Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κρις Πολ: Έτοιμος για το πρώτο του πρωτάθλημα

Share

Ο Κρις Πολ πραγματοποίησε τα ξημερώματα ακόμα μία εκπληκτική εμφάνιση (27π., 14α.) στη νίκη των Σανς επί των Τζαζ και το SportReview γράφει για τον 36χρονο που ελπίζει να φτάσει φέτος (επιτέλους) στην πηγή. 

Διανύει την 17η σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη. Έχει αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές ομάδες. Έχει στο παλμαρέ του πληθώρα από ατομικά επιτεύγματα και διακρίσεις. 11 φορές All-star, 4 φορές καλύτερος πασέρ στο πρωτάθλημα και 6 φορές καλύτερος «κλέφτης» της λίγκας. Τι δεν έχει καταφέρει ως τώρα στην καριέρα; Να πάρει ένα δαχτυλίδι. Το κυνηγάει τόσα και τόσα χρόνια αλλά ποτέ δεν έχει κατορθώσει να το προσθέσει στην πλούσια συλλογή του. Πέρυσι έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, οδηγώντας τους Σανς μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ όπου και ηττήθηκαν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του με 4-2. Για ακόμα μία φορά όλοι οι επικριτές του βρήκαν την ευκαιρία να πουν ότι ο Πολ όσο και αν διαπρέπει στην κανονική περίοδο δεν μπορεί να οδηγήσει μία ομάδα μέχρι το τέλος το δρόμου. 

Ο αποκαλούμενος και «point god» όμως έκλεισε και πάλι τα αυτιά του και δούλεψε σκληρά σε όλη τη διάρκεια της off-season ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να παρουσιαστεί έτοιμος για την υπέρβαση στη νέα σεζόν. Η δουλειά που έριξε, τόσο σωματική όσο και πνευματική, απέδωσε καρπούς, καθώς φέτος παρουσιάζεται πιο ουσιαστικός από κάθε άλλη σεζόν της καριέρας του. Είναι ο 1ος πασέρ του πρωταθλήματος, μετρώντας 10,2 ασίστ ανά αγώνα ενώ έχει επίσης 14,4 πόντους και 2 κλεψίματα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο «CP3» αξιοποιεί άψογα τους συμπαίκτες του και οργανώνει με αρτιότητα το παιχνίδι των Σανς. Άλλωστε, δίπλα του ο Μπούκερ μπορεί και ξεδιπλώνει απόλυτα το επιθετικό του ταλέντο ενώ οι Κράουντερ, Έιτον και Μπρίτζες βρίσκουν πολλές ευκαιρίες για εύκολο σκοράρισμα χάρη στη δημιουργία του.  

Οι Σανς αυτή τη στιγμή βρίσκονται τόσο στην πρώτη θέση της Δύσης όσο και συνολικά του ΝΒΑ με ρεκόρ 37-9. Επιπλέον μετρούν ένα σερί 7-0 στο οποίο ο Πολ έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έχοντας 16,7 πόντους και 11,4 ασίστ μ.ο. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουν να παίζουν το ίδιο καλά και στους υπόλοιπους αγώνες της κανονικής περιόδου ώστε να καπαρώσουν την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα και κυρίως το αν θα είναι πνευματικά έτοιμοι για να κυριαρχήσουν στην post-season. Όσο όμως έχουν τον Πολ στο ρόστερ τους μπορούν να ελπίζουν. Για ένα λόγο κυρίως. Γιατί ο «point god» δεν έχει καμία διάθεση να τελειώσει την καριέρα του χωρίς τίτλο.

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης   

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *