Type to search

DIEGO CAPEL ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ Κουιρουκίδης ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Κηφισιά – Αιγάλεω 1-0: Ο Κουιρουκίδης έδωσε τη λύση στο τέλος.

Share

Η Κηφισιά τα πάει περίφημα φέτος, ιδίως όταν αγωνίζεται στην έδρα της, κάτι που απέδειξε και σήμερα, νικώντας με 1-0 το Αιγάλεω, πληρώνοντας το με το ίδιο νόμισμα για την ήττα του πρώτου γύρου.

Κηφισιά και Αιγάλεω αναμετρήθηκαν στο Δημοτικό στάδιο της Καισαριανής, Μιχάλης Κρητικόπουλος, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής  του δεύτερου ομίλου της Bettson  Super League 2. Η τέταρτη Κηφισιά επιθυμούσε να βγάλει αντίδραση για την ήττα της στην Καλλιθέα την περασμένη Κυριακή και τα κατάφερε κάμπτοντας το αξιόμαχο Αιγάλεω, πετυχαίνοντας  το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 85′ με τον υψηλόσωμο σέντερ φορ της Μιχάλη Κουιρουκίδη.  Με τη νίκη αυτή η Κηφισιά πήρε πολύτιμο τρίποντο που την κρατάει σε απόσταση αναπνοής από Καλλιθέα και Χανιά (3η και 2η στη βαθμολογία αντίστοιχα), αποδεικνύοντας πως μπορεί να αποδώσει ακόμη κι αν είναι η πρώτη της χρονιά σε επαγγελματική κατηγορία. Από την άλλη το Αιγάλεω το πάλεψε όσο μπορούσε και ενδεχομένως να άξιζε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, όμως στην κορυφαία του φάση στον αγώνα, η Κηφισιά είχε φύλακα-άγγελο τον Αναγνωστόπουλο, που  στο 87′  έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αρναρέλλη.

 

Οι συνθέσεις των 2 ομάδων

Κηφισιά (Δημήτρης Ελευθερόπουλος, 4-2-3-1): Αναγνωστόπουλος κάτω από τα δοκάρια, αριστερά Παυλάκης, Σωτηράκος και Αρτυματάς δίδυμο στα στόπερ, δεξιά Μουστάκης, Παπασάββας (αρχηγός) λίγο πιο πίσω σαν εξάρι και Παλασέφσκι  (Ντοριβάλ 77′) λίγο πιο μπροστά στον χώρο του κέντρου,  αριστερό εξτρέμ ο Καλλέργης (Φερέϊρα 77), δεκάρι ο Πρίτσας (Βάζ 63′), δεξί εξτρέμ ο Οικονομίδης (Τεττέϊ 70′) και μοναδικός προωθημένος ο Κουιρουκίδης.

Αιγάλεω (Γιώργος Αλεξόπουλος, λόγω της τιμωρίας του Απόστολου Χαραλαμπίδη, 4-3-3): Σικαλιάς κάτω απ’ τα γκολποστ, η άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά αποτελούταν από: Αναστασίου, Παπανικόλα, Καλύβα (αρχηγός) και Παναγιώτου. Ως αμυντικός μέσος αγωνίστηκε ο Λάσκαρης, κεντρικός μέσος ο Τσίτσαρης (Τσιλιγγίρης 64′) και επιτελικός μέσος ο Σταματάκης (Πιαστόπουλος 64′), αριστερό εξτρέμ ο Αρναρέλλης, δεξί ο Χοτζάλλι (Τριμμάτης 74′) και κεντρικός επιθετικός ο Μπρέμπος (Μπαρμπαρούσης 46′).

 

Το ματς

 

Πρώτο ημίχρονο

Η Κηφισιά μπήκε στο γήπεδο με σαφή διάθεση να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κερδίζοντας μάλιστα το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης μόλις στο πρώτο λεπτό. Η πρώτη σχετικά καλή στιγμή για την Κηφισιά έγινε στο 7ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Οικονομίδης, έπειτα απο βαθιά μπαλιά του Παπασάββα, έπιασε το σούτ, η μπάλα όμως κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Σικαλιά. 6 λεπτά αργότερα ο αριστερός μπάκ της Κηφισιάς με τα πολλά ανεβάσματα από εκείνη την πλευρά, Παυλάκης, συνεργάστηκε ωραία με τον Κουιρουκίδη, έβγαλε μία σέντρα την οποία αξιοποίησε ο Παλασέφσκι, πραγματοποιώντας σούτ πάνω στην κίνηση, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ ο 36 χρονος Σικαλιάς. Η Κηφισιά είχε βρει χώρους από τα αριστερά και επιζητούσε το γκολ από εκεί. Στο 20ο λεπτό παραλίγο να το πετύχει, όμως ο Σικαλιάς ήταν πάλι εκεί για να να πει όχι στο σουτ του Οικονομίδη. Το επόμενο τέταρτο κύλησε χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση. Η πρώτη επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων πραγματοποιήθηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο προωθημένος  αριστερός οπισθοφύλακας Αναστασίου έκανε δυνατό σούτ, με τον Αναγνωστόπουλο απλώς να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας που έφυγε λίγα μέτρα άουτ. Οι ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια δίχως να έχουν πετύχει κάποιο τέρμα.

Δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αλεξόπουλος πέρασε εντός αγωνιστικού χώρου τον Μπαρμπαρούση στη θέση του Μπρέμπου, τοποθετώντας τον στο αριστερό άκρο της επίθεσης και μετακινώντας τον Αρναρέλλη από το πλάι, στην κορυφή της επίθεσης. Νωχελικά και χωρίς κάποια επικίνδυνη φάση πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου. Κάπου εκεί το Αιγάλεω ανέβασε στροφές, με τον Αρναρέλλη να σουτάρει σε δύο περιπτώσεις 57′, 68΄, αλλά να βλέπει την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος θέλοντας να βοηθήσει κάπως την ομάδα του προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές στο 63ο λεπτό, βγάζοντας εκτός τον Πρίτσα, για να περάσει  στη θέση του τον Ρικάρντο Βάζ. Το Αιγάλεω έκανε άλλες δύο αλλαγές (Τσιλιγγίρης και Πιαστόπουλος αντί των Τσίτσαρη και Σταματάκη στο 64ο λεπτό.  Ο άλλοτε παίκτης του ΟΦΗ, Ρικάρντο Βαζ,  βοήθησε την Κηφισιά να κυκλοφορήσει  καλύτερα την μπάλα, πράγμα που αποτυπώθηκε στο 71ο λεπτό, όταν ο ίδιος ήταν ο τελικός αποδέκτης, όμως το σούτ που επιχείρησε, κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Λίγο μετά ο Οικονομίδης έδωσε τη θέση του στον Τεττέϊ, για την Κηφισιά, ενώ και το Αιγάλεω άλλαξε τον Χοτζάλλι με τον Τριμμάτη. Το παιχνίδι πήγαινε προς το φινάλε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιστράτευσε κι άλλες λύσεις από τη φαρέτρα του, έβαλε Ντοριβάλ και Φελίπε Σόουζα Φερέϊρα στη θέση των Παλασέφσκι και Καλλέργη αντίστοιχα. Κι ενώ η τελευταία εκδήλωση ολοκληρωμένης επίθεσης είχε γίνει στο 68′, φτάσαμε αισιώς στο 81, όταν ο Μπαρμπαρούσης του Αιγάλεω δοκίμασε το γυριστό ψαλίδι, αλλά δεν του βγήκε, με την μπάλα να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Αναγνωστόπουλου. Όσα δεν είχε όλο σχεδόν το παιχνίδι τα είχε το τελευταίο οκτάλεπτο. Για του λόγου το αληθές , η Κηφισιά έκανε ωραία εναλλαγή της μπάλας, με τον Φερέϊρα να δίνει στον Τεττέϊ, ο τελευταίος πάσαρε στον Κουιρουκίδη, ο οποίος έκανε ένα σουτ που κόντραρε πάνω στον Καλύβα του Αιγάλεω και ενδεχομένως και τον Σικαλιά, που έβλεπε την μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα του. 1-0  η Κηφισιά στο 85′ λοιπόν. 2 λεπτά αργότερα το Αιγάλεω πήγε να βρει άμεση απάντηση, με τον Αρναρέλλη να σουτάρει καλά, αλλά τον Αναγνωστόπουλο να ίπταται στο αριστερό παραθυράκι του και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στα εναπομείναντα 3 λεπτά της κανονικής διάρκειας, και  τα άλλα 3 των καθυστερήσεων η Κηφισιά κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα, αμύνθηκε σθενάρα και δεν επέτρεψε στο Αιγάλεω να την απειλήσει.

Μετά τον σημερινό αγώνα, η Κηφισιά συνεχίζει να είναι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 46 βαθμούς. Την Κυριακή θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ηρόδοτο του Diego Capel (14:45, 3/4/2022). Στην αντίπερα όχθη τώρα, το Αιγάλεω έπειτα από τη νίκη της Επισκοπής, έπεσε στην έβδομη θέση με 39 βαθμούς (όσους έχει και η Επισκοπή) επειδή έχει μικρότερη διαφορά γκολ από αυτήν. Το Σάββατο (2/4/2022, 17:00) θα υποδεχθεί την όγδοη ΑΕΚ Β στο ” Σταύρος Μαυροθαλασσίτης ”, με σκοπό να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και να αυξήσει τη διαφορά του από την δεύτερη ομάδα της Ένωσης.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *