Type to search

Super League 2

Το καμάρι της Αλικαρνασσού

Share
Ηρόδοτος

Ο Ηρόδοτος ή αλλιώς Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Αλικαρνασσού (Π.Α.Σ.Α.) ιδρύθηκε το 1932.

Ο Ηρόδοτος ή αλλιώς Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Αλικαρνασσού (Π.Α.Σ.Α.) ιδρύθηκε το 1932. Ιδρυτές ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας, Μιχάλης Ελευθεριάδης, ο γιατρός Μιχάλης Βελισσάριος, ο Δημήτρης Σκουρέλλος και ο Μουζουράκης. Όλοι τους είχαν ένα κοινό, ήταν πρόσφυγες από την Αλικαρνασσό, οι οποίοι είχαν διωχθεί το 1922 από την ομώνυμη πόλη στη Μικρά Ασία. Τη περίοδο της Γερμανικής κατοχής λειτουργούσε υποτονικά, ενώ άρχισε να λειτουργεί κανονικά ξανά το 1948.

Στην αρχή εντάχθηκε στη Γ΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου και σε τρείς περιόδους ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία Ε.Π.Σ., όπου έπαιζαν και άλλες κρητικές ομάδες, ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης και άλλοι. Το 1960 ανέβηκε στη Β΄Εθνική για πρώτη φορά, όπου και διατηρήθηκε μέχρι το 1965. Τη σεζόν 1965-66 έπαιξε στη Γ΄Εθνική, όπου είχε δημιουργηθεί τότε για πρώτη φορά. Συνολικά στη Β΄ Εθνική έχει αγωνιστεί 12 φορές με τελευταία το 1981-85, ενώ στη Γ΄ Εθνική έχει αγωνιστεί 16 φορές. Στο Κύπελλο Ελλάδας οι καλύτερες πορείες είναι μέχρι τη φάση των «16», το 1981-82 και το 1988-89, όπου και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Ο Βασίλης Ουρανός ήταν ένας από τους προέδρους που ξεχώρισαν στο σύλλογ, καθώς είχε μεγάλη προσφορά στη κατασκευή του γηπέδου, ενώ και ο γιατρός Στρατής Παπαγεωργίου και ο Νίκος Γιαλούσης ήταν άλλοι δύο προέδροι που έμειναν στην ιστορία του Ηροδότου. Ο Μανώλης Κωνσταντινίδης είχε κάνει τον Ηρόδοτο τη μόνη ομάδα στη Β΄ Εθνική το 1977, η οποία διέθετε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα. Από τη σεζόν 2013-14 αγωνίζεται στη Football League, ενώ από τη σεζόν που μας πέρασε, αγωνιζόταν στη Superleague 2, όπου και τερμάτισε δέκατος με 37 βαθμούς.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *