Type to search

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Το «Σίτι» του Ζαμπέτα

Share
Αιγάλεω

Η «Αθλητική Ένωση Αιγάλεω» ιδρύθηκε από την συγχώνευση της «Αθλητικής Ένωσης Πυριτιδοποιείου», την «Αθλητική Ένωση Ιεραπόλεως», την «Αθλητική Ένωση Αγίου Σπυρίδωνα» και το «Φοίνικα Πυριτιδοποιείου».

Το 1961-62 το Αιγάλεω θα παίξει στη νέα τότε Α΄ Εθνική κατηγορία, όπου και τερμάτισε στη 14η θέση. Το 1970 παίζει για πρώτη φορά στο Βαλκανικό Κύπελλο, ενώ στο Κύπελλο Ελλάδος οι καλύυερές του πορείες είναι μέχρι τα ημιτελικά. Και στις τρείς φορές που έπαιξε, αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Τη περίοδο 2003-2004 θα τερματίσει πέμπτο στη πρώτη κατηγορία και θα παίξει την επόμενη χρονιά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ για δύο χρόνια (2002-2003) αγωνίστηκε στο Κύπελλο «Ιντερτότοτο». Συνολικά έχει 15 συμμετοχές σε πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας και σε οχτώ επαγγελματικές διοργανώσεις.

Πρώτος Πρόεδρος της ομάδας ήταν ο Γιώργος Μαρτίνης. Ο Δημήτρης Πηγαδίτης είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές με 325, ενώ ο Χρήστος Χατζησκουλίδης είναι ο πρώτος σκόρερ με 94 τέρματα. Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το Αιγάλεω αγωνίστηκε με τη Μίντλεσμπρο, τη Λάτσιο, τη Παρτιζάν και τη Βιγιαρεάλ, με μία ισοπαλία και και τρείς ήττες. Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στη Superleague 2, όπου και τερμάτισε όγδοο με 46 βαθμούς.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *