Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας ο Ολυμπιακός και έπιασε κορυφή

Share

 

 


Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League ο Ολυμπιακός επικράτησε με 98-78 του Απόλλωνα Πατρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πριν την διαβολοβδομάδα.

Έυκολη επικράτηση με σκορ 98-78 για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, σε ένα παιχνίδι με πολλούς πρωταγωνιστές. Οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Μουσταφά Φαλ που προτιμήθηκε να παραμείνει εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης κυρίως, με τον Κουίνσι Έισι να εκμεταλλεύεται την απουσία του πρώτου, να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να πετυχαίνει και τον πρώτο του και μοναδικό πόντο του με τα ερυθρόλευκα. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα από την Αχαΐα ταξίδεψε χωρίς τον αρχηγό της Γιάννη Μολφέτα που παραμένει τραυματίας.

Σε μια αναμέτρηση με εμφανή διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, οι Πατρινοί στάθηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.  Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 22 πόντους, ενώ για τον Απόλλωνα Πάτρας ξεχώρισε ο Τσαλμπούρης με 18 πόντους.Έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν το ρεκόρ τους στο 8-1 εν αντίθεση με τους Αιχαιούς που έπεσαν στο 4-5.

Στις φανέλες όλων των παικτών αναγραφόταν το όνομα του Στέφαν Γέλοβατς, ενώ προς τιμήν του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, που ήταν και το νούμερο στην φανέλα του Σέρβου άσου.

 


Δηλωσεις μετά το ματς παραχώρησε ο σέντερ του Απόλλωνα Γιώργος Διαμαντάκος .

Ήσασταν ανταγωνιστικοί σήμερα στην μεγαλύτερη διάρκεια ,δεδομένου και των συνθηκών του αγώνα . Τι κρατάτε από την σημερινή αναμέτρηση ;
Επειδή η αντίπαλη ομάδα είναι το φαβορί , εσυ πρέπει να είσαι μαχητικός καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και να βγάλεις συμπεράσματα για αλλά παιχνίδια που θα είναι πιο σημαντικά για σένα.

Αυτη την στιγμή βρίσκεστε στην 9η θέση. Έχετε δείξει πως χτυπάτε όλα τα παιχνίδια, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας ;

Πρώτος μας στόχος είναι η παραμονή. Σίγουρα έχουμε κάνει κάποιες μεγάλες νίκες όπως αυτες με την ΑΕΚ , τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, οι οποίες σου δίνουν μια σκέψη για κάτι παραπάνω αλλά προς το παρόν κοιτάμε βήμα βήμα να κερδίσουμε την παραμονή. 
Όσον αφορά εσένα, έχεις αγωνισθεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες , προσδοκάς την κλήση σου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον Κ. Μανωλόπουλο;
Να παίζεις με το εθνόσημο είναι η ύψιστη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής , όλοι το περιμένουμε αυτό . Δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί αυτό γιατί είναι αλλά παιδιά μπροστά από εμένα αλλά σίγουρα είναι το όνειρο μου να παίξω εθνική ανδρών 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 51-38, 76-61, 98-78

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6, Μάρτιν 10 , Βεζένκοβ 8 , Παπανικολάου 9 , Έισι 1, Λαρεντζάκης 13 , Σλούκας 10 , Πρίντεζης 7 , Ζαν-Σαρλς 10 , ΜακΚίσικ 22 .

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Κόουλμαν 14 , Γκρίφιν, Τσαλμπούρης 18 , Διαμαντάκος 10 , Δίπλαρος 3 , Τσιακμάς 3 , Ζούμπος, Παπαφωτίου, ΜακΛάχλιν, Κογιωνής, Ντέιβις 17 , Τόμας 13 .

Ομαδικά στατιστικά – Ολυμπιακός: 22/32 δίποντα, 14/36 τρίποντα, 12/16 βολές, 40 ριμπάουντ (33Αμ 7Επ), 27 ασίστ, 10 λάθη, 6 κλεψίματα, 2 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά – Απόλλωνας Πάτρας: 15/34 δίποντα, 10/31 τρίποντα, 18/27 βολές, 34 ριμπάουντ (24Αμ 10Επ), 19 ασίστ, 11 λάθη, 7 κλεψίματα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Αφραφιώτης, Παζώλης

 

Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *