Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ακόμη προκαλεί αντιδράσεις το «τιτίβισμα» του Λεμπρόν

Share

Συνεχίζεται ο θόρυβος γύρω από το tweet του Λεμπρόν Τζέιμς αναφορικά με τα γεγονότα στο Κολόμπους πριν λίγες μέρες. Ιδιοκτήτης μπαρ στο Οχάιο δε θα προβάλλει αγώνες του ΝΒΑ μέχρι να αποβληθεί όπως λέει ο «βασιλιάς» από τη λίγκα.

Την Τρίτη το απόγευμα ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τη νεαρή αφροαμερικανή, Μακία Μπράιαντ, που σύμφωνα με πληροοφορίες φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και ήταν έτοιμη να το χρησιμοποιήσει εναντίον άλλης κοπέλας.

Ο σουπερστάρ των Λος Άντζελες Λέικερς πόσταρε την επόμενη μέρα μια φωτογραφία του αστυνομικού που πιστεύεται ότι έριξε τη μοιραία βολή, ζητώντας την τιμωρία του. Πολλοί μεταξύ των οποίων και άνθρωποι της μαύρης κοινότητας έσπευσαν να κριτικάρουν τα όσα είπε, ενώ μίλησαν ακόμα και για παρελκυστική χρήση των φυλετικών διαφορών από ένα άτομο που, όπως άλλοι που ανήκουν στην ελίτ, θέλει να κάνει τις ΗΠΑ κομμουνιστικές σαν την Κίνα. Μετά τις αντιδράσεις το tweet του Τζέιμς κατέβηκε από τον ίδιο.

Κάποιοι δεν έμειναν μόνο στα λόγια και προχώρησαν και σε πράξεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα ο Τζέι Λίνεμαν, ιδιοκτήτης μπαρ στο Οχάιο δεν πρόκειται να ξαναπροβάλλει αγώνες του ΝΒΑ στο μαγαζί του μέχρι ο Λεμπρόν να αποβληθεί από τη λίγκα, όπως είπε.

Ο σταρ των Λέικερς δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και έγραψε αστιευόμενος στο twitter: «Κρίμα θα πήγαινα εκεί σήμερα για να πιω ένα ποτό και να δω τον αγώνα μας», ενώ και ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς απορούσε με την όλη φάση, αναδημοσιεύοντας το ποστάρισμα, ρωτώντας αν όλα αυτά είναι αλήθεια, ή πρόκειται περί φάρσας.

Το σκηνικό συμβαίνει λίγα 24ωρα μετά την καταδίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Ο «βασιλιάς» είναι άτομο που εκφράζεται για κοινωνικά ζητήματα χρόνια τώρα. Ποτέ δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι φυσικά, όμως τέτοιος διχασμός είχε να προκληθεί από τη στάση του στο θέμα που άνοιξε παλαιότερα ο Ντάριλ Μόρεϊ, όταν τάχθηκε, με ένα tweet και εκείνος, υπέρ του Χονγκ Κονγκ και κατά της Κίνας στη διαμάχη τους, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις με το ΝΒΑ να χάνει πολλά λεφτά από την ασιατική χώρα, αφού πολλές συμφωνίες ακυρώθηκαν. Πολλοί τότε τον κατηγόρησαν για δειλία και φιλαργυρία.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *