Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός : “Οι δηλώσεις των παικτών”

Share

O Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το βράδυ της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, με στόχο να κάνει το 2/2 επί του αιωνίου αντιπάλου και να παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague.

Το ντέρμπι της Παρασκευής δεν έχει τόση βαθμολογική σημασία , όση είχε τις περασμένες χρονιές αλλά δεν παύει να είναι το ντέμρπι που περιμένουμε όλοι πως και πως.

Γι αυτόν τον λόγο, η EuroLeague ζήτησε από τους παίκτες των αιωνίων να περιγράψουν τι σημαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι για εκείνους και τους δύο συλλόγους. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Άαρον Γουάιτ έδωσαν λοιπόν τις δικές τους εξηγήσεις.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

 

Βασίλης Σπανούλης: “Είναι μεγάλη η αντιπαλότητα και όλοι οι άνθρωποι εστιάζουν σε αυτόν τον αγώνα, είναι ωραίο να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να νιώσεις”.

 

Νεμάνια Νέντοβιτς: “Δεν είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι. Είναι η ιστορία των δύο αυτών συλλόγων, οπότε είσαι υποχρεωμένος να προσεγγίσεις αυτόν τον αγώνα, όπως όλους, αλλά δεν συγκρίνεται με τους υπόλοιπους”.

 

Γιώργος Πρίντεζης: “Όταν είσαι μέλος αυτής της ομάδας (Ολυμπιακός), έχεις το κίνητρο να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, να πας μέχρι το τέλος και να συμμετέχεις σε Final Four”.

 

Γιώργος Παπαγιάννης: “Όλα τα παιχνίδια σημαίνουν κάτι, αλλά ειδικά αυτό για την ομάδα σημαίνει περισσότερα. Αυτός ο αγώνας σου προσθέτει πίεση γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν τον συγκεκριμένο αντίπαλο”.

 

Κώστας Παπανικολάου: “Αυτή η εβδομάδα (του αγώνα) είναι λίγο διαφορετική, γιατί όλοι στην Ελλάδα περιμένουν αυτόν τον αγώνα. Οι οπαδοί τους θέλουν να κερδίσουμε τον μεγάλο μας αντίπαλο, το ίδιο ισχύει για τους δικούς τους οπαδούς. Οι παίκτες λατρεύουν να παίζουν σε τέτοιου είδους αγώνες, με αυτή την αντιπαλότητα που υπάρχει. Είναι ωραίο για εμάς γιατί είσαι στη μεγάλη σκηνή, γιατί όλη η Ευρώπη θα δει αυτό το παιχνίδι. Είναι υπέροχο, όλοι είμαστε ανυπόμονοι για να βγούμε στο γήπεδο και να παλέψουμε για τις πιθανότητες νίκης που έχουμε”.

 

Άαρον Γουάιτ: “Είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ μέρος αυτών των αγώνων, σημαίνει κάτι παραπάνω από τους συνηθισμένους γιατί υπάρχει αυτή η περηφάνια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να ανήκεις στην καλύτερη ομάδα της χώρας”.

 

Επιμέλεια : Λάμπρος Μελισσουργός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *