Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντάμα Τραορέ: Μήπως είναι “λίγος” έστω και για τη σημερινή Μπαρτσελόνα;

Share

Συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς η μεταγραφική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, με τον δανεισμό του Αντάμα Τραορέ στη Μπαρτσελόνα να είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συμφωνίες.

Ο εξτρέμ της Γουλβς παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα. Στη συμφωνία μεταξύ των “Λύκων” και των Καταλανών δεν υπάρχει υποχρέωση αγοράς του παίκτη στο τέλος του δανεισμού του.

Δε χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν παίκτη με σπάνια προσόντα. Σε ταχύτητα και σωματική δύναμη πιθανόν να είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Βάλε την ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια και την…ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια με το baby oil που βάζει σε κάθε παιχνίδι στα χέρια του, καταλαβαίνει κανείς ότι αν και η έννοια “ασταμάτητος” είναι ουτοπική, ο Ισπανός πλησιάζει στο να χαρακτηριστεί από αυτή τη λέξη όσο ελάχιστοι παίκτες.

Από εκεί και πέρα όμως; Ο Τραορέ, τουλάχιστον με βάση τους αριθμούς του και γενικώς τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα, υστερεί σε ουσία. Δε σκοράρει ιδιαίτερα (ένα γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ, δύο πέρυσι) ούτε δημιουργεί ιδιαίτερα, και όποιος τον δει σε ένα τυπικό του παιχνίδι, δύσκολα θα τον δει να συμμετέχει ενεργά στην ομαδική δημιουργία παιχνιδιού.

Η συνεισφορά του στην ομάδα του Γουλβερχάμπτον ήταν περιορισμένη μέχρι σήμερα. Μόνο του λοιπόν γεννιέται το ερώτημα. Πόσο εφικτό είναι να προσφέρει περισσότερα σε ένα σπουδαιότερο σύλλογο όπως η πρώην ομάδα του, ακόμα και δεδομένων των μειωμένων απαιτήσεων πού υπάρχουν για αυτή σε σύγκριση με τα χρυσά πρόσφατα χρόνια;

 

Ανδρέας Αλιμπέρτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *