Type to search

EUROPA LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ: Άγγλοι…στα Λιοντάρια

Share

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μπορεί να μην φαντάζει το φαβορί της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, ωστόσο οι προηγούμενες αναμετρήσεις των «Λιονταριών της Λισαβόνας» με αγγλικές ομάδες σε νοκ άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και του Ουέφα τους δίνει το δικαίωμα να χαμογελούν καθώς έχουν 6/6 προκρίσεις.

Για την φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ συγκρούονται Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Άρσεναλ σε ένα ζευγάρι που φαντάζει αρκετά ξεκάθαρο αν υπολογίσουμε την πολύ καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα όλη τη χρονιά και την αντίστοιχα όχι τόσο εντυπωσιακή χρονιά που διανύει η Σπόρτινγκ όντας 4η στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, υπάρχουν δύο στοιχεία που ίσως κάνουν τις δύο αναμετρήσεις σε Ζοσέ «Αλβαλάδε» και «Έμιρεϊτς» περισσότερο αμφίρροπες.

Για αρχή η τεράστια ευκαιρία που έχουν οι «Κανονιέρηδες» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από το 2004 και τους «Invincibles», που ίσως οδηγήσει την ομάδα του Λονδίνου σε μερικό ροτέισον μιας και μεσολαβεί μεταξύ των δυο αγώνων και η δύσκολη αναμέτρηση με την Φούλαμ εκτός έδρας. Το άλλο στοιχείο είναι η παράδοση που έχει «χτίσει» η ομάδα της Λισαβόνας απέναντι σε αγγλικές ομάδες στα νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και του Ουέφα παλαιότερα. 6 στις 6 προκρίσεις μετράνε τα «Λιοντάρια» και όλες απέναντι σε διαφορετικές ομάδες, καμία εκ των οποίων όμως δεν ήταν η Άρσεναλ. Τα μόνα ματς που έχουν δώσει οι δύο σύλλογοι πρόσφατα ήταν τη σεζόν 2018/2019 για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με την Άρσεναλ να έχει μία νίκη (0-1) με σκόρερ τον Ντάνι Γουέλμπεκ και μία ισοπαλία (0-0).

Η πιο πρόσφατη επιτυχία της ομάδας της Λισαβόνας εντοπίζεται το 2012 όταν και απέκλεισε στα προημιτελικά την Μάντσεστερ Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που λίγους μήνες αργότερα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα με το περίφημο γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο στο 90+4. Τη σεζόν 2009/2010, στην πρώτη χρονιά του Γιουρόπα Λιγκ, θύμα της ήταν η Έβερτον, στην οποία αγωνιζόταν ο τωρινός προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα. Πηγαίνοντας πιο πίσω βρίσουμε το 2008 την πρόκριση επί της Μπόλτον του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Τη σεζόν 2004/2005 η Σπόρτινγκ έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ουέφα, ο οποίος μάλιστα διεξήχθη στο γήπεδό της, όπου όμως ηττήθηκε με 3-1 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Προηγουμένως είχε αποκλείσει δύο αγγλικούς συλλόγους. Τη Μίντλεσμπρο του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ στους «16» και τη Νιούκαστλ του Άλαν Σίρερ στα προημιτελικά. Τέλος, το 1981 προκρίθηκε εις βάρος της Σαουθάμπτον του μεγάλου Κέβιν Κίγκαν στη φάση των «16».

Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ είχε και φέτος συνάντηση με αγγλική ομάδα και μάλιστα λονδρέζικη, βέβαια για του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την Τότεναμ, την οποία κέρδισε εντός έδρας με 2-0 και έφερε 1-1 στο Λονδίνο. Οι οιωνοί άρα είναι μαζί της, οι συγκυρίες επίσης, το εμπόδιο όμως παραμένει τεράστιο και θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από την παράδοση για να γίνουν οι Άγγλοι βορά στα λιοντάρια.

 

Επιμέλεια Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *