Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague : “Χωρίς Μιλουτίνοφ , Σενγκέλια και Κλάιπερν η ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Βαλένθια”

Share

Για την 24η αγωνιστική της Turkish Airlines Euroleague η Βαλένθια υποδέχεται σήμερα(04/02 , 22:00) τη ΤΣΣΚΑ  στο “Λα Φοντέτα” σε ένα ματς πολύ σημαντικό και για τις 2 ομάδες .

Οι Ισπανοί του Ζαμέ Πονσαρνάου που στα τελευταία 7 ματς μετράνε μόλις μία νίκη στη κορυφαία μπασκετική Ευρωπαϊκή διοργάνωση(91-71 με Ερυθρό εντός , 15/01)  βρίσκονται ξαφνικά εκτός 8άδας (10η θέση , ρεκόρ 11-12) και ψάχνουν μία νίκη που θα τους δώσει λίγες ελπίδες για πρόκριση στα play-offs.Η συνέχεια είναι υπερβολικά δύσκολη για την Βαλένθια καθώς στα επόμενα 5 ματς θα παίξει με Ρεάλ (μέσα) , Ζενίτ (έξω) , Εφές (έξω) , Μακάμπι (έξω) και Φενέρ (μέσα). H νίκη σήμερα κόντρα στη μισή ΤΣΣΚΑ είναι μονόδρομος για να αρχίσει να έχει περισσότερες ελπίδες για 8άδα. Απ το σημερινό ματς για τους γηπεδούχους θα λείπουν για διαφορετικούς λόγους οι : Τζοάν Σάστρε(τραυματισμός) , Γκιγιέμ Βίβες(τραυματισμός) και Φερνάντο Σαν Εμετέριο(Covid-19).

Απ την άλλη ο Δημήτρης Ιτούδης πέρα απ τις σίγουρες απουσίες των Κλάιμπερν(επιστρέφει μέσα στο μήνα) και Μιλουτίνοφ(πιθανότατα χάνει όλη τη σεζόν) δεν υπολογίζει ούτε στον Τορνίκε Σενγκέλια που αποκόμισε ένα πρόβλημα στο γόνατο στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας (01/02) κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα(ήττα 93-90).

Το μόνο θετικό για τον Έλληνα coach των Ρώσων είναι η επιστροφή του ηγέτη , Μάικ Τζέιμς που τα “ξαναβρήκε” με τη διοίκηση και έχει το μεγάλο βάρος να πάρει πάνω του την ομάδα στο σημερινό ματς και όχι μόνο αφού οι υπόλοιποι 3 super stars είναι εκτός.

Επίσης η ΤΣΣΚΑ έρχεται στην Ισπανία με μόλις 2 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια της φετινής Turkish Airlines Euroleague.

Όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή της Ρώσικης “Αρκόυδας” , βρίσκεται στη 2η θέση με ρεκόρ 16-7 , πίσω απ τη  πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (17-6) που σήμερα κοντράρεται με την Εφές του Σέιν Λάρκιν , (η οποία “καίγεται για νίκη” για να πιάσει 8άδα). Επόμενο ματς για τους Ρώσσους , εντός με Παναθηναϊκό.

 

Επιμέλεια : Λάμπρος Μελισσουργός

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *