Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα σηκώσει τη σημαία ψηλά!

Share

Ο Μίλτος Τεντόγλου διανύει την καλύτερη μέχρι σήμερα περίοδο της αθλητικής ζωής του, αφού όχι μόνο πετυχαίνει επιδόσεις υψηλού επιπέδου, αλλά το καταφέρνει με μία φυσικότητα και άνεση που του επιτρέπει να βάζει τον πήχη ακόμη υψηλότερα.

Ο 23χρονος άλτης ήθελε να κάνει τρεις προσπάθειες, καθώς αισθανόταν σε πολύ καλή μέρα και έτοιμος να κυνηγήσει άλματα μεγαλύτερα από το 8,60 μ. της Καλλιθέας. Και η αλήθεια είναι πως αν ήταν πιο συνεπής στο πάτημα του στη βαλβίδα θα το είχε καταφέρει. Άλλωστε οι δύο έγκυρες προσπάθειες του στα 8,41 μ. και 8,48 μ. ήρθαν με πάτημα οριακά στο άσπρο σημάδι, ενώ κάποια από τα άκυρα του (επίσης οριακά) ήταν πολύ πάνω από τα 8,60 μέτρα.

Ο Τεντόγλου έχει σήμερα τις δύο κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο με 8,60 μ. και 8,48 μέτρα. Έχει παράλληλα την άνεση του να σημειώνει σε όλες τις συνθήκες (καιρικές, σωματικές) επιδόσεις πάνω από τα 8,20 μ., που του δίνουν σε πρώτη φάση, όχι μόνο τη συμμετοχή, αλλά και ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωση. Το μέλλον του Μίλτου και της Ελλάδας είναι υποσχόμενο και λαμπρό!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι ο μεγάλος στόχος του Τεντόγλου. Σίγουρα, για τον ίδιο η παρουσία στον τελικό του αγωνίσματος δεν θα είναι το μοναδικό ζητούμενο. Όπως εύστοχα δήλωσε μετά τον χθεσινό αγώνα, είναι ένας από τους κορυφαίους του κόσμου και δικαίως βλέπει τον εαυτό του ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Τεντόγλου από την αρχή του χρόνου έχει κάνει οχτώ αγώνες και σε όλους έχει ολοκληρώσει την προσπάθεια του με άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Πλέον έχει επτά αγώνες καριέρας πάνω από τα 8,30 μ., αριθμός που προβλέπεται να μεγαλώσει, καθώς θα εξελίσσεται η σεζόν. Ο επόμενος αγώνα του Τεντόγλου θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, ενώ στις 9 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και στο Diamond League στο Μονακό.

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *