Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τελικός Λιγκ Καπ: Μαν. Σίτι – Τότεναμ: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Share

Τα «γιορτινά» του θα φορέσει το «Γουέμπλεϊ» στις 18:30 σήμερα (25/04) για να φιλοξενήσει τον τελικό του Λιγκ Καπ, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ. Είναι ένα ματς-σταθμός για το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού θα υπάρξει επιστροφή 8.000 φιλάθλων στις κερκίδες.

Οι «Πολίτες» αποτελούν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Άλλωστε, παραμένουν αήττητοι -σε κανονική διάρκεια αγώνα- στον θεσμό για 19 συνεχόμενα ματς από το 2016. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, μετρούν τέσσερις στις πέντε κατακτήσεις.

Ο αποκλεισμός από την Τσέλσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου «πλήγωσε» τον εγωϊσμό του συνόλου του Πεπ Γκουαρδιόλα, το οποίο «διψά» για διάκριση και το Λιγκ Καπ αποτελεί «χρυσή ευκαιρία». Ο Ισπανός τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Στόουνς, που είδε την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο ματς (21/04) πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα, αλλά θα έχει διαθέσιμους του Ντε Μπρόινε και Αγκουέρο!

Από την άλλη πλευρά, η Τότεναμ θεωρείται το μεγάλο αουτσάιντερ. Πως θα μπορούσε αλλιώς αφού η τελευταία της κατάκτηση εντοπίζεται το 2008, με τον Χουάντε Ράμος στον πάγκο;

Τόσο το τεταμένο κλίμα μετά την αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο προ ημερών, όσο και η πιθανή απουσία του Χάρι Κέιν δυσκολεύουν τις συνθήκες για τον Ράιαν Μέισον. Ο Άγγλος φορ και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Κέιν, δεν συμμετείχε σε καμία προπόνηση ως την Παρασκευή (23/04) και η παρουσία του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όπως και του Γκάρι Ντόχερτι.

Τα «σπιρούνια» θα κυνηγήσουν την κατάκτηση του Λιγκ Καπ τόσο για λόγους γοήτρου, όσο και για λόγους πρακτικούς. Η σύντομη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και η 7η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν εξασφαλίζει επουδενί παρουσία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για την επόμενη σεζόν. Μια ενδεχόμενη επικράτηση στον σημερινό (25/04) τελικό, θα μπορούσε να δώσει ένα φτωχό πλην τίμιο, εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2021-22.

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *