Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

MLS: Μια δεξαμενή ταλέντων για όλη την Ευρώπη.

Share

 

Το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε πηγή ακατέργαστων διαμαντιών, ,τα οποία είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα της καριέρας τους. 

Το αμερικανικό ποδόσφαιρο για την ακρίβεια όπως το λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί <<soccer>>, έχει πραγματοποίηση τεράστια άλματα πρόοδου. Κυρίως λόγο τον επενδύσεων που έχουν αυξηθεί και έχουν δώσει στο προϊόν ένα διαφορετικό πρεστίζ με τελευταία ηχηρή είσοδο της νεοσύστατη Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ. 

Κατά το παρελθόν έχουμε δει πολλούς αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να μετακομίζουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού κάνοντας το πρωτάθλημα του MLS να ακουστεί παντού, αλλά και να αυξήσει την ποιότητα του. 

Όμως τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι έχουν αλλάξει και είναι η Αμερική αυτή που στέλνει ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη…. και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι αποτελεί μια δεξαμενή ταλέντων προς την Ευρώπη. Με τελευταίο παράδειγμα τον Γουέστον ΜακΚένι ( Γιουβέντους).

Εμείς με αφορμή την έναρξη  της σεζόν 2021 αυτό το ΣΚ(17-18/4) σας παρουσιάζουμε πέντε περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών οι οποίοι  είναι έτοιμοι να εξαργυρώσουν την λάμψη τους μετακομίζοντας  στην Ευρώπη, με τις προαναφερθείσες περιπτώσεις να είναι απλός η κορυφή του παγόβουνου.  

 

Σάμ Βαίνς 

Χώρα : Αμερική 

Ομάδα: Colorando Rapids 

Ηλικία: 21 

Θέση: Αριστερό μπακ  

 Sam Vines - Player profile 2021 | Transfermarkt

Ο Σαμ Βαίνς είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Αμερικής Κ23, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποτελεί βασικό στέλεχος για τους Κολοράντο Ράπτιντς με τον ίδιο να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα μπακ του πρωταθλήματος. Δυνατός στο ψηλό και παιχνίδι, και εξαιρετικός στο να διαβάζει τα κενά της αντίπαλης άμυνας δείχνει πιο έτοιμος  από ποτέ για την εκτόξευση.   

Tάτζον Μπιουκάναν. 

Χώρα: Καναδάς 

Ομάδα: Νέα Αγγλία 

Ηλικία: 22 

Θέση: Επιθετικός  

 Hangin Out With ... New England Revolution rookie Tajon Buchanan

Ο Μπιουκάναν θεωρείται ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο MLS και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ανερχόμενος αστέρας. Ο 22χρόνος Καναδός ξεκίνησε από το κολέγιο Σιρακούσες, πριν πάρει μεταγραφή για την Ρεβολούσιον. Στα 20 έκανε το ντεμπούτο του πραγματοποιώντας 10 εμφανίσεις προλαβαίνοντας να μοιράσει και 2 ασίστ. Την περσινή χρονιά πρόσθεσε 23 εμφανίσεις  έχοντας 2 γκολ, και ισάριθμες ασίστ. Χαρακτηριστικό του είναι η πολύ υψηλή τεχνική αλλά και η ταχύτητα. Τέλος ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής Καναδά Κ23 στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων σκοράροντας 2 γκολ σε 4 αγώνες, και ήδη αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν κυκλώσει το όνομα του.  

Κόουλ Μπάσετ 

Χώρα: Αμερική 

Ομάδα: Κολοράντο Ραπίντς 

Ηλικία: 19 

Θέση: Μέσος  

 Homegrown Cole Bassett leading charge for Colorado Rapids | MLSsoccer.com

Ο 19χρόνος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην περσινή χρονιά έχοντας 5 γκολ, και 5 ασιστ σε 15 εμφανίσεις στέλνοντας τους Κολοράντο Ραπίντ στην διαδικασία των πλει οφ για πρώτη φορά μετά το 2016. To σκοράρισμα από τις στημένες φάσεις είναι ένα στοιχείο που τον διακρίνει, ενώ  αρέσκεται στο να είναι αυτός που θα δημιουργήσει παιχνίδι παίρνοντας την πρώτη μπάλα από τα στόπερ. Με βάση την ηλικία του(19ετών) και αυτά που  έχει δείξει μέχρι στιγμής στο χορτάρι τότε σύντομα ο νεαρός θα φτιάξει τις βαλίτσες του με προορισμό την Ευρώπη.  

Ντιέγκο Ρόσι 

Χώρα: Ουρουγουάη 

Ομάδα: Λος Άντζελες 

Ηλικία: 23 

Θέση: Επιθετικός 

 Should Diego Rossi be in the MLS MVP race? - Angels on Parade

Ο Ντιέγκο Ρόσι μπορεί να είναι αυτήν την στιγμή που μιλάμε ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στο MLS. Σίγουρα τολμηρή δήλωση όταν βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον Κάρλος Βέλα, αλλά οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Ο Ουρουγουανός στραίκερ μετρά, 43 γκολ, 22 ασιστ, σε 88 εμφανίσεις στο MLS. Υπήρξαν πολλές φήμες που συνέδεαν το όνομα του με ομάδες της Ευρώπης όμως η πανδημία του Κορονοϊού φρέναρε μια ενδεχόμενη μεταγραφή του.  

Κάντεν Κλαρκ 

Χώρα: Αμερική 

Ομάδα: Νιού Γιορκ Ρεντ Μπουλς 

Ηλικία: 17 

Θέση: Επιθετικός 

 Caden Clark - Player profile 2021 | Transfermarkt

Ο Κλαρκ μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο MLS τον Οκτώβριο και χρειάστηκε μόνο 47 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ – ένα φανταστικό βόλεϊ κόντρα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ. Ενώ ο έφηβος ιθαγενής της Μινεσότα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διασχίσει  προτού φτάσει στον τελικό  προορισμό της  καριέρας του, ο Κλαρκ θεωρείται το πιο σίγουρο στοίχημα για μετακίνηση στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες.  

Τα μεταγραφικά σενάρια τον θέλουν ήδη να έχει συμφωνήσει προφορικά με την Σάλτσμπουργκ για το ερχόμενο καλοκαίρι. 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Λύτρίβης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *