Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Hall of Fame: Στο πάνθεον οι Μπράιαντ, Ντάνκαν, Γκαρνέτ

Share

Το όνομά τους στην μπασκετική αιωνιότητα έβαλαν χθες τα ξημερώματα οι Κόμπι Μπράιαντ, Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ, με τον λόγο της αδικοχαμένης συζύγου του Κόμπι, Βανέσα, να συγκινεί και να κλέβει την παράσταση.

Ο χώρος ήταν γεμάτος από αστέρες του παρελθόντος του ΝΒΑ, όπου θρύλοι από τον Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον, έως τον Ντοκ Ρίβερς και Πάου Γκασόλ, βρέθηκαν στο Springfield της Μασαχουσέτης για την μεγάλη στιγμή των 3 αστέρων. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Κέβιν Γκαρνέτ τονίζοντας την τεράστια αγάπη του για το μπάσκετ η οποία μεταφραζόταν στο περίσσιο πάθος του στο παρκέ.Για το μόνο που μετανιώνω, είναι που δεν έδωσα ένα πρωτάθλημα στη Μινεσότα. Ευχαριστώ όλους τους fans. Όλους. Αυτούς που με υποστήριξαν, εκείνους που με αποδοκίμασαν, εσείς κάνετε εμάς τους αθλητές αθάνατους. Έπαιξα σκληρά, έπαιξα με πάθος. Συγχαρητήρια Τιμ (Ντάνκαν), σε ευχαριστώ για τις μονομαχίες, με ανέβασες σε άλλο επίπεδο. Συγχαρητήρια Κόμπι, συγχαρητήρια Βανέσα“.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο τεράστιος Τιμ Ντάνκαν ο οποίος με το γνωστό ταπεινό του στυλ ευχαρίστησε θερμά όσους τον στήριξαν στην καριέρα του. Φυσικά πάντα στο πλευρό του ο Γκρεγκ Πόποβιτς αφήνοντας τους βοηθούς του στο προπονητικό τιμόνι του χθεσινού αγώνα των Σπερς κόντρα στους Σανς. Γεμάτος αμηχανία και συνοδευόμενος από τον τεράστιο Ντέιβιντ Ρόμπινσον ο Big Fundamental είπε: «Έχω παίξει σε τελικούς και σε Game 7, τόσο άγχος δεν είχα ποτέ σε όλη μου τη ζωή. Ευχαριστώ τον Κόμπι και τον Γκαρνέτ που με βοήθησαν να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο μπαμπάς και η μαμά μου, συνολικά μηδενική γνώση του μπάσκετ. Αλλά μου έμαθαν περισσότερο για το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλον. Μου έμαθαν να είμαι ο καλύτερος σε ότι και να κάνω». Για τον κόουτς Ποπ ο Ντάνκαν είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτόν, θα θυμώσει εάν το κάνω» ανέφερε αρχικά για τον Πόποβιτς και στη συνέχεια τόνισε συναισθηματικά φορτισμένος: «Κόουτς «Ποπ». Αμέσως μετά αφού έγινε draft ήρθες στο νησί μου (σ.σ. γεννήθηκε στο Κρίστιανστεντ των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων) κάθισες με τους φίλους και την οικογένεια μου, μίλησες με τον πατέρα μου. Το ένιωσα φυσιολογικό, αλλά δεν είναι. Σε ευχαριστώ. Μου δίδαξες το μπάσκετ και πέρα από αυτό μου δίδαξες πως… το μπάσκετ δεν είναι τα πάντα. Είναι το τι συμβαίνει στον κόσμο, στην οικογένεια. Σε ευχαριστώ για το ότι ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος».

Στο τέλος της η βραδιά απέκτησε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση καθώς είχε έρθει η ώρα του Κόμπι Μπράιαντ. Η σύζυγός του Βανέσα, συνοδευόμενη από τον Μάικλ Τζόρνταν, πήρε τον λόγο ευχαριστώντας φυσικά τον GOAT για την ύψιστη τιμή να εντάξει τον αδικοχαμένο Κόμπι στο Hall of Fame. “Ο Κόμπι σε θαύμαζε. Το να είσαι εδώ, σημαίνει πολλά για εμάς” ήταν τα πρώτα λόγια της συγκινημένης Βανέσα Μπράιαντ στον MJ. Στην συνέχεια ο λόγος της ήταν καθαρά αφιερωμένος στην αγάπη του Black Mamba στο μπάσκετ και στην τεράστια αφοσίωσή του στο άθλημα, τονίζοντας πως παράλληλα με την καριέρα πρωταθλητισμού ο Κόμπι υπήρξε ο καλύτερος πατέρας 4 κοριτσιών, ραγίζοντας τις καρδιές όλων μας. Μακάρι ο άνδρας μου να ήταν εδώ για να λάβει αυτό το βραβείο. Και αυτός και η Τζίτζι άξιζαν να βρίσκονται εδώ για να παρακολουθήσουν την τελετή. Είναι σαν να τον βλέπω να παίρνει το βραβείο και να λέει τα δικά του. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Κόμπι. Ήταν μοναδικός. Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους, δεν έκοψε ποτέ δρόμο όταν κάτι αφορούσε το μπάσκετ. Τον θυμάμαι να λέει ότι ο κόσμος έβαλε στην άκρη κάποια χρήματα για να τον δει, ίσως για μία φορά, δεν ήθελε να μένει εκτός αγώνων. Το σημαντικότερο κατόρθωμά του ήταν ότι έγινε ο καλύτερος πατέρας για τα κορίτσια του. Σε κάθε ζωή, πάλι εσένα θα διάλεγα. Συγχαρητήρια μωρό μου, τα κατάφερες, είσαι στο Hall of Fame τώρα. Είσαι ένας αληθινός πρωταθλητής, όχι απλώς ένας ΜVP. Είσαι ένας σπουδαίος. Είμαι περήφανη για εσένα, θα σε αγαπώ για πάντα Κόμπι Μπιν Μπράιαντ”. 

Μαζί με τους Μπράιαντ, Ντάνκαν και Γκαρνέτ εντάχθηκαν στο Hall of Fame χθες η πολυνίκης προπονήτρια του NCAA, Μπάρμπρα Στίβενς, ο πολυνίκης προπονητής του NCAA, Έντι Σάτον, η σπουδαία πρώην σούπερσταρ του WNBA, Ταμίκα Κάτσινγκς, ο πρώην γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, που πέθανε το 2018 σε ηλικία 51 ετών, ο θρυλικός προπονητής του ΝΒΑ και των Ρόκετς, Ρούντι Τομγιάνοβιτς και η προπονήτρια του NCAA, Κιμ Μάλκι. 

Παναγιώτης Θεοχάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *