Type to search

ΠΟΛΟ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ

Εθνικός Πειραιά-ΑΕΚ 7-6 : Πιέστηκε αλλά στο τέλος επικράτησε ο Εθνικός

Share

Σπουδαία νίκη πήρε ο Εθνικός Πειραιά απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 7-6 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Α1 πόλο Ανδρών.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυναμικά και για τις δύο ομάδες. Στο πρώτο 8λεπτο οι ομάδες κυκλοφορούσαν εξαιρετικά την μπάλα στην επίθεση. Οι περιφερειακοί  παίκτες μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με ευκολία τους φουνταριστούς και να μπουν κάποια εύκολα γκολ και για τις δύο ομάδες. Το συνολικό 3-3 του πρώτου μέρους έδινε την εντύπωση στους φιλάθλους ότι θα ακολουθήσει ένα πολύ ανοιχτό ματς.

  • Έσφιξαν οι άμυνες στα επόμενα 8λεπτα

Στο δεύτερο 8λεπτο ο Εθνικός Πειραιώς πήρε ένα προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ των Δερμιτζάκη  και Κοχείλα με το σκορ να πηγαίνει στο 5-3. Ακολούθησαν σκληρές άμυνες εκατέρωθεν με τους αμυντικούς να παίζουν <<ξύλο>> με τους αντίστοιχους επιθετικούς. Όμως στην τελευταία επίθεση της περιόδου ο Κριγιέστορατς σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ και μείωσε το σκορ σε 5-4. Να σημειωθεί ότι ο Μαυροβούνιος περιφερειακός είναι ο πρώτος σκόρερ του δικεφάλου.

Ο Εθνικός μπόρεσε και στο τρίτο 8λεπτο να διατηρήσει το προβάδισμα του έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση εκμεταλλευόμενος τα γκολ των Παπαδόγκωνα και Μπεριστιανού. Η άμυνα του Εθνικού συνέχισε με την ίδια ένταση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί μόλις ένα τέρμα και το σκορ να πηγαίνει στο 7-5.

  • Άμυνες για σεμινάριο

Στο τελευταίο 8λεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Πίεσε τον Εθνικό αλλά η άμυνα και ο τερματοφύλακας του Εθνικού τους έκοψε κάθε δικαίωμα να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Παρότι ο Εθνικός επιθετικά έριξε πολύ την απόδοση του η άμυνα του ήταν εκπληκτική για 3ο σερί 8λεπτο. Δέχτηκε πάλι μόλις ένα γκολ και πήρε αυτή την σημαντική και συνάμα αγχωτική νίκη.

Οκτάλεπτα: 3-3, 2-1, 2-1, 0-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Μανδαλιός, Κατσαγούνος, Τεσάνοβιτς, Βαλιανάτος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 1, Παπαδόγκωνας 1, Βιτέλλας, Δερμιτζάκης 2, Μπεριστιάνος 2, Χαραλαμπόπουλος, Γκάτσος, Δροσόπουλος, Κόχειλας 1, Καραμπάτης.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης, Παπούκας, Κριγιέστορατς 2, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Τσιστράκης, Τσαταλιός 2, Παπάκος, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μανιουδάκης, Κατσινούλας, Ζώρζος.

Γράφει: Παναγιώτης Τριαντόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *