Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

SL2: Στην Super league ύστερα απο 14 χρόνια ο Ιωνικός, στα μπαράζ η Ξάνθη.

Share

Ο Ιωνικός κατάφερε να κάνει την ανατροπή κόντρα στον Εργοτέλη 2-1 με ”χρυσό” σκόρερ τον Γιώργο Μάναλη και να πανηγυρίσει την επάνοδο του στα μεγάλα σαλόνια. Η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού και θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ την ομάδα του Παναιτωλικού με φόντο την άνοδο.Δεν τα κατάφερε η ομάδα της Βοιωτίας έμεινε στην 3ή θέση και παραμένει στην SL2. 

Την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία πανηγυρίζει ο Ιωνικός,ύστερα απο την σεζόν 2007/08. Η ομάδα της Νίκαιας νίκησε τον Εργοτέλη  με ανατροπή (2-1) και κέρδισε την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία, ύστερα απο 14 ολόκληρα χρόνια.

Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ της Super League 2, η Ξάνθη επικράτησε με σκορ 1-0 του Λεβαδειακού, και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Παναιτωλικού η οποία τερμάτισε 13ή στα play outs της Super league.

Ιωνικός- Εργοτέλης 2-1: Άνοδο με ανατροπή για τους Νικαιώτες

Ή ομάδα του Ιωνικού φιλοξένησε τον Εργοτέλη για την τελευταία αγωνιστική των play offs, με τους δύο διεκδικητές της ανόδου να παίζουν τους κόπους μιας χρονιάς σε 90′ λεπτά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά απο τα καρέ των Κρητικών, με την ομάδα του Εργοτέλη να έχει ως πρότερο σκοπο την διαφύλαξη του μηδέν, και ύστερα να  απειλήσουν με κάποιες κόντρα επιθέσεις. Ή πρώτη φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σημειώθηκε στο 42′ με του Νικαιώτες να ζητάνε πέναλτι, αλλά τον ρέφερι της αναμέτρησης Βασίλη Φωτιά να δείχνει παίζεται. Στην επανάλληψη και συγκεκριμένα στο 60′ ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Ηλία Τσελίο να στέλνει την μπαλά στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλο με κοντίνο πλασέ. Ωστόσο το σύνολο του Δημήτρη Σπανού κατάφερε να αντιδράση και εκμεταλευόμενη το αριθμητικό μειονέκτημα των κιτρίνων(Τσελίος 72′) έφεραν τούμπα το ματς με τους Μπουμίν(73′) και Γιώργο Μάναλη(80′) να διαμορφώνουν το τελικό 2-1, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τον Ιωνικό στην Super league.

Ιωνικός: Αναγνωστόπουλος, Αμπούντ-Ομάρ, Σινγκ, Παπαγεωργίου, Κύργιας, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας, Μουμίν, Ματσούκας, Ρόλε, Κουϊρουκίδης

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής,Σερβιλάκης, Πέϊος, Τσέλιος, Κόλα, Άμπι, Μπουρσέλης, Κόνραντ, Μανουσάκης

Ξάνθη- Λεβαδειακός 1-0: Στα μπαράζ η Ξάνθη, παράπονα απο τους Βοιωτούς 

Ή Ξάνθη υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό με μόνο στόχο την νίκη, που θα τις έδινε ελπίδες για την πρώτη δυάδα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο, και ότι δεν είδαμε για περίπου 45′ λεπτά τα είδαμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Θανάσης Ντίνας έπιασε έναν υπέροχο ”κεραυνό” με την μπάλα να τραντάζει το  οριζόντιο δοκάρι, στερώντας την ευκαρία στους ”ακρίτες” να πάρουν το προβάδισμα. Ή απάντηση του Λεβαδειακου ήρθε ενα λεπτό αργότερα με τον Συμελλίδη απο κοντά να μην μπορέι να νικήσει τον Ίτσο, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάλληψη η ομάδα της Βοιωτίας ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μπιανκόνι σε μια φάση που ξεσήκωσε ”θύελλα” αντιδράσεων απο πλευράς φιλοξενούμενων. Τελικά το πολυπόθητο γκολ ήρθε για την ομάδα της Ξάνθης με σκόρερ τον Έμπερτ στο 75′ λεπτό, για του ”ακρίτες” οι οποιοί τερμάτισαν στην δεύτερη θέση και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τον Παναιτωλικό σε αγώνα μπαράζ με φόντο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Ξάνθη: Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Μικελτάντζε, Τάτος,Πέτροβιτς, Καπνίδης, Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Δημόπουλος, Μύγας,Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Κονέ, Νίλι, Πολέτο, Συμελίδης, Μυτίδης

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των play off:

Ιωνικός – Εργοτέλης 2-1

Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0

Χανιά – Διαγόρας 2-0 

Η τελική βαθμολογία:

Ιωνικός 53

Ξάνθη 51

Λεβαδειακός 50

Εργοτέλης 48

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *