Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλτα – Λεβάντε 2-0: Καθάρισε με την παραμονή και κοιτάει Ευρώπη

Share

Η Θέλτα υπέταξε με 2-0 εντός έδρας την Λεβάντε, με γκολ των Μέντες και Σολάρι, ξέφυγε οριστικά από τα σενάρια για την παραμονή και μπορεί να κοιτάζει ακόμα και την ευρωπαϊκή έξοδο.

Η παραμονή από την Ευρώπη μια νίκη δρόμος. Η Θέλτα κέρδισε με 2-0 στο «Μπαλαϊδος» την Λεβάντε και μπορεί να ελπίζει ακόμα και σε ευρωπαϊκή έξοδο. Οι ολίβικος προηγήθηκαν με τον Μέντες στο 51΄ και εξασφάλισαν το τρίποντο στο 74΄ με τον Σολάρι. Έτσι, ανέβηκαν στους 44 βαθμούς, έσπασαν ένα σερί δύο συνεχόμενων εντός έδρας ηττών από την Λεβάντε και μείωσαν στους πέντε την απόσταση από την έβδομη Βιγιαρεάλ, την οποία αντιμετωπίζουν την επομένη αγωνιστική. Από την άλλη οι γκρανότας τρέχουν το χειρότερο σερί με τον Πάκο Λόπεθ στον πάγκο καθώς έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες και παρέμειναν στους 38 βαθμούς, χωρίς να μπορούν να νιώθουν ασφαλείς για την σωτηρία, καθώς μπορεί να βρίσκονται στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη, το πρόγραμμα τους όμως μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι πολύ απαιτητικό.

Η αστοχία της Θέλτα κράτησε το μηδέν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες ορεξάτες για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Κατάφερναν να φτάσουν μέχρι τη περιοχή του αντιπάλου αλλά αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην τελική ενέργεια. Η Θέλτα ήταν αυτή που μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κάρδενας, αλλά σε δύο κλασικές περιπτώσεις, τα τελειώματα της ήταν απογοητευτικά. Η πρώτη προέκυψε από ωραία συνεργασία τριών παικτών. Ο Μέντες έκανε το κλέψιμο στο κέντρο, έδωσε στον Άσπας στα πλάγια και αυτός βρήκε με παράλληλη πάσα τον ξεμαρκάριστο Νολίτο μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια στο 13΄. Τρία λεπτά μετά, ήταν ο Άσπας που σπατάλησε μια πολύ καλή ευκαιρία. Ο Ντένις Σουάρεθ έβγαλε μια φανταστική κάθετη στον αρχηγό των ολίβικος, αυτός πήγε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Κάρδενας που είχε βγει από την εστία αλλά την έστειλε στην αγκαλιά του. Πρώτη τελική για την Λεβάντε ήταν στο 19΄ με ένα δυνατό σουτ του Μελέρο εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Βιγιάρ. Η σημαντικότερη στιγμή για τους γκρανότας ήταν απόρροια μιας ατομικής ενέργειας από τον Καντέρο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Συγκεκριμένα, στο 37΄ ο νεαρός ακραίος ταλαιπώρησε τον Αϊντού, αλλά το διαγώνιο δεξί πλασέ του έφυγε λίγο δίπλα από τα δοκάρια. Η ισορροπία στο σκορ παραλίγο να σπάσει στο 42΄, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ της Θέλτα για πάτημα του Ντουάρτε στον Μίνα. Τελικά μετά από εξέταση του VAR, διαπιστώθηκε πως ο επιθετικός των ολίβικος είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ. Στους άτυχους του πρώτου μέρους ήταν ο Ρενάτο Τάπια, με τον πολύτιμο αμυντικό μέσο της Θέλτα να τραυματίζεται σε απόπειρα για να σταματήσει με τάκλιν τον αντίπαλο του και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 29΄. Έτσι οι 22 ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το ισόπαλο 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.

Ο Μέντες άνοιξε το δρόμο και ο Σολάρι κλείδωσε το ματς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, δηλαδή με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με όρεξη για να βρουν το γκολ. Η διαφορά σε σύγκριση με τα πρώτα 45 λεπτά ήταν πως τελικά, αυτός ο καλός ρυθμός συνοδεύτηκε και από ουσία. Η τυχερή ήταν η Θέλτα, που άνοιξε το σκορ στο 51΄ από καταπληκτική συνεργασία του Άσπας με τον Μέντες. Ο πρώτος βρήκε στην κίνηση με τρομερή κάθετη τον δεύτερο και αυτός με φανταστικό τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Κάρδενας. Όπως ήταν φυσικό στη συνέχεια, η Λεβάντε έγινε πιο επιθετική και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Προσπάθησε να απειλήσει με πολλούς τρόπους, είτε με συνδυαστικό παιχνίδι είτε από στημένες φάσεις, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε μια κλασική ευκαιρία. Πάντα θα υπήρχε ένα σώμα αμυντικού ή μια κακή εκτέλεση παίκτη των γκρανότας που θα εμπόδιζε την Λεβάντε να ισοφαρίσει. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα της εδαφικής υπεροχής, η Θέλτα ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, σε μια φάση καρμπόν με το γκολ. Αυτή τη φορά την κάθετη την έκανε ο Αραούχο, αλλά ο Κάρδενας αντιμετώπισε σωστά το τσίμπημα της μπάλας από τον Μέντες. Μοναδική στιγμή που έφτασε κοντά στο γκολ η ομάδα του Πάκο Λόπεθ ήταν στο 63΄ αλλά η κεφαλιά του Μελέρο έφυγε λίγα μέτρα μακριά από την εστία. Από το 65΄ και μετά η Λεβάντε δεν πίεζε τόσο και η Θέλτα πήρε μέτρα στο γήπεδο. Στο 74΄ μάλιστα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της και να κλειδώσει ουσιαστικά το τρίποντο. Θύτης ήταν ο Σολάρι, που οχτώ λεπτά πριν είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Άσπας, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα πάρε-βάλε του Κέβιν. Κάπου εκεί το ματς έσβησε με τους γκρανότας να έχουν συμβιβαστεί με την μοίρα τους και να απειλούν μία και μοναδική φορά στο 87΄ με δυνατή κεφαλιά του Μοράλες που απέκρουσε ο Βιγιάρ. Αν η Θέλτα δεν είχε να σκέφτεται τους τρεις τραυματίες που αποκόμισε από το παιχνίδι (Τάπια, Άσπας, Μουρίγιο), θα κοίταζε με μεγάλη αισιοδοξία το επερχόμενο ματς με την Βιγιαρεάλ, αλλά ακόμα και έτσι έχει τη δυνατότητα να εξαντλήσει τις πιθανότητες της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Θέλτα (Κοουδέτ): Βιγιάρ, Φοντάν(46΄Ααρόν), Αϊντού(46΄Αραούχο), Μουρίγιο, Κέβιν, Ντένις Σουάρεθ, Τάπια(29΄Μπελτράν), Νολίτο(84΄Φερέιρα), Μπράις Μέντες, Μίνα, Ιάγο Άσπας(66΄Σολάρι)

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Κάρδενας, Ποστίγο, Ντουάρτε(79΄Μιραμόν), Βέσο, Κλερκ, Μελέρο(79΄Σέρχι Λεόν), Πιέρ(83΄Ντουκουρέ), Μπάρντι(68΄Ροτσίνα), Ντε Φρούτος, Καντέρο(79΄Μοράλες), Ροζέρ Μαρτί

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 34ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου

Θέλτα – Λεβάντε 2-0 (51΄Μέντες, 74΄Σολάρι)

Σάββατο 1 Μαΐου

15:00 Έιμπαρ – Αλαβές

17:15 Έλτσε – Ατλέτικο Μαδρίτης

19:30 Ουέσκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Οσασούνα

Κυριακή 2 Μαΐου

15:00 Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μπέτις

17:15 Βιγιαρεάλ – Χετάφε

19:30 Γρανάδα – Κάντιθ

22:00 Βαλένθια – Μπαρτσελόνα

Δευτέρα 3 Μαΐου

22:00 Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *