Type to search

ΑΕΚ Β' Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Μεγάλη νίκη για ΑΕΚ Β’ 2-1 τον Λεβαδειακό

Share

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου υποχρέωσε το φαβορί για την άνοδο Λεβαδειακό στην πρώτη του ήττα στο Πρωτάθλημα! Ο Γιούσης και τα δύο τέρματα στο 19′ και στο 43′.

Super League 2, 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ Β’ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Σταύρος Μαυροθαλασσίτης

Με νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ Β’ στο πρώτο της ματς για το 2022 απέναντι στο φαβορί για άνοδο Λεβαδειακό. Είχε ουσία, ψυχραιμία και πλάνο για 90 λεπτά απέναντι στην αήττητη ομάδα του Κομπότη και έτσι η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου επικράτησε με 2-1 χάρη σε δυο γκολ του εκπληκτικού και απόψε Γιούση στο 19′ και στο 43′. Τρομερή εμφάνιση και από τον Χατζηεμμανουήλ κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του ο οποίος έκανε καθοριστικές επεμβάσεις στο παιχνίδι και βοήθησε σημαντικά στο να κερδίσει η ΑΕΚ Β’.

Πως έπαιξε

Με επιστροφές της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε η ΑΕΚ Β’. Οι Γιούσης και Μουστακόπουλος “καθάρισαν” από τον κοροναϊό και τέθηκαν στη διάθεση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Στο αγαπημένο του λοιπόν 4-2-3-1 ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με τον Χατζηεμμανουήλ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα η τετράδα αποτελούταν από τους Σταμούλη, Γιαννούτσο, Κορνέζο και Μπούση. Μπάμπης και Μουστακόπουλος μετά από καιρό αποτελούσαν το δίδυμο στα χαφ. Ενώ ο Γερολέμου κινούταν πιο μπροστά τους. Ο Ιατρούδης ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης μετά τον τραυματισμό του Κοσίδη και οι Γιούσης, Τζούντα Γκαρσία άλλαζαν θέσεις στις δύο πτέρυγες. Στη θέση του δεύτερου στο 71′ πέρασε ο Ραντόνια. Ο νεαρός Βόσνιος πέρασε στη θέση του άσου από το Τρινιτάντ αλλά είχε περισσότερο το νου του στα ανεβάσματα του Παναγιώτου, παρά στο επιθετικό κομμάτι των κιτρινόμαυρων. Με την είσοδο του Χριστόπουλου πέρασε στη φυσική του θέση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και την είσοδο του Αρβανίτη, η ΑΕΚ Β’ έπαιξε με τρεις στην άμυνα(5-4-1).

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο είχε πολύ καλό ρυθμό, έστω και αν ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά. Είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο για να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Χατζηεμμανουήλ και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκε σε ετοιμότητα. Αρχικά στο 7′ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ Β’ έδιωξε σωτήρια μια απομάκρυνση του Κορνέζου που πήγαινε προς την εστία, ενώ τρία λεπτά αργότερα σταμάτησε τον Δούμτσιο σε τετ α τετ. Με αρωγό τον δυνατό αέρα, η ομάδα της Βοιωτίας έκλεισε της Ένωση στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, η άμυνα της ΑΕΚ κατάφερνε και αντιμετώπιζε τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων. Οι κιτρινόμαυροι στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με πρωταγωνιστή τον καλύτερο παίκτη τους τη φετινή σεζόν, Χρήστο Γιούση. Ωραία κάθετη του Κορνέζου από το ύψος του κέντρου για τον Γιούση, υπέροχη κίνηση και ξεμαρκάρισμα από τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ Β’ και σουτ για το 1-0. Ο Λεβαδειακός πίεσε πολύ για την ισοφάριση. Σουτ του Μουτίνιο, νέα τρομερή επέμβαση του Χατζηεμμανουήλ στο 35′. Οι Βοιωτοί κέρδισαν και αρκετά στημένα, την πλεοψηφία των οποίων κατάφεραν να απομακρύνουν οι κιτρινόμαυροι. Ένα όμως, στο 35′ έμελε να φέρει την ισοφάριση. Η μπάλα στην εκτέλεση του Βήχου πήρε πολλά φάλτσα, πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο πολύπειρος Θεμιστοκλής Τζημόπουλος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Ο ρυθμός έπεσε μέχρι την αναπαυλα, αλλά η ΑΕΚ Β’ κατάφερε να ανακτήσει ξανά το προβάδισμα στο 43′. Ο Γερολέμου εκτέλεσε φάουλ, έδιωξε ο Στογιάνοβιτς και από κοντά ο Γιούσης που ακολούθησε την φάση, έκανε το 2-1.

Με την τρίτη σπουδαία επέμβαση του Χατζηεμμανουήλ ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο. Ο Νίκας έβγαλε ωραία κάθετη για τον Δούμτσιο με τον πορτιέρο της ΑΕΚ να τον νικά εντυπωσιακά κρατώντας το 2-1. Η ομάδα της Βοιωτίας είχε μπει δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52′ άγγιξε την ισοφάριση με τον Γερολέμου να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Νίκα. Η ΑΕΚ Β’ ισορρόπησε για κάνα δεκάλεπτο με τους Βοιωτούς και εν συνεχεία με στατικές φάσεις κυρίως που κέρδιζαν οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να φθάσουν στην ισοφάριση στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Αλλά οι κιτρινόμαυροι τις αναχαίτισαν εξαιρετικά. Ο Μπάμπης στο 87′ έκανε καθοριστικό τάκλιν πάνω στον Νίκα και παραχώρησε το κόρνερ. Σε μία αντεπίθεση της ΑΕΚ Β’ στο 89′ ο Χριστόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το ματς, αφού το σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Στογιάνοβιτς. Τρία σουτ στις καθυστερήσεις από τους Νίλι, Νίκα και Τζημόπουλο κόπηκαν με το 2-1 να μένει ως το τέλος και την ΑΕΚ Β’ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη!

ΑΕΚ Β’ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Γιαννούτσος(38′ Λάτσι), Μπούσης, Σταμούλης(81′ Αρβανίτης), Μπάμπης, Μουστακόπουλος(81′ Χριστόπουλος Ευθ.), Γερολέμου, Γιούσης, Ιατρούδης, Τζούντα Γκαρσία(71′ Ραντόνια)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Νίλι, Λιάγκας, Τζημόπουλος, Βήχος(66′ Παναγιώτου), Μεχία, Κονέ(46′ Νίκας), Χάμοντ, Πολέτο(81′ Συμελίδης), Μουτίνιο(90′ Μπαχανάκ), Δούμτσιος

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)
Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *