Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεσετρ Σίτι – Τότεναμ 1-0 : Λυτρωτής Λαπόρτ χάρισε το Λιγκ Καπ στους “σίτιζενς”

Share

Με τον Λαπόρτ να σκοράρει στο 82΄ λεπτό η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε την Τότεναμ στον τελικό του Λιγκ Καπ και πήρε τον πρώτο τίτλο για φέτος στο Νησί.

Οι “πολίτες” του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησαν στο Γουέμπλεϊ με 1-0 επί της Τότεναμ χάρη στο γκολ του Λαπορτ στο 82΄ λεπτό και  κατέκτησαν το Λιγκ Καπ για τέταρτη διαδοχική χρονιά, κάτι το οποίο είχε πετύχει μόνο η Λίβερπουλ την περίοδο 1981-84. Έγινε επίσης η πολυνίκης του θεσμού μαζί με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ (έχουν και οι 2 από 8).

Στο 61ο τελικό του θεσμού η ομάδα του Μάντσεστερ ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά με συντριπτική κατοχή της μπάλας και πίεση σε όλο το γήπεδο. Ήταν κυριαρχική, πατούσε συχνά την αντίπαλη περιοχή, είχε τελικές προσπάθειες κυρίως με σουτ από Φόντεν και Στέρλινγκ, αλλά δεν μπορούσε να πάρει “κεφάλι” στο σκορ. Η σημαντικότερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν το σουτ από κοντά του Φόντεν, το οποίο με την καθοριστική προβολή του Αντερβάϊρελντ και στην συνέχεια του δοκαριού κατέληξε κόρνερ.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στα επόμενα 45 λεπτά. Οι “Σπερς” δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να γίνουν απειλητικοί. Η Σίτι συνέχισε να φτάνει με καλές προυποθέσεις στην περιοχή, αλλά έδειχνε να μην μπορεί να τελειώσει αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονταν. Ωστόσο ,στο 82΄ λεπτό ο Λαπόρτ, με κεφαλιά ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόϊνε σκόραρε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ο Γάλλος σέντερ μπακ έβαλε το 8ο γκολ του με την φανέλα των “πολιτών” σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας και τα 8 τέρματα μακριά από το Έτιχαντ.

Κορυφαίος από την πλευρά των νικητών ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Μοίραζε καταπληκτικά το παιχνίδι και έδωσε την ασίστ για το τέρμα που έκρινε τον αγώνα. Εξίσου καλοί ήταν και οι Φερναντίνιο και Μάχρεζ, με τον πρώτο να κάνει πολλά τρεξίματα σε όλο το γήπεδο και να οργανώνει το παιχνίδι και τον δεύτερο να συμβάλει και αυτός καθοριστικά παίρνοντας πολλές προσπάθειες στο επιθετικό κομμάτι.

Από την άλλη μεριά οι “Λονδρέζοι”  έκαναν μόλις 2 τελικές σε όλο τον αγώνα, δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν ανταγωνιστικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο  και πλέον στον 21ο αιώνα έχουν χάσει τους 5 από τους 6 τελικούς που έχουν παίξει σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα χωρίς να βρούν δίχτυα στους τελευταίους 4 (3 Λιγκ Καπ και 1 Τσάμπιονς Λίγκ).

 

Η ενδεκάδα της Σίτι : Στέφεν, Γουόκερ, Ντίας, Λαπορτ , Κανσέλο , Φερναντίνιο (Ρόδρι 84΄) , Γκουντογκάν , Ντε Μπρόϊνε (Μπερνάρντο Σίλβα 87΄) , Μαχρέζ , Στέρλινγκ και Φόντεν.

Η ενδεκάδα της Τότεναμ : Γιορίς, Οριέ (Μπέργκουιν 90΄), Ντάιερ , Αντερβάιρελντ, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ (Ντλελε Άλι 84΄), Λο Σελσο (Σισοκό 67΄) , Γουίνκς , Σον , Μόουρα (Μπέιλ 67΄) και Κέιν.

 

Παναγιώτης Μπινιάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *