Type to search

ΛΙΓΚ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διά χειρός Μπαπέ το Κύπελλο στην Παρί

Share

Το 14ο Κύπελλο της ιστορίας της και 6ο τα τελευταία 7 χρόνια κατέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα της πρωτεύουσας της Γαλλίας να επικρατεί στον τελικό της Μονακό με 2-0.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν χρειάστηκε να πάτηξε με το πόδι στο… γκάζι, όμως όταν χρειάστηκε, δημιούργησε τις ευκαιρίες και έφτασε στο γκολ, αρχικά με τον Ικάρντι στο 19′ και εν συνεχεία με τον Μπαπέ στο 82′, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να είναι και ο κορυφαίος της αναμέτρησης, έχοντας μοιράσει την ασίστ στο πρώτο γκολ.

Το Ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Παρί να έχει τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και να προσπαθεί κυρίως με στατικές φάσεις να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 13′, όταν το σουτ του Ντανίλο. Το σουτ αυτό φαίνεται πως ήταν… προειδοποιητική βολή, με τους παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο να παίρνουν, με τον Μπαπέ να εκμεταλλεύεται πλήρως το λάθος των αμυντικών της Μονακό, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να μοιράζει την ασίστ στον Ικάρντι, ο οποίος με τη σειρά του άνοιξε το σκορ. Η Μονακό προσπάθησε να απαντήσει με τον Φόλαντ στο 25′ και το 39′, όμως όποτε χρειάστηκε, ο Νάβας δήλωσε “παρών”.

Στο β’ ημίχρονο η Μονακό είχε περισσότερες πρωτοβουλίες, με τους Μονεγάσκους να θέλουν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Μάλιστα, στο 66′ η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι, όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Νάβας έδιωξε ασταθώς, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Η Μονακό είχε τον έλεγχο, όμως της έλειπε η τελική φάση. Ο Τσουαμένι βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης στο 78′, όμως το σουτ που δοκίμασε έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νάβας. Η Μονακό μπορεί να αύξανε την πίεση, όμως η Παρί έβαλε… ταφόπλακα στα σχέδια του Κόβατς στο 82′. Ο Ντι Μαρία έκανε κίνηση παράλληλα με τη μεγάλη περιοχή, πέρασε την κάθετη στον Μπαπέ και αυτός με όμορφο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Μονακό (Ν. Κόβατς): Μαζέτσκι, Σιντιμπέ, Μαριπάν, Ντισασί (Μπαντιασίλε 74′), Ενρίκε, Μαρτίνς, Φοφανά (Μάρτινς 60′), Τσουαμενί, Γκολόβιν, Μπεν Γεντέρ (Γιόβετιτς 60′), Φόλαντ (Φάμπρεγας 74′).

Παρί Σεν Ζερμέν (Μ. Ποκετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (Ντάγκμπα 68′), Μαρκίνιος, Κερέρ, Ντιαλό, Γκουιγέ, Ντανίλο, Παρέδες (Ερέρα 68′), Ντι Μαρία, Εμπαπέ, Ικάρντι (Κεν 79′).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *