Type to search

3ος Όμιλος ΒΥΡΩΝ Ε.Π.Σ. ΑΘΗΝΩΝ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταιγιστικός ο Ηλυσιακός απέναντι στον Βύρωνα

Share

Ο πρωτοπόρος Ηλυσιακός «έπιασε από τον λαιμό» τον Βύρωνα και έφτασε στο εκκωφαντικό 6-0, σκορπώντας χαμόγελα στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο γήπεδο Γουδή για να τον υποστηρίξει. Πλουραλισμός στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους με τους Χριστόπουλο (10′), Rexho (14′), Λέκκα (34′), Μαρίνου (45′), Σινομάτι (62′) και Τσέργα (65′) να διαμορφώνουν το σκορ της αναμέτρησης. Αποκαρδιωτικοί οι φιλοξενούμενοι που έμειναν χωρίς τελική προσπάθεια σε όλο το 90λεπτο.

Πριν από το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής, ο Ηλυσιακός είχε τον τίτλο του φαβορί. Κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώσει με το «καλημέρα». Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ψηλά και με μεγάλη ένταση, δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη των παικτών του Βύρωνα. Προσπαθούσαν να χτυπήσουν κυρίως από την αριστερή πλευρά εκμεταλλευόμενοι τα ανεβάσματα του Παρασκευόπουλου και την ατομική ποιότητα του Μαρίνου.

Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο γκολ των γηπεδούχων ήρθε από τον άξονα. Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό ο Μαρίνου έχοντας συγκλίνει στο κέντρο, έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ψάχνοντας τον Χριστόπουλο. Ο τελευταίος πρόλαβε την έξοδο του Τσαλαμάτα και με ωραίο ψιλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του Βύρωνα είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από την αρχή του αγώνα, μην μπορώντας να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες τις περισσότερες φορές. Αναμφίβολα η επιθετικότητα που έβγαλε ο Ηλυσιακός και το πρώτο γκολ, τους «έκοψε τα πόδια».

Δίνοντας συνέχεια στο δυναμικό τους ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, απείλησαν έπειτα από λίγα λεπτά, όταν την κεφαλιά του Rexho απέκρουσε με υπερένταση ο Τσαλαμάτας. Ο στόπερ του Ηλυσιακού έριξε την προειδοποιητική βολή όπως αποδείχθηκε από την φάση που ακολούθησε. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μαρίνου, η άμυνα του Βύρωνα δεν κατάφερε να διώξει με σιγουριά. Ο Rexho επωφελήθηκε από τις κόντρες και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 (14′) μην αφήνοντας περιθώριο στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Ο Rexho κυριαρχούσε στις εναέριες μονομαχίες και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Λίγο έλειψε μάλιστα να χριστεί ξανά σκόρερ πέντε λεπτά μετά το γκολ του. Τόσο ο Τσαλαμάτας όμως όσο και το δοκάρι δεν του έκαναν το χατίρι. Το χατίρι, ωστόσο, έγινε στον Λέκκα στο 34′. Έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας και πολλές πάσες σε μικρό χώρο, ο πρώτος σκόρερ του Ηλυσιακού και του πρωταθλήματος βρέθηκε απέναντι στον Τσαλαμάτα και με όμορφο πλασέ έγραψε το 3-0.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Μαρίνου να βάζει το κερασάκι σε μια ομολογουμένως απολαυστική τούρτα. Ο Anghel κινήθηκε κάθετα και με ωραία ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή. Έκανε το γύρισμα με τον Μαρίνου να σκοράρει εξ επαφής και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 (45′).

Στην επανάληψη οι ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τον ρυθμό του αγώνα αναπόφευκτα να επηρεάζεται. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στις ορέξεις των παικτών του Ηλυσιακού. Έτσι, στο 62′ μετά από λάθος στην άμυνα του Βύρωνα, ο Λέκκας έγινε αποδέκτης της μπάλας. Εκείνος πάσαρε αριστερά στον αμαρκάριστο Κασσιανό, ο οποίος με γλυκιά σέντρα βρήκε το κεφάλι του Σινομάτι που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 5-0. Τόσο ο παίκτης που έδωσε την ασίστ όσο και αυτός που σκόραρε πέρασαν στο παιχνίδι σαν αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα.

Οι ποδοσφαιριστές του Βύρωνα είχαν πλέον αποδεχθεί τη μοίρα τους κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ένα από αυτά έφερε το έκτο και τελευταίο γκολ του αγώνα. Ο Λέκκας έκλεψε ξανά την μπάλα και σέντραρε μέσα στην περιοχή. Η άμυνα του Βύρωνα έδιωξε με την μπάλα να στρώνεται στον Τσέργα στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Αυτός με ωραίο σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 65ο λεπτό.

Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν αποκαρδιωτική από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι χαρακτηριστικό, πως σε ολόκληρο το παιχνίδι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια τελική προσπάθεια. Επομένως, τα λεπτά που απέμεναν ήταν εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα.  Φιλοξενούν τον Χολαργό την επόμενη αγωνιστική, σε ένα επίσης απαιτητικό για εκείνους παιχνίδι.

Ο Ηλυσιακός από την άλλη πλευρά συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στον 3ο όμιλο της Α’ κατηγορίας, όντας αήττητος μέχρι στιγμής. Διαθέτοντας επίσης την καλύτερη επίθεση (43 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (3 γκολ) είναι δικαιολογημένα το φαβορί για την άνοδο. Την επόμενη αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην έδρα του Αθηναϊκού.

Ενδεκάδες

Ηλυσιακός: Μπαλασάκης, Τσαραούσης (Κάρδαρης 45′), Παρασκευόπουλος (Παπαδόπουλος 68′), Κούτρας, Rexho, Ταχιράϊ (Τσουρέας 68′), Χριστόπουλος, Τσέργας, Anghel (Σινομάτι 45′), Μαρίνου (Κασσιανός 61′), Λέκκας

Βύρων: Τσαλαμάτας (Μπούρος 45′), Τριανταφυλλάκης, Καλαντζής, Κυρμαζόγλου, Σκαρώνης, Σπανουδάκης, Ζαφείρης (Γκούτσουλας 45′), Δήμος (Ζάγκας 73′), Δημάκης, Μπαλαφούτης (Δημητρακόπουλος 73′), Σταύρου (Αντωνίου 45′)

Διαιτητές

Πρώτος: Γκαϊτατζής

Βοηθοί: Αθανασόπουλος, Ρούσσος

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *