Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΣΕΛΣΙ

Πρόκριση και ηρεμία ή…αποκλεισμός και ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια για τους Λονδρέζους!

Share

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες την Μπορούσια Ντόρτμουντ και ευελπιστεί να αντιστρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα. Οι μπλε επέστρεψαν στις νίκες ύστερα από ενάμισι  μήνα επικρατώντας της Λιντς και ελπίζουν πως μια ενδεχόμενη νίκη-πρόκριση σήμερα θα ομαλοποιήσει την κατάσταση και θα επιφέρει ακόμη περισσότερη ηρεμία στο σύλλογο!

 «Παρά τις φήμες ο Γρέιαμ Πότερ είναι ακόμη εδώ»

Το τελευταίο διάστημα ο προπονητής των Λονδρέζων είναι σε καθημερινή βάση με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα μεγάλωναν συνεχώς την κουβέντα για το αν είναι ο κατάλληλος για τη νευραλγική θέση στην άκρη του πάγκου. Η ομάδα του δυσκολεύεται αρκετά στο σκοράρισμα και με το πρόσφατο 1-0 απέναντι στη Λιντς Γιουνάιτεντ το περασμένο Σάββατο οι μπλε επέστρεψαν στις μετά νίκες από πολύ καιρό και σκόραραν μόλις για τέταρη φορά σε όλες τις διοργανώσεις εντός του 2023! Ο Πότερ διαφοροποίησε το σύστημα γυρίζοντας την άμυνα του σε τριάδα και προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλο από την αρχή του παιχνιδιού. Τελικά η νίκη αυτή βοήθησε το σύνολο να αφυπνιστεί ενόψει της συνέχειας και κέρδισε χρόνο και για τον ίδιο.

«Ο Μπόελι φαίνεται να ακολουθεί διαφορετικό πλάνο απ’ ότι ο…Αμπράμοβιτς»

Ο ισχυρός άνδρας που ηγείται και αποφασίζει για την Τσέλσι φαίνεται πως δεν υιοθετεί το σύστημα του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Δείχνει υπομονή, στηρίζει τον προπονητή και περιμένει να δει εάν όντως η ομάδα θα αποκτήσει επιτέλους τον χαρακτήρα που της αρμόζει. Παρά τα διαρκή ανεπιτυχή αποτελέσματα και την γκρίνια των οπαδών, ο ίδιος δεν τερμάτισε τη συμφωνία με τον Πότερ, κάτι που στις μέρες του Ρώσου μεγιστάνα και πρώην πλέον ιδιοκτήτη των μπλε να είχε συμβεί πολύ νωρίτερα. Κυκλοφορούν πολλές φήμες βέβαια που αν αναφέρουν πως οι μπλε ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, νυν προπονητή της Μπράιτον και διάδοχο του Γρέιαμ Πότερ στους «γλάρους». Το θέμα είναι πως ο Πότερ παραμένει κανονικά στην θέση του προς το παρόν και εάν η Τσέλσι προκριθεί απόψε ίσως τα πράγματα διαφοροποιηθούν.

«Νίκη-πρόκριση απέναντι στην Ντόρτμουντ και αλλαγή σκηνικού»

Σημαντικό λοιπόν σημείο για οποιαδήποτε κουβέντα αποτελεί η σημερινή αναμέτρηση απέναντι στους «Βεστφαλούς». Η Τσέλσι παρά το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα θα προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατάσταση και να συνεχίσει στο θεσμό. Στο πρώτο παιχνίδι οι μπλε ήταν ιδιαίτερα καλοί, δημιουργώντας ευκαιρίες και προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μάλιστα είχαν τελειώσει το παιχνίδι με ποσοστό xGoals 2.20 και δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν. Τις δύο προηγούμενες φορές είχαν καταφέρει να αποκλείσουν στη φάση των 16 τόσο την Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και την Λιλ.

Για αυτό το λόγο όλοι στο σύλλογο έχουν κυκλώσει το σημερινό μεγάλο παιχνίδι και επιδιώκουν σε θετική έκβαση που θα κρατήσει την ομάδα σε επίπεδο ενδιαφέροντος σε μια διοργάνωση, από την στιγμή που στην Πρέμιερ Λιγκ βολοδέρνει κάπου στην δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχοντας ήδη αποκλειστεί και από τις δύο εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλων!

Θάνος Βλάχος           

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *