Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λα Λίγκα: Παιχνίδια κορυφής και παραμονής με πολλούς μνηστήρες

Share

Συνεχίζεται το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην Λα Λίγκα και σήμερα.

Σε μια από τις συναρπαστικότερες κούρσες τίτλου των τελευταίων ετών στην Λα Λίγκα, το ντέρμπι της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης ξεχωρίζει ενώ Ουέσκα και Χετάφε διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην μάχη της παραμονής στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής του Ισπανικού πρωταθλήματος:

15:00 Ουέσκα – Χετάφε

Σε μια αναμέτρηση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, η Ουέσκα υποδέχεται από την 19η θέση και τους 27 βαθμούς την 15η Χετάφε που βρίσκεται στους 31 και στις θέσεις ανάμεσά τους επικρατεί πανζουρλισμός. Στον πρώτο γύρο η Χετάφε είχε επικρατήσει με 1-0 επί της Ουέσκα.

17:15 Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα να καραδοκεί από το -5 με ματς λιγότερο, το οποιοδήποτε στραβοπάτημα της Ατλέτικο και να είναι έτοιμη να την προσπεράσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα τα “κίτρινα υποβρύχια” βρίσκονται στην 7η θέση και μόλις στο -1 από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Στην αναμέτρηση του Καμπ Νου οι “μπλαουγκράνα” είχαν συντρίψει την ομάδα του Ουνάι Έμερι με 4-0.

19:30 Θέλτα – Οσασούνα

Χωρίς κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, Θέλτα και Οσασούνα βρίσκονται αντιμέτωπες σε έναν αγώνα γοήτρου από την 11η και την 9η θέση αντίστοιχα και μόλις 2 βαθμούς να τις χωρίζουν. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου η Οσασούνα είχε επικρατήσει με 2-0.

19:30 Σεβίλλη – Γρανάδα

Η Σεβίλλη όντας στην 4η θέση αλλά και στο +17 από την 5η Ρεάλ Σοσιεδάδ κυνηγάει μονάχα ένα καλύτερο πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, ρίχνοντας κλεφτές ματιές και στην κορυφή. Από την άλλη η Γρανάδα από την 8η θέση με 42 βαθμούς θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ (-8 με αγώνα λιγότερο). Τον Οκτώβριο η Γρανάδα είχε πάρει την νίκη με 1-0 κόντρα στους Ανδαλουσιανούς.

22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης

Σε ένα από τα κομβικότερα παιχνίδια για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή, η Ατλέτικο ταξιδεύει στο Στάδιο Σαν Μαμές με 73 βαθμούς, στο +2 από την Ρεάλ και το +5 από την Μπαρτσελόνα, η οποία όμως έχει παιχνίδι λιγότερο. Οι “Βάσκοι” βρίσκονται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους 38 βαθμούς και παρότι φαινομενικά αδιάφοροι, θα επιχειρήσουν να βάλουν ακόμα περισσότερο φωτιά στην μάχη του τίτλου, με τους αγώνες να λιγοστεύουν και την πίεση στα παπούτσια των παικτών του Ντιέγο Σιμεόνε να μεγαλώνει. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι “ροχιμπλάνκος” είχαν επικρατήσει με 1-0 στο “Γουάντα Μετροπολιτάνο”.

Ηλίας Λιακόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *