Type to search

FIA Formula 1 Mercedes ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κεντρική Λούις Χάμιλτον ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Θολό τοπίο το μέλλον του Χάμιλτον

Share

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 Λούις Χάμιλτον, αναφορικά με το μέλλον του και το αν αυτό βρίσκεται ή όχι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το 2022. Γράφει ο Λεωνίδας Κουρτσούνης.

Στο σκοτάδι βρίσκονται τόσο τα βρετανικά όσο και τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς νέες πληροφορίες δεν προκύπτουν από πουθενά, ούτε δηλαδή από την πλευρά του βρετανού πολυπρωταθλητή ούτε από πλευράς Mercedes, οι οποίες θα μπορούσαν να μας δώσουν ασφαλή συμπεράσματα. Με τον χρόνο να περνά και τις εικασίες που τον θέλουν να μην αγωνίζεται ολοένα να φουντώνουν, δεν μπορούμε παρά να κάνουμε υπομονή μέχρι να φανούν οι αληθινές του προθέσεις, κάτι το οποίο προβλέπεται να συμβεί άμεσα, διότι πλησιάζουν οι χειμερινές κατατακτήριες δοκιμές με τις πρώτες να είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 23 με 25 Φλεβάρη στην Ισπανία και τις δεύτερες 11 έως 13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

Το πρωτάθλημα που τελείωσε μας προσέφερε έντονες συγκινήσεις και ήταν αδιαμφισβήτητα το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών, το οποίο ωστόσο κρίθηκε υπό αμφιλεγόμενες αποφάσεις, με τον Μαξ Φερστάπεν να είναι ο μεγάλος νικητής (ο οποίος αποφάσισε για τη νέα σεζόν να αλλάξει και το αγωνιστικό του νούμερο και από το αγαπημένο του “33” να πάει στο “1”, αριθμό τον οποίον έχει δικαίωμα να κατέχει κάθε σεζόν ο τελευταίος πρωταθλητής). Η εξέλιξη αυτή άφησε μια πικρία στην Mercedes και τον Χάμιλτον για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, μετά το τρακάρισμα του Λατίφι και το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με το safety car, με τον Βρετανό να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όλον αυτόν τον μήνα και να μην μιλάει με κανέναν απ όσους δεν βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον.

Στο μεσοδιάστημα απ το τελευταίο gran prix και την απώλεια του τίτλου, ο Χάμιλτον χρίστηκε και επίσημα ιππότης στο παλάτι του Ουίνδσορ από τον πρίγκιπα Κάρολο, ήταν παρών στον εορτασμό της Mercedes για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου τίτλου στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, όμως από εκεί και πέρα αποφάσισε να μην εμφανιστεί στο gala απονομής τίτλων της FIA που με βάση τους κανονισμούς ήταν υποχρεωμένος να παρευρεθεί (ούτε ο Toto Wolff έδωσε το παρών), να κάνει τους πάντες unfollow από τα social media και γενικά να απέχει και ούτε λίγο ούτε πολύ να βάλει φωτιά δια της απουσίας του στις φήμες αναφορικά με το μέλλον του στην Formula 1.

Τώρα ο δημοσιογράφος του Sky Sports, Κρεγκ Σλέιτερ, ανέφερε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο αναφορικά με το μέλλον του Χάμιλτον: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορώ να σας πω πως τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Έχουμε 69 ημέρες για τον πρώτο αγώνα της σεζόν και άκουσα από μεγάλες πηγές κοντά στον Χάμιλτον πως το αν θα βρίσκεται ή όχι στο grid το 2022 παραμένει άγνωστο. Μίλησα με αρκετό κόσμο που ήρθε σε επαφή μαζί του. Οι περισσότεροι μου είπαν πως τον περιμένουν να επιστρέψει και να παλέψει για το 8ο πρωτάθλημα. Μου εξήγησαν επίσης πως όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι τον επηρέασαν πάρα πολύ τις επόμενες ημέρες του αγώνα».

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως σε άλλες πληροφορίες που κυκλοφορούν, ο Χάμιλτον φέρεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στη FIA και στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει η ομοσπονδία να εφαρμόζει τους κανονισμούς. Όλα αυτά βέβαια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως εικασίες όσο δεν έχουμε κάποια επίσημη κουβέντα από τον ίδιο ή το περιβάλλον του. Άλλωστε, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Λούις μπορεί να απογοητευτεί, να στεναχωρηθεί, να εξαφανιστεί για όσο το χει ανάγκη και να μας δημιουργεί την αγωνία την αναμονής για την τελική του απόφαση, όμως όλα όσα έχει πετύχει εδώ και μια 20ετία ως πιλότος της Formula με τους τίτλους που έχει κατακτήσει και τα ρεκόρ που έχει σπάσει το ένα μετά το άλλο, είναι όλα γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα μνημονεύονται για αρκετά χρόνια. Το σίγουρο είναι πως μετράμε αντίστροφα για τη νέα σεζόν του 2022, η οποία ξεκινάει το τριήμερο 18-22 Μαρτίου με το gran prix του Μπαχρέιν και ελπίδα και ευχή όλων είναι ο Λούις να βρίσκεται στην γραμμή εκκίνησης, ώστε να μας προσφέρει στον ανταγωνισμό του με τον Μαξ Φερστάπεν ένα ακόμα σπουδαίο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει την “ρεβάνς”, με την οποία θα σπάσει και το τελευταίο ρεκόρ που απομένει με την κατάκτηση του 8ου παγκόσμιου πρωταθλήματος,που θα τον κάνει και επισήμως τον GOAT της Formula 1!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *