Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Super League 2: Ανατροπή ανόδου για Ιωνικό και Ξάνθη, νίκη και ο Διαγόρας

Share

Άνοιξε σήμερα Σάββατο(17/4) η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League 2 με τρία παιχνίδια. Στο ντέρμπι κορυφής στη Λιβαδειά, ο Ιωνικός έκανε αποφασιστικό βήμα για την άνοδο καθώς σημείωσε μεγάλη νίκη-ανατροπή (2-1) επί του Λεβαδειακού. Η Ξάνθη με τη σειρά της, η οποία συγκατοικεί στη 2η θέση με τον Λεβαδειακό, σημείωσε κι αυτή μεγάλη ανατροπή μέσα στην Κρήτη στην νίκη 2-1 επί της ΟΦ Ιεράπετρας. Tέλος, με το τρίποντο της νίκης έφυγε και ο Διαγόρας στη Ρόδο απέναντι στα Τρίκαλα (2-0).

Στο παιχνίδι της Βοιωτίας, ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 8′ με ωραίο μακρινό σουτ του Λούκας Πολέτο. Στην επανάληψη όμως η ομάδα της Νίκαιας αντέδρασε, με τον Λευτέρη Ματσούκα στο 58′ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στη σεζόν και να φέρνει το ματς στα ίσα. Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Δημήτρη Σπανού, οι οποίοι κυνήγησαν την μεγάλη ανατροπή και δικαιώθηκαν στο 81′ με τον συνήθη ύποπτο, Λευτέρη Μάναλη. Με τη νίκη αυτή ο Ιωνικός εκτόξευσε τη διαφορά στο +8 από τους διώκτες του.

Με μεγάλο διπλό έφυγε και η Ξάνθη μέσα στην Κρήτη, καθώς επικράτησε με 2-1 της ΟΦ Ιεράπετρας. Ο Ντάλα Κόστα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο τέλος του α’ ημιχρόνου, όμως μ’ ένα εκπληκτικό τελευταίο δεκάλεπτο και γκολ των Καπνίδη(80′) και Μικελτάντζε (88′), η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και έπιασε στη δεύτερη θέση τον Λεβαδειακό.

Σημαντική νίκη, που τον έβαλε σε τροχιά εξάδας, σημείωσε και ο Διαγόρας, όπου κέρδισε στην έδρα του με 2-0 τα Τρίκαλα. Σκόρερ για τους νικητές, ο Σμυρλής στο 29ο λεπτό και ο Ντοριβάλ στο 63′.

Η 21η αγωνιστική:

Σάββατο 17/4

Λεβαδειακός-Ιωνικός 1-2

ΟΦ Ιεράπετρας-Ξάνθη 1-2

Διαγόρας-Τρίκαλα 2-0

Κυριακή 18/4

Καραϊσκάκης-Δόξα Δράμας

Χανιά-Απόλλων Λάρισας

Παναχαϊκή- Εργοτέλης

Βαθμολογία

  1. Ιωνικός 46
  2. Λεβαδειακός 38
  3. Ξάνθη 38
  4. Εργοτέλης 32
  5. Χανιά 31
  6. Διαγόρας 30
  7. Παναχαϊκή 28
  8. Απόλλων Λάρισας 24
  9. Τρίκαλα 23
  10. Δόξα Δράμας 20
  11. Α.Ε. Καραϊσκάκης 12
  12. Ιεράπετρα 12

*Εργοτέλης, Χανιά, Παναχαϊκή, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας, Α.Ε. Καραϊσκάκης έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *