Type to search

Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΣ Αθηνών ΕΠΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

Δούρειος ΑΣ – Αμπελόκηποι 0-2: «Διπλό»… κορυφής για τους «πράσινους» στο παγωμένο Γαλάτσι

Share

Ο Δούρειος ΑΣ φιλοξένησε την ομάδα των Αμπελοκήπων στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν εν τέλει μια νίκη υψίστης σημασίας (0-2), που τους τοποθετεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

Υπό το «πέπλο» ψύχους και… χιονονιφάδων που δε σταμάτησαν να πέφτουν από την έναρξη κιόλας της αναμέτρησης στο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατσίου, οι Δούρειος και Αμπελόκηποι διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για τη 17η «στροφή» του πρωταθλήματος του 3ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ Αθηνών. Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες παρά το γεγονός πως μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας μάλιστα σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού πως πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα τις ευκαιρίες τους τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο μισό.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που ήθελαν πάση θυσία το «τρίποντο» που θα τους έστελνε -έστω και προσωρινά-  για το πρωί της Κυριακής στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (ο πρωτοπόρος Αρίων φιλοξενούσε τον Πλάτων στις 15:30 γνωρίζοντας την ήττα με 1-2), άντεξαν στο δίχως αρκετό ρυθμό πρώτο μέρος ενώ παίρνοντας πάρα πολλά από τις αλλαγές τους κατόρθωσαν να κάμψουν την αντίσταση του Δούρειου και με δύο γκολ σε 3 λεπτά (Σταυρακάκης 75′ & Μουσταφαλάρι 78′), πήραν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς, ενόψει της συνέχειας και του επερχόμενου φινάλε της σεζόν.

 

 

Δίχως έμπνευση

Αυτός θα ήταν ο τίτλος του κεφαλαίου «Πρώτα 45’», με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά να παράξουν ευκαιρίες αλλά και να κυκλοφορήσουν την μπάλα με τον ρυθμό του παιχνιδιού να αγνοείται, σαφώς επηρεασμένοι από τον καιρό, με τον δυνατό αέρα και το ψιλό χιόνι να επιμένουν καθ’όλη τη διάρκεια του ματς με μικρά… διαλείμματα. Σε αυτό το πρώτο μέρος η ομάδα που υπερείχε ήταν οι γηπεδούχοι, όταν από το 5′ κιόλας απείλησαν με τον Σερβίτη, με τον επιθετικό του Δούρειου να στέλνει τη μπάλα άουτ από κοντινή απόσταση. Δεύτερο «καμπανάκι» για τους φιλοξενούμενους τέσσερα λεπτά αργότερα όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κατσαρού, ο τερματοφύλακας των Αμπελοκήπων, Παλαιοδήμος θα «διαβάσει» τη φάση και με γροθιές θα αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στη συνέχεια και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους, ο Δούρειος προειδοποίησε για ακόμη μια φορά όταν το σουτ-βολέ του Μπούσουλα στο 29′ έφυγε για λίγα εκατοστά πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των Αμπελοκήπων. Οι «πράσινοι» κρατώντας αισθητά περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου έφτασαν σε μια καλή στιγμή στο 34′ όταν από εκτέλεση κόρνερ και.. «αλαλούμ» στη μεγάλη περιοχή του Δουρείου η μπάλα με κατεύθυνση προς τα δίχτυα θα δεχτεί «Stop» από τον Στεργίου που δεν αιφνιδιάστηκε. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων φώναξε «παρών» και στο 38′ όταν απομάκρυνε την κάθετη μπαλιά που μόλις είχε «τρυπίσει» την άμυνα των δύο στόπερ μπροστά του, στέλνοντας έτσι τις δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

 

 

Πράσινη υπεροχή… και «τρίποντο» κορυφής!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής των Αμπελοκήπων πέρασε στο 46′ τον Ντίνε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Αναστασάτου, μια κίνηση που αποδείχθηκε καταλύτης για τους «πράσινους» που για το υπόλοιπο του παιχνιδιού κυριάρχησαν στον χώρο τις μεσαίας γραμμής, γεγονός πως τους έφερνε όλο και πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή αυξάνοντας κατακόρυφα τις «επισκέψεις» τους στα καρέ του Στεργίου.Η κατοχή και η κυκλοφορία είχαν τη σφραγίδα της ομάδας των Αμπελοκήπων, η οποία ιδιαίτερα μετά την είσοδο των Ακριτίδη, Λάγκι και Ανδριόπουλου στο 61ο λεπτό, ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές έχοντας κλείσει για τα καλά τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό.

Στο 66′ έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά ο Ανδριόπουλος με ωραία κεφαλιά θα επιχειρήσει να στείλει τη μπάλα στη δεξιά πλευρά της εστίας του Στεργίου, με τον πορτιέρε του Δούρειου να κρατάει για ακόμη μια φορά το «0» για την ομάδα του. Λίγα λεπτά αργότερα και στο 70ο λεπτό Σταυρακάκης με σουτ σχεδόν από το σημείο του πέναλτι θα νικηθεί από τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Δαβιτζάκης θα στείλει θα σπαταλήσει ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ για τον Δούρειο στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Παλαιοδήμο.

Η πίεση και οι γραμμές των Αμπελοκήπων που ήταν σαφώς όλο και πιο ψηλά με την πάροδο των λεπτών, απέδωσε καρπούς όταν ο Σταυρακάκης υποδεχόμενος ωραία μακρινή μπαλιά από τον άξονα θα βρεθεί εντός της μεγάλης περιοχής του Δούρειου και με όμορφο πλασέ θα νικήσει τον Στεργίου για το 0-1 στην αναμέτρηση. Δεν σταμάτησαν εκεί οι φιλοξενούμενοι που μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Ακριτίδης θα μοιράσει ωραία στα αριστερά του για τον Λάγκι, όπου εκείνος αφού αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο θα γυρίσει στη περιοχή του Δούρειου, με τον Μουσταφαλάρι να σουτάρει στην κίνηση και να διαμορφώνει το τελικό 0-2 στο 78′ για τους «πράσινους.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική ήταν για τον Δούρειο ο οποίος δεδομένης της εικόνας του για 60 λεπτά ίσως να άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα, από την άλλοι οι Αμπελόκηποι μετά από δύο ισοπαλίες και πεταμένους πολύτιμους βαθμούς πανηγύρισαν τη νίκη που σε συνδυασμό με την ήττα του Αρίων από τον Πλάτων (1-2), τους στέλνουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Η Βαθμολογία:

  1. Αμπελόκηποι 37
  2. Πλάτων 36
  3. Αρίων 36 
  4. Πατήσια 32
  5. Ερμής Ηρακλείου 29
  6. Δόξα Γκύζη 21
  7. Δούρειος ΑΣ 17
  8. Άφοβος 13
  9. Λαρισαικός 13
  10. Πράσινα Πουλιά

 

Δούρειος ΑΣ: Στεργίου, Θεοφανίδης (Τσενόγλου 65′), Μπούσουλας Ι, Σακκάς, Μπέλλος (Μανιάς 46′), Καρώνης, Σερβίτης, Μπούσουλας Δ. (Μπαρδής 65′), Αποστολάκης (Δαβιτζάκης 46′), Κατσαρός, Μάρκο (Κομμιώτης 80′)

 

Αμπελόκηποι: Παλαιοδήμος, Πάλλας (Λάγκι 61′), Μουσταφαλάρι, Χίνος, Μαζγαλτζής, Αναστασάτος (Ντίνε 46′), Βλάχος (Ακριτίδης 61′), Μζίου (Ανδριόπουλος 61′), Σταυρακάκης (Μέγας 85′), Τόπαλης, Βουρλής

 

Κάρτες

Κίτρινη: Σακκάς (35′), Θεοφανίδης (42′), Ντίνε (55′), Ακριτίδης (65′)

Κόκκινη:

 

Διαιτητές: Παπαηλίας Γ., Γεωργίου-Ζωναράς Χ., Μαρκόπουλος Ι.

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *