Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

«Μάχες» στο σημερινό πρόγραμμα της Basket League.

Share

Ο Ηρακλής ταξιδεύει στο Λαύριο για την αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα στα πλαίσια του εξ’ αναβολής ματς της 19ης αγωνιστικής, ενώ ο Προμηθέας υποδέχεται την Α.Ε.Κ στο «Δημήτρης Τόφαλος» στην επίσης εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής.

Καθώς βαδίζουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου με την 22η αγωνιστική να έχει παραμείνει, οι ομάδες καλούνται να ανεβάσουν στροφές έχοντας ως στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στα play off. Μεγάλο ενδιαφέρον εντοπίζεται και στην μάχη της παραμονής, με τις ομάδες να παλεύουν μέχρι τέλος καθώς όλα παραμένουν ανοιχτά.

Στην αναμέτρηση που ανοίγει το σημερινό μενού (στις 17:00 στο Lavrio Indoor Hall), ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος φιλοξενεί τον Ηρακλή, ο οποίος ισοβαθμεί με το Μεσολόγγι BAXI στην τελευταία θέση με 26 βαθμούς (ο «Γηραιός» έχει και 2 παιχνίδια λιγότερα). Γίνεται άμεσα, λοιπόν, αντιληπτή η σημασία που δίνει η εκάστοτε ομάδα στην σημερινή αναμέτρηση για τους δικούς της λόγους. Το Λαύριο, από τη μία, θέλει να διατηρήσει την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ, από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι βλέπουν το κάθε τους παιχνίδι ωσάν τελικό που μεταφράζεται σε παραμονή στην κατηγορία της Α1.  Διαιτητές της αναμέτρησης οι Αναστόπουλος Π. – Ψαριανός – Μαλαμάς με κομισάριο τον Παλάτο.

Τρεις ώρες αργότερα, έχουμε τζάμπολ και στην Πάτρα, στο ντέρμπι που θα καθορίσει την τελική έκβαση της κατάκτησης της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια. Προμηθέας και Α.Ε.Κ κυνηγούν τον ίδιο στόχο, με την Ένωση να έχει στο «τιμόνι» της ομάδας πια τον Δημήτρη Αγγέλου έπειτα από την απομάκρυνση του Ηλία Παπαθεοδώρου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως ο Αγγέλου αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντά του από τις 15/04, καθώς σήμερα στην Πάτρα θα κοουτσάρει ο  Γιώργος Λιμνιάτης, έχοντας ως βοηθό του τον Δημήτρη Μενουδάκο. Στους αγωνιστικά απόντες, η Α.Ε.Κ δεν υπολογίζει στους Ματ Λοτζέσκι, Μάρκους Σλότερ, Κώστα Γόντικα καθώς και στον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάκη Γιατρά είναι πάνοπλη με γεμάτη την φαρέτρα της και έχει ως στόχο να κερδίσει την «πληγωμένη» Ένωση για δεύτερη φορά μέσα στην χρονιά. Το παιχνίδι θα διευθύνουν οι διεθνής Πέτρος Παπαπέτρου, Τάσος Μάνος και Βασιλική Τσαρούχα. Κομισάριος της αναμέτρησης θα είναι ο πατρινός Βασίλης Πίγκας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *