματέας), Αφεντουλίδης Γ. (ειδ. Γραμματέας), Αναγνώστου Μ. (ταμίας), Καρακασίδης Σ. (έφορος), Δεδούσης Β. (γεν. Αρχηγός), ενώ σύμβουλοι ήταν οι Χιουρέας Δ., Κεφάκης Α., Ανδριάς Β. Και Γρηγορόπουλος Γ.

Το 1969 η Καλλιθέα ανέβηκε πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική και μέχρι το 2002 αγωνιζόταν συνεχώς στα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας. Το 2002 θα ανέβει για πρώτη φορά στην Α΄ Εθνική, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2006. Από το 2007 μέχρι το 2009 θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική, όπου και εκείνη τη χρονιά υποβιβάστηκε στη Γ΄ για να ανέβει ένα χρόνο αργότερα. Τη σεζόν 2011-12 έφτασε μια ανάσα από την Α΄ Εθνική, καθώς τερμάτισε 3η και στα μπαράζ κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πίσω από το Πλατανιά.

Στο Κύπελλο έχει αγωνιστεί πέντε φορές στα προημιτελικά (1970, 1979, 1987, 2002, 2010), το 2010 μάλιστα είχε αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό, χάνοντας 0-2. Δύο φορές έχει βγει πρωταθλήτρια Γ΄ Εθνικής, το 1993 και το 2010, ενώ άνοδο από τη Γ΄ Εθνική στη Β΄ Εθνική πήρε και το 1997 ως δεύτερη. Στην Α΄ Εθνική η καλύτερη θέση, στην οποία έχει τερματίσει είναι η ένατη τη σεζόν 2004-05.

Ο Νίκος Σαλευρής είναι ο πρόεδρος, στον οποίο ο Γ.Σ. Καλλιθέα «χρωστάει» πολλά, καθώς ήταν αυτός, που την ανέβασε στην μεγάλη κατηγορία. Οι πιο αξιοσημείωτοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον σύλλογο είναι ο Υβ Τριαντάφυλλος, ο Γιόζεφ Βάντσικ, ο Φάνης Γκέκας, ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Κιούρκος, ο Θαλής Τσιριμώκος, ο Στέφανος Κυριαζής, ο Μπάμπης Τεννές, ο Αντώνης Μιχελής και ο Γιάννης Μαξούρης. Ιδιαίτερη αναφορά όμως μπορεί να γίνει και στον Ματθαίο Μαρουκάκη και τον Σέρβο Γκόραν Πέτκοβιτς.

Τη σεζόν που μας πέρασε η Καλλιθέα ήρθε στα χέρια Αμερικανών επενδυτών, ανθρώπων, οι οποίοι έχουν και την ιταλική Βενέτσια. Στη πρώτη τους σεζόν ο Γ.Σ. Καλλιθέα τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από τον Λεβαδειακό. Στόχος των επενδυτών είναι, να κάνουν την ομάδα πιο εμπορική με μεγάλο μέρος του κόσμου και του ερασιτέχνη να αντιδρά. Πλέον στη Καλλιθέα έχουν μπει σε μια εποχή, μακριά από αυτά που ήξερε ο κόσμος προηγουμένως.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *