Type to search

Κεντρική Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο Κύπελλο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο κύπελλο 2022 :Μια ενδεκάδα από χρυσάφι δίχως εισιτήριο

Share

Με το παζλ του παγκοσμίου κυπέλλου  του Κατάρ να αρχίζει να σχηματοποιείται και τους  ηχηρούς  αποκλεισμούς από τα τελικά της διοργάνωσης  να κλέβουν για ακόμα μια φορά την παράσταση . Το ΚΑΡ παραθέτει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών γεμάτη λάμψη και ποιότητα που θα παρακολουθήσει την διοργάνωση από το σπίτι .

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ τον χειμώνα του 2022 πλησιάζει , 27 ομάδες έχουν ήδη τσεκάρει τα εισιτήρια τους για την χώρα της Μέσης Ανατολής  και τα ξημερώματα της Πέμπτης θα γίνουν  29 καθώς σφραγίζονται 2 ακόμα θέσεις  από την ζώνη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (Μεξικό , Αμερική και Κόστα Ρίκα διεκδικούν την απευθείας πρόκριση).

Οι 3 εκκρεμότητες  με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων την Παρασκευή (1 /04 στις 19:00) αφορούν  το τελευταίο ευρωπαϊκό  εισιτήριο και τα δύο διηπειρωτικά μπαράζ  που θα διεξαχθούν επίσης στα γήπεδα του Κατάρ τον Ιούνιο  .Στην ζώνη της Ευρώπης η Ουαλία περιμένει να δει την κατάληξη της αναμέτρησης Σκωτία – Ουκρανία για να μάθει τον αντίπαλο της .Στο ένα μπαράζ το Περού θα κονταροχτυπηθεί με έναν εκ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Αυστραλία και στο άλλο Νησιά Σολομώντα ή Νεα Ζηλανδία που αγωνίζονται σήμερα στις  20:00 περιμένουν τα ξημερώματα τον τέταρτο της ζώνης  CONCACAF (πιθανόν Κόστα Ρίκα) για να γνωρίζουν τι τους περιμένει σε δύο μήνες από σήμερα.

Ο αποκλεισμός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας από τα τελικά της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ,η φιναλίστ του πρόσφατου Κόπα Άφρικα Αίγυπτος του Μοχάμεντ Σαλάχ είδε χθες την Σενεγάλη να της κλέβει στα πέναλτι  την πρόκριση και λίγο αργότερα η Κολομβία δεν προλάβαινε το τρένο της πρόκρισης πάρα το τρίποντο απέναντι στην Βενεζουέλα.

Σε ατομικό επίπεδο η απουσία του  Μοχάμεντ Σαλάχ αναμφίβολα ξεχωρίζει  με τον Αιγύπτιο να αποτελεί ένα από τα πιο  βαριά χαρτιά σε μία λίστα γεμάτη ταλέντο που θα παρακολουθήσει την διοργάνωση από την τηλεόραση . Το ΚΑΡ  ξεψαχνίζει τα ρόστερ των ήδη αποκλεισμένων ομάδων και παρατάσσει την δική του κορυφαία ενδεκάδα από απόντες.

Τερματοφύλακας : Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα  (Ιταλία ) 23 ετών

Απ΄το ζενίθ στο ναδίρ. Ο ύψους 1,96 γκολκίπερ της Παρί σεν ζερμέν ξεχώρισε το καλοκαίρι  στο EURO και με την επιβλητική του παρουσία μπροστά από την εστία οδήγησε τους Αζούρι  στην κορυφή της Ευρώπης . Ο αποκλεισμός των 4 φορές πρωταθλητών κόσμου Ιταλών ήρθε να διαδεχθεί  την εφιαλτική για τον Τζίτζι βραδιά της Παρι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και να ολοκληρώσει μια αν μη τι άλλο προβληματική σεζόν .Χρηματιστηριακή αξία 65 .000.000 ευρώ

Δεξιός Μπακ: Σέρζ Οριέ (Ακτη Ελεφαντοστού) 29 ετών

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού δείχνει αναγεννημένος και πιο ώριμος από ποτέ. Η υπογραφή  του στην Βιγιαρεάλ με την οποία θα αγωνιστεί και στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ , επανέφερε τον Ιβοριάνο στο προσκήνιο σε ένα χρονικό διάστημα που ο προβληματικός του χαρακτήρας φάνηκε να φθείρει την καριέρα του. Η εμπειρία και ο δυναμισμός ξεχειλίζουν για έναν ποδοσφαιριστή με καριέρα σε Παρί και Τότεναμ.Χρηματιστηριακή αξία 12.000.000  ευρώ

Αριστερός Μπακ : Κώστας Τσιμίκας (Ελλάδα) 25 ετών

Όχι να ευλογήσουμε τα γένια μας αλλά ο ανταγωνισμός με τον κατά γενική ομολογία  σπουδαιότερο αριστερό μπακ στον πλανήτη Άντι Ρόμπερτσον  έχει μετατρέψει τον Τσιμικά σε έναν από τους  καλύτερους αριστερούς οπισθοφύλακες στον κόσμο .Η επιθετικότητα στο παιχνίδι του αποτυπώνεται στις 6 ασιστ που έχει προλάβει να μοιράσει φέτος ο Έλληνας με την φανέλα της Λίβερπουλ  . Οι 20 συμμετοχές σε 4 διοργανώσεις  αποδεικνύουν πως για τον Κλοπ, ο Τσιμικάς αποτελεί ένα αναπόσπαστο γρανάζι της κόκκινης  μηχανής  ,Χρηματιστηριακή αξία  10.000.000 ευρώ

Κεντρικοί αμυντικοί : Αλεσάντρο Μπαστόνι ( Ιταλία) 22 ετών

Στο ονειρικό καλοκαίρι των Ιταλών ,ο ρόλος του Μπαστόνι ήταν περισσότερο συμπληρωματικός ,αγωνίστηκε μόνο απέναντι στην Ουαλία για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων .Ωστόσο ,το φετινό αγωνιστικό του λίμιτ απ  με τις ήδη 36 συμμέτοχες με την φανέλα της Ίντερ , το εντυπωσιακό κορμί και κυρίως η ικανότητα που έχει να δημιουργεί από την άμυνα με το εξαιρετικό αριστερό του πόδι τον έχουν βάλει για τα καλά στην συζήτηση για τα κορυφαία  στόπερ στον κόσμο .Χρηματιστηριακή αξία 60.000.000 ευρώ

Κεντρικοί αμύντικοί : Νταβίντ Αλάμπα ( Αυστρία )29 ετών

Μετά από μια δωδεκαετία που με τα χρώματα της Μπάγιερν Μονάχου ο αριστεροπόδαρος αμυντικός  κατέκτησε τα πάντα , αποφάσισε το καλοκαίρι να κατηφορίσει στον Ευρωπαϊκό Νότο για λογαριασμό της Βασίλισσας  Ρεάλ. Για την ποιότητα του τα λόγια περιττεύουν  ωστόσο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του δεν έχει καταφέρει  ακόμη να πάρει μέρος σε κάποιο παγκόσμιο κύπελλο. Χρηματιστηριακή αξία 55.000.000 ευρώ

Κεντρικοί μέσοι : Νικολό Μπαρέλα (Ιταλία) 21 ετών και Μάρκο Βεράτι (Ιταλία) 29 ετών

Επιλέγουμε ντουέτο και όχι τυχαία , θέλουμε με αυτό τον τρόπο να επισημάνουμε την τεράστια δυναμική  της ταυτόχρονης παρουσία τους στον άξονα του αγωνιστικού χώρου . Από την μία ,οι επιθετικές αρετές του  Μπαρέλα, ανακηρύσσουν τον μέσο της Ιντερ και όχι άδικα  στο κορυφαίο πρότζεκτ του Ιταλικού ποδοσφαίρου και από την άλλη ο κάθε χρόνο και πιο ουσιαστικός Μάρκο Βεράτι  που από την στιγμή που κατάφερε να τιθασεύσει τα νεύρα του δεν σταματά να μας υπενθυμίζει πως αποτελεί έναν από του κορυφαίους αμυντικούς χαφ της τελευταίας δεκαετίας , ένα πραγματικό πολυμηχάνημα στα χέρια της Παρι .Η αρμονική τους συνύπαρξη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο υπήρξε καθοριστική στην πορεία της Ιταλίας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Χρηματιστηριακή αξία, Μπαρέλα  70.000.000 ευρώ , Βεράτι  55.000.000 ευρώ

Μεσοεπιθετικοί: Λουίς Ντίαζ (Κολομβία) 25 ετών

Τα 16 γκολ και οι 6 ασιστ με την φανέλα της  Πόρτο μέχρι τον Ιανουάριο , ανάγκασαν την Λίβερπουλ να δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 45.000.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν και έκανε ντεμπούτο  με την εθνική ομάδα της πατρίδας του έχει προλάβει να φορέσει το εθνόσημο 35 φορές και να σκοράρει 8 . Μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες το 2014 και το 2018 , η Κολομβία θα απουσιάσει από το παγκόσμιο κύπελλο και ο Ντίαζ θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μεχρι το 2026 για να αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας του σε Μουντιάλ. Χρηματιστηριακή αξία 55.000.000 ευρώ.

Μεσοεπιθετικοί : Ριγιάντ Μαχρέζ ( Αλγερία) 31 ετών

Είναι ο γηραιότερος της λίστας μας και ο μοναδικός άνω των 30 ετών  , συνεπώς για τον μεσοεπιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι ίσως αυτή να ήταν και η τελευταία ευκαιρία να βρεθεί στο κορυφαίο ραντεβού των εθνικών ομάδων .To 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας αγωνίστηκε μόνο μια φορά , έκτοτε ακολούθησαν 3 πρωταθλήματα  , 1 κύπελλο , 3 Λιγκ καπ, 2 Σούπερ Καπ  με τις φανέλες των Λέστερ και Σίτι και ένα κύπελλο εθνών Αφρικής με την πατρίδα του  το 2019 για έναν εκ των κορυφαίων Αφρικανών στην ιστορία της Premier League. Χρηματιστηριακή αξία 40.000.000 ευρώ.

Μεσοεπιθετικοί : Μοχάμεντ Σαλαχ ( Αίγυπτος) 29 ετών

Ο «Φαραώ» οργιάζει , έχει ήδη σκοράρει 28 φορές και ταυτόχρονα έχει μοιράσει 10 ασίστ ,οι φωνές που υποστηρίζουν  ότι ο «Μο» είναι ο κορυφαίος  αυτή την στιγμή ποδοσφαιριστής στον πλανήτη συνεχώς πολλαπλασιάζονται . Στην Ρωσία ο προοερχόμενος από τραυματισμό Σαλάχ δεν κατάφερε να οδηγήσει την χώρα του στους 16  και με την Λίβερπουλ να διεκδικεί όλους  τους τίτλους με μεγάλες αξιώσεις , οι πιθανότητες ο ποδοσφαιριστής που θα κερδίσει την χρυσή μπάλα για το 2022 να μην έχει αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο είναι πραγματικά τεράστιες .Χρηματιστηριακή αξία 100.000.000 ευρώ.

Επιθετικός : Έρλινγκ Χάαλαντ ( Νορβηγία) 21 ετών

Το παιδί θαύμα του Νορβηγικού ποδοσφαίρου έχει ήδη  προλάβει να σκοράρει 145 φορες με τις φανέλες των Μόλντε, Σαλτσμπουργκ , Ντόρτμουντ και εθνικής ομάδας. Τα σωματικά του προσόντα σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την αδιανόητη ικανότητα του μπροστά από την εστία παραπέμπουν περισσότερο   σε εξωγήινο παρά σε ένα παιδί που μόλις συμπλήρωσε 20 χρόνια ζωής. Το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει τον  πρωταγωνιστή στο πιο καυτό μεταγραφικό σίριαλ , με ένα πακτωλό εκατομμυρίων να ξεδιπλώνεται στα πόδια του . Τα κατορθώματα του έχουν αναγκάσει τους Νορβηγούς να αισιοδοξούν πως  στο πρόσωπο του  Χάαλαντ κρύβεται ο ποδοσφαιριστής που θα οδηγήσει ξανά την χώρα σε μια μεγάλη διοργάνωση .Προς το παρόν οφείλουν να περιμένουν .Χρηματιστηριακή αξία 150.000.000 ευρώ.

Χαράλαμπος Λέσσης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *