Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1: Όνειρο ήταν και πάει

Share

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε το δύο στα δύο απέναντι στην Σεβίλλη, κερδίζοντάς την αυτή τη φορά στο «Σάντσεθ Πιθουάν» με 1-0 με γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 90΄ και έσβησε το όνειρο των νερβιονένσες για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να φτάσεις στην κορυφή απαιτούνται πολλά πράγματα όπως συνέπεια, τύχη και αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς για την Σεβίλλη στο παιχνίδι απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σάντσεθ Πιθουάν» τις έλειπαν τα δύο τελευταία και γνώρισε την, καταδικαστική για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ήττα με 1-0 χάρη σε τέρμα του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 90΄. Έτσι παρέμεινε στους 70 βαθμούς, στο μείον έξι από την πρώτη Ατλέτικο, βλέποντας πλέον το όνειρο της Λα Λίγκα να απομακρύνεται οριστικά και πηγαίνει την επόμενη αγωνιστική να παίξει εκτός έδρας με την Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα έσπασε ένα αήττητο σερί οχτώ αγώνων και πέντε συνεχόμενων νικών. Από την άλλη, οι Βάσκοι επέκτειναν το δικό τους αήττητο σερί στα 13 παιχνίδια – τέσσερις νίκες, εννιά ισοπαλίες – κέρδισαν στην έδρα των νερβιονένσες μετά από δέκα χρόνια και οχτώ παιχνίδια και ανέβηκαν στους 45 βαθμούς, ελπίζοντας μέχρι τέλους στην κατάληψη θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη – βρίσκονται στο μείον έξι από την έβδομη Ρεάλ Μπέτις.

Ο Σιμόν σταμάτησε δις τον Εν Νεσύρι και κράτησε την Μπιλμπάο

Το παιχνίδι για τα πρώτα είκοσι λεπτά του δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς ο ρυθμός ήταν αργός και οι ομάδες δεν τολμούσαν τίποτα επιθετικά. Μοναδική στιγμή σε αυτό το διάστημα ανήκε στην Σεβίλλη με τη προβολή του Οκάμπος, από σέντρα του Νάβας που έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η Αθλέτικ στάθηκε άτυχη με τον τραυματισμό του Γκαρσία, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σανθέτ. Από το είκοσι και μετά, το ματς απέκτησε έναν καλύτερο ρυθμό, με την Σεβίλλη να είναι αυτή που κινεί τα νήματα έχοντας την κατοχή σε ποσοστό 70%. Γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, ωραίες συνεργασίες και επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά με τις προωθήσεις του Ακούνια. Κατάφερε να δημιουργήσει τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά ο Σιμόν και ο Ντε Μάρκος είχαν τις απαντήσεις σε τελειώματα του Εν Νεσύρι. Η πρώτη συνέβη στο 24΄, με τον Μαροκινό επιθετικό να κάνει μια δυνατή κεφαλιά, από σέντρα του Ακούνια, και τον Σιμόν να αποκρούει εντυπωσιακά. Πέντε λεπτά αργότερα η Αθλέτικ σώθηκε από την σωτήριο τάκλιν του Ντε Μάρκος που πρόλαβε τον Εν Νεσύρι δευτερόλεπτα πριν σουτάρει βρισκόμενος απέναντι από την εστία. Η τρίτη ευκαιρία ήταν στο 39΄ με τους γνώριμους πρωταγωνιστές για την Σεβίλλη – Ακούνια, Εν Νεσύρι – αλλά και πάλι τον Σιμόν να αποσοβεί τον κίνδυνο που προκάλεσε το σουτ του Μαροκινού, μπλοκάροντας τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Από την πλευρά τους οι Βάσκοι προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένες κυρίως φάσεις αλλά τα γεμίσματα από αυτά τα φάουλ και κόρνερ δεν δυσκόλεψαν τους αμυντικούς των νερβιονένσες. Μοναδική τελική στο στόχο ήταν το σουτ του Βιγιαλίμπρε στο 27΄ που μπλόκαρε εύκολα ο Μπόνο, ενώ το φάουλ του Μορθίγιο από πολύ καλό σημείο βρήκε στο τείχος. Μπορεί να μην σκόραραν, αλλά τα «λιοντάρια» του Μπιλμπάο κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να παρασύρουν την Σεβίλλη στο δικό τους στυλ παιχνιδιού και να πάνε το ματς εκεί που ήθελαν.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς τιμώρησε τη φλύαρη υπεροχή της Σεβίλλης

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μια συνέχεια του πρώτου, με την Σεβίλλη να έχει την συντριπτική κατοχή και την Μπιλμπάο να μένει πίσω και να κλείνει τους χώρους. Οι Ανδαλουσιανοί κυριαρχούσαν και βρίσκονταν συνεχώς έξω από την αντίπαλη περιοχή αλλά έβρισκαν όλους τους δρόμους κλειστούς για να μπουν σε αυτή. Στο 52΄ όμως ο Βαλενθιάγα έκανε χέρι σε σέντρα του Νάβας αλλά ο διαιτητής και το VAR δεν καταλόγισαν το πέναλτι. Σίγουρα η εξέλιξη του παιχνιδιού θα ήταν διαφορετική αν αυτό είχε συμβεί. Ο χρόνος κυλούσε και η Σεβίλλη παρέμενε ακίνδυνη, προσπαθώντας μόνο με μακρινά σουτ να βρει το γκολ. Δύο από αυτά, ένα του Ράκιτιτς και ένα του Ακούνια ήταν τα πιο επικίνδυνα. Αυτό του Κροάτη έφυγε λίγο πιο πάνω από την εστία, ενώ του Αργεντίνου το έβγαλε με μεγάλη δυσκολία ο Σιμόν. Ο Λοπετέγκι βλέποντας το κακό να έρχεται, ρίσκαρε με τις αλλαγές του, αλλάζοντας το σχηματισμό από 4-5-1 σε 4-4-2 με την είσοδο και του Ντε Γιονγκ. Το αποτέλεσμα όμως ήταν το ίδιο. Η τελευταία φάση για τους νερβιονένσες σημειώθηκε στο 80΄ μετά από σέντρα του Φερνάντο και κεφαλιά του Εν Νεσύρι στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Το άστοχο βράδυ του Μαροκινού ολοκληρώθηκε ένα λεπτό μετά, με την έξοδο του από το ματς και την είσοδο σε αυτό του πιο ευέλικτου Βάσκες. Η Μπιλμπάο ήταν άφαντη επιθετικά σε όλο το δεύτερο μέρος, με την καλύτερη κίνηση να έρχεται, όπως αποδείχθηκε, από τον πάγκο με την είσοδο του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 69΄. Αργά ή γρήγορα η Σεβίλλη θα τιμωρούνταν για αυτή την φλυαρία και ανικανότητά της να απειλήσει με αξιώσεις τον Σιμόν και αυτή η τιμωρία ήρθε στο χειρότερο σημείο για τους Ανδαλουσιανούς. Με τον Λοπετέγκι να έχει βάλει στο ματς όλους τους μεσοεπιθετικούς που είχε στον πάγκο, μήπως βγει κάποια συνεργασία και έρθει το γκολ, και να έχει περάσει τον Κουντέ στην επίθεση, προέκυψε μια αντεπίθεση στο 90΄ για την Μπιλμπάο που έμελλε να γράψει την ιστορία του ματς. Ο Σανθέτ πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, την κουβάλησε όσο χρειαζόταν και την κατάλληλη στιγμή την πάσαρε στον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος την έστειλε στο γάμα με άπιαστο πλασέ. Στα εναπομείναντα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων η Σεβίλλη δεν δημιούργησε ούτε μία τελική και μοιραία είδε το όνειρο για κατάκτηση της Λα Λίγκα να απομακρύνεται οριστικά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Ντιέγκο Κάρλος(85΄Όλιβερ Τόρες), Κουντέ, Ακούνια, Νάβας, Ράκιτιτς(68΄Ντε Γιονγκ), Φερνάντο, Πάπου Γκόμες(85΄Όσκαρ), Σούσο(68΄Χορδάν), Οκάμπος, Εν Νεσύρι(81΄Βάσκες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνιο): Σιμόν, Γεράι, Νούνιεθ, Βαλενθιάγα, Ντε Μάρκος(69΄Λέκουε), Βέσγα, Βενθεδόρ, Μορθίγιο(62΄Ιμπάι Γκόμεθ), Μπερενγκέρ(62΄Νίκο Γουίλιαμς), Βιγιαλίμπρε(69΄Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρθία(14΄Σανθέτ)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *