Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάγερν – Αρμάνι 85-82: Πολύ σκληρή για να πεθάνει

Share

Η Μπάγερν Μονάχου με αντεπίθεση διαρκείας στη τελευταία περιοδο και με ζωντανό το ένστικτο της επιβίωσης, επιβλήθηκε με 85-82 επί της Αρμάνι Μιλάνο και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, εκεί όπου θα κριθεί και η ομάδα που θα πάει στο Final 4 της Ευρωλίγκας. 

Ήταν από τα παιχνίδια που οι ομάδες παίζουν για να επιβιώσουν. Η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς νίκησε με 85-82 την Αρμάνι Μιλάνο, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά και πλέον όλα θα κριθούν την Τρίτη 4 Μαΐου στο πέμπτο ματς που θα γίνει στην Ιταλία.

Οι Βαυαροί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, διότι παρόλο που η Αρμάνι είχε ένα σταθερό προβάδισμα μέχρι και την τρίτη περίοδο, κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνουν την ανατροπή με αντεπίθεση διαρκείας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα δεκάλεπτο. Την αρχή έκανε η Μπάγερν που μπήκε καλύτερα και στηρίζομενη στην άμυνα έκλεισε την περίοδο στο +4 (23-19). Ωστόσο το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν υπόθεση της Αρμάνι, που με μπροστάρη τον Ντιλέινι ανέβασε την διαφορά ακόμα και στο +11 (37-48, 18΄), για να κλείσει το πρώτο μέρος προηγούμενη με 40-50.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μπάγερν προσπάθησε να ροκανίσει την διαφορά, που είχε φτάσει έως και το +13 για την Αρμάνι, τα κατάφερε προς το τέλος, μειώνοντας στους πέντε (63-68), όμως ένα τρίποντο του Σιλντς στην εκπνοή έγραψε το 63-71 για τους φιλοξενούμενους.

Στην τελευταία περίοδο, οι Βαυαροί κατευθύνθηκαν και από το ένστικτο της επιβίωσης που ενεργοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις και με μπροστάρηδες τους Μπόλντγουιν και Ζίπσερ έφεραν το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού. Κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με 80-79, δύο λεπτά πριν το τέλος και στη συνέχεια όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Με το σκορ στο 80-82 υπέρ της Αρμάνι, 23 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Λούτσιτς πέτυχε γκολ-φάουλ και ευστοχώντας στη βολή έκανε το 83-82. Στην επόμενη επίθεση ο Σιλντς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ πάνω στο Γκιστ και η Αρμάνι έστειλε στη γραμμή των βολών τον Λούτσιτς. Εκείνος παρέμεινε ψύχραιμος και ευστόχησε και στις δύο για 85-82, 9.7΄΄ για το τέλος. Στη τελευταία απόπειρα των Ιταλών να στείλουν το παιχνίδι στη παράταση, Ντατόμε και Σιλντς δεν βρήκαν στόχο πίσω από τα 6,75 και η Μπάγερν πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που στέλνει τη σειρά σε πέμπτο αγώνα.

Δεκάλεπτα: 23-19, 40-50, 63-71, 85-82

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *