Type to search

Bundesliga Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζουντ Μπέλιγχαμ: Έτοιμος για το επόμενο βήμα, αλλά ποιο θα είναι αυτό;

Share

Ένας από τους πιο περιζήτητους μέσους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, έχει κερδίσει το δικαίωμα να επιλέξει τον επόμενο προορισμό της καριέρας του, εάν η Ντόρτμουντ συμφωνήσει στην αποχώρησή του, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πριν καν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια, ο Μπέλιγχαμ, θα μονοπωλήσει φέτος το ενδιαφέρον στο μεταγραφικό παζάρι, με τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης να εμφανίζονται ως τα πρώτα φαβορί για την απόκτησή του. Με βάση των μέχρι σήμερα χαρακτηριστικών του, ο 19χρονος θα «κούμπωνε» διαφορετικά στην κάθε ομάδα.

Όπως γίνεται σαφές στο παρακάνω γράφημα του «The Athletic», ο 19χρονος Άγγλος μπορεί να λειτουργήσει, τόσο σε αμυντικούς ρόλους στο χώρο του κέντρου, όσο και σε πιο επιθετικούς και δημιουργικούς, με απόλυτη ισορροπία. Συγκρίνοντας τον με τους υπόλοιπους μέσους των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, ο Μπέλιγχαμ κατατάσσεται στην πρώτη θέση με τις 16,7 προωθητικές πάσες του ανά 100 επαφές με την μπάλα την φετινή σεζόν. Ταυτόχρονα, τα 5,6 «κοψίματα» του ανά 90 λεπτά, υποδηλώνουν την εξίσου σημαντική συνεισφορά του στην αμυντική λειτουργία. Επιπλέον, μετρά 0,35 αναμενόμενα γκολ και ασίστ (xG+xA) ανά 90 λεπτά.

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, φαντάζουν τα πρώτα φαβορί για τον νεαρό μέσο αυτή την στιγμή. Η εξαιρετική του σχέση με τους συμπαίκτες του στην Εθνική Αγγλίας, Χέντερσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ, αυξάνουν τις πιθανότητες να τον δούμε κάτοικο Μερσεϊσάιντ, όπου υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλόπ, θα μπορούσε να λειτουργήσει εξαιρετικά ως «αντί-Τιάγκο» σε πιο προωθημένο και δημιουργικό ρόλο.

Από την άλλη, για έναν παίκτη είναι τεράστιο κίνητρο το να αγωνιστεί υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Μπέλιγχαμ, θα φάνταζε ιδανική επιλογή ως ο μέσος δίπλα στον Ρόντρι, σε πιο «χαμηλά» μέτρα μέσα στο γήπεδο, ειδικότερα από την στιγμή που το μέλλον του Γκουντογάν παραμένει αβέβαιο.

Τέλος, στην «ανοικοδόμηση» της μεσαίας γραμμής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άγγλος θα ήταν ο τρίτος μέσος, δίπλα στους Τσουαμενί και Βαλβέρδε, καθώς Κρόος και Μόντριτς δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παραμείνουν κάτοικοι Μαδρίτης.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως η παρουσία του θα θεωρηθεί αναβάθμιση για οποιαδήποτε μεσαία γραμμή. Μένει να δούμε που θα καταλήξει η… μπίλια για τον νεαρό μέσο.

Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *