Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πίσω στον χρόνο: Η “ιπτάμενη” Νίκη Μπακογιάννη

Share

Η αναβολή των φετινών Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο μπορεί να στέρησαν αθλητικό θέαμα, όμως έτσι δόθηκε η ευκαιρία για ένα throwback σε διαχρονικά ελληνικά ρεκόρ.

Το πανελλήνιο ρεκόρ για το άλμα εις ύψος κατέκτησε η Νίκη Μπακογιάννη στις 03/08/1996 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα, κάνοντας επίδοση στο 2,03 με την ομάδα του ΑΣΕ Δούκα.

Η Νίκη Μπακογιάννη αποτελεί μια από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες του ελληνικού κλασικού – και όχι μόνο – αθλητισμού. Γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1968 στην Λαμία και ξεκίνησε την καριέρα της στον στίβο από τον Αθλητικό Όμιλο «Αθανάσιος Διάκος». Αγωνίστηκε επίσης με την φανέλα του ΑΣΕ Δούκα, με την οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, ενώ έκλεισε την καριέρα της στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Έχει κερδίσει 12 φορές το πρωτάθλημα στον ανοικτό στίβο και 11 στον κλειστό στίβο. Υπήρξε επίσης 3 φορές νικήτρια σε βαλκανικούς αγώνες ανοικτού στίβου. Σε μεσογειακούς αγώνες έχει πάρει συνολικά τέσσερα μετάλλια, ενώ έχει κερδίσει 5 φορές το πρωτάθλημα «Μπρούνο Ζάουλι». Η μεγαλύτερή της διάκριση είναι η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου το 1996 στους Ολυμπιακούς αγώνες, σημειώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση στα 2,03, το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα.

Η Νίκη Μπακογιάννη έχει υπάρξει καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια το 1989 και 1996.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *