Type to search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λίβερπουλ: Δικός της ο Ντίαζ με 60 εκατομμύρια και στο βάθος… Φάμπιο Καρβάλιο

Share

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Λουίζ Ντίαζ από την Πόρτο έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ από την Πόρτο «κλέβοντας» τον Κολομβιανό από την Τότεναμ που προ ολίγων ημερών οδηγούσε την «κούρσα» για την απόκτηση του.

Σε μία πολύ σημαντική και αρκετά δαπανηρή μεταγραφή προχώρησε η Λίβερπουλ όπου απέκτησε τον αριστερό εξτρέμ της Πόρτο, Λουίζ Ντίαζ, με τους «ρέντς» να φτάνουν σε συμφωνία με τον πορτογαλικό σύλλογο για το ποσό της τάξης των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 25χρονος Κολομβιανός που πραγματοποιεί ακόμη μια εξαιρετική σεζόν σε Πορτογαλία και Ευρώπη αποτελούσε τον διακαή πόθο του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος προσθέτει ακόμη ένα «όπλο» στη φαρέτρα του για το τελευταίο τρίτο του γηπέδου όπου εκεί βρίσκονται και οι Σαλάχ, Μανέ, Ζότα και Μιναμίνο, με τον τελευταίο να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες αποχώρησης ως δανεικός την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

 

 

The Diaz Story, τα 2,5 χρόνια στην Ευρώπη και η… μεταγραφή στο Άνφιλντ με «άκυρο» στην Τότεναμ

 

Ο Λουίζ Ντίαζ που τη φετινή σεζόν μετρά 16 τέρματα και 6 ασίστ σε 28 συμμετοχές με την Πόρτο στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στο Τσάμπιονς Λίγκ, βρίσκεται μόλις 2,5 χρόνια μακριά από την Κολοβία όπου το καλοκαίρι του 2019 «μετανάστευσε» από την Ζουνιόρ για να μεταγραφεί στους «δράκους» έναντι 7,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Έκτοτε με την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεισάο κατέγραψε 125 συμμετοχές, 41 γκολ και 19 ασίστ αγωνιζώμενος κυρίως στο αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής, αλλά και ως επιτελικός μέσος. Αποτέλεσε το Α&Ω της γραμμής κρούσης για την ομάδα του καθώς διακρίνεται ιδιαίτερα για την ταχύτητα του αλλά και την τεχνική με την μπάλα κάτω.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις ιδιαίτερά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του Τσάμπιονς Λίγκ, όπως ήταν αναμενόμενο κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων συλλόγων με τις Λίβερπουλ και Τότεναμ να φτάνουν πιο κοντά στα «θέλω» της ομάδας αλλά και του ίδιου του παίκτη, ο οποίος εν τέλει μετά από μόλις 2,5 χρόνια στην Ευρώπη κατάφερε να μετεγγραφεί σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους αυτή τη στιγμή φορώντας τα κόκκινα και… μετακομίζοντας στο Άνφιλντ.

Η Τότεναμ είχε δείξει αρκετά θερμό ενδιαφέρον με τον Κολομβιανό να αρέσει πολύ και στον Αντόνιο Κόντε, με τους «πετεινούς» μάλιστα τις τελευταίες ημέρες να έχουν φτάσει αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση του deal, χωρίς ωστόσο η Λίβερπουλ να έχει πει την τελευταία της λέξη, και εντός των τελευταίων 2 ημερών να επισπεύδει τις διαδικασίες ανάμεσα στις σχέσεις και των δύο πλευρών και να φτάνει σήμερα και επίσημα στη μεγάλη συμφωνία.

 

Η Λίβερπουλ που αγοράζει ως… Λίβερπουλ στο «χορό» των εκατομμυρίων

Οι «ρεντς» παρά το γεγονός πως «έκλεισαν» τη μεταγραφή για 60 εκατομμύρια ευρώ, αυτό δε σημαίνει πως το συγκεκριμένο ποσό θα καταβληθεί άμεσα στον πορτογαλικό σύλλογο, καθώς η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων προβλέπει την εξόφληση του ποσού σε βάθος πενταετίας!

Αναλυτικά η Πόρτο θα λάβει 40 εκατομμύρια σε τρεις δόσεις μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν στα επόμενα 2 χρόνια μέσα από «μπόνους» επίτευξης ορισμένων -εφικτών/εύκολων- στόχων, σύμφωνα με τον έγκυρο Ιταλό δημοσιογράφο Fabrizio Romano.

Μια κίνηση που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως η ομάδα του Γερμανού τεχνικού δεν έχει λεφτά για ξόδεμα… «κυνηγώντας» τις πιο αξιόπιστες και λογικές «οδούς» στην επίτευξη δαπανηρών μεταγραφικών κινήσεων, την ώρα που αρκετές ομάδες του «νησιού» ξοδεύουν με πολύ μεγαλύτερη άνεση και «αέρα» στις διαπραγματεύσεις.

 

Ακόμη ένα «χαρτί»

Δεν αποκλείεται ωστόσο ο Κολομβιανός επιθετικός να μην είναι η τελευταία προσθήκη στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, με αρκετά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο πως κίνηση έχει γίνει και για τον Φάμπιο Καρβάλιο της Φούλαμ, ενώ κάποια μέσα το πηγαίνουν και ακόμη παρακάτω τονίζοντας πως ο 19χρονος επιθετικός της πρωτοπόρου της Τσάμπιονσιπ τα έχει βρεί σε όλα με τη Λίβερπουλ και απομένει μονο η συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Φάμπιο Καρβάλιο με καταγωγή από τη Βραζιλία φέτος διανύει μια πολύ καλή σεζόν ο οποίος παρά το γεγονός πως βρίσκεται μεταξύ πάγκου και ενδεκάδας σε λεπτά συμμετοχής, έχει βρεί δίχτυα 7 φορές ενώ έχει και 4 τελικές πάσες σε 18 συμμετοχές σε 1.268 λεπτά ! Δηλαδή συμμετοχή σε επίτευξη τέρματος ανά 115,2 λεπτά!

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *