Type to search

ΑΕΚ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 78-72: Πετάει το θέαμα, κρατάει την ουσία

Share

Το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ μάλλον θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι «Πράσινοι» κρατάνε τη νίκη και το 1-0 στη σειρά, ανανεώνοντας το ραντεβού τους σε ένα 48ωρο στο ΟΑΚΑ. Παρά την αστοχία της από τη γραμμή των 6.75 η ομάδα του Κάτας (5/23 3π), οδήγησε σε λάθη την «Ένωση» με την πίεση και το μέγεθος στην άμυνα. Οι γκαρντ της ΑΕΚ είχαν 13 από τα 17 λάθη της ομάδας τους και το φινάλε τους βρήκε ηττημένους 78-72.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τη συνήθη, ψηλή πεντάδα, με τους Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Χεζόνια, Γουάιτ και Παπαγιάννη, απέναντι στους Κατσίβελη, Μέικον, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις και Μορέιρα. Η αστοχία των δύο ομάδων οδήγησε σε χαμηλό σκορ, με το πρώτο τρίποντο του αγώνα από τον Κατσίβελη να δίνει το προβάδισμα στην ΑΕΚ με 5-9 και με το δεύτερο αργότερα σε 7-12. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο και σκορ 15-14.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στα μέσα της 2ης περιόδου με τρεις guard στο παρκέ. Το σχήμα με τους Μέικον, Γκίκα και Κατσίβελη της έδωσε επιθετικό ρυθμό για να βρεθεί στο +5 (17-22 στο 13′). Η παρουσία του Γόντικα στο «5» έδωσε έναν στόχο στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που έκτοτε έτρεξε ένα σερί 9-0 για να προηγηθεί με 26-22. Ο Δικέφαλος ξαναβρήκε παρηγοριά πίσω από τα τρίποντα του Δημήτρη Κατσίβελη.

Δύο κολλητά τρίποντα του Μποχωρίδη έφεραν τον Παναθηναϊκό στη μέγιστη διαφορά (40-33 στο 18′). Με ένα τρίποντο, μπάζερ μπίτερ του Μέικον το ημίχρονο έκλεισε στο 45-38.

Στο ίδιο μοτίβο 40 λεπτά

Οι διψήφιες διαφορές στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου κόπηκαν στη μέση ακριβώς στο πεντάλεπτο και στους τρεις (50-47 στο 26′). Οι «Πράσινοι» απάντησαν με τον Παπαπέτρου στο ξέσπασμα και ξαναπήγαν το σκορ στους 10 με καλάθια των Σαντ Ρος και Όγκαστ. Με βολές του Γιόνας Ματσιούλις οι ομάδες μπήκαν στο 4ο δεκάλεπτο έχοντας απόσταση 5 πόντων (62-58 στο 30′).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εμφατικό κάρφωμα του Γόντικα στο τρανζίσιον μετά από το κλέψιμο του Κατσίβελη και ένα ακόμα του Ματσιούλις, έχοντας μεσολαβήσει ένα τρίποντο του Χεζόνια. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει το ίδιο μοτίβο από το ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και την ΑΕΚ να ψάχνει τρόπο να μείνει κολλημένη στο σκορ.

Οι «Κιτρινόμαυροι» πληγώθηκαν με τις αποβολές των Γόντικα και Μορέιρα με 5 φάουλ, διαμαρτυρόμενοι μάλιστα για τον τρόπο που σφυρίχτηκαν αυτά. Ο Μέικον πάτησε γκάζι και αφού είδε ανοργάνωτη την άμυνα του Παναθηναϊκού, μείωσε εκ νέου στο τρίποντο (73-70 στο 38′). Η απάντηση ήταν και πάλι άμεση, με τον Σαντ Ρος να περνά τον Μέικον στην επόμενη φάση φτάνοντας ως το καλάθι και φάουλ.

Ένα χαμένο λέι απ του Χρυσικόπουλου στο τρανζίσιον 1:30 πριν το τέλος στέρησε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να μειώσει ακόμα περισσότερο. Ο Παπαπέτρου όμως υπέπεσε σε βήματα αλλά το βιαστικό, άστοχο τρίποντο του Ματσιούλις άφησε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού, μπαίνοντας με προβάδισμα 4 πόντων στο τελευταίο λεπτό.

Η χαριστική βολή ήρθε με κάρφωμα του Γουάιτ 30” πριν το τέλος, το οποίο ήταν και το πρώτο του καλάθι στο παιχνίδι. Έτσι γράφτηκε και το τελικό 78-72, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0 και την ΑΕΚ να τον υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής στις 21:15 για να ισοφαρίσει τη σειρά.

Κορυφαίος των Πρασίνων ήταν ο Σαντ Ρος με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ για την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Μέικον με 14 πόντους, 5 ασίστ αλλά και 3 λάθη

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *