Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Γ.Σ. Ηλιούπολης-Α.Σ. Πέρα 72-67: Ντερμπάρα με νικητή την Ηλιούπολη

Share

Στο Α’ Κλειστό Γυμναστήριο της Ηλιούπολης η τοπική ομάδα υποδέχτηκε τον Α.Σ Πέρα για το ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως αναμενόταν, με ανατροπές στο σκορ, αρκετούς πρωταγωνιστές και νεύρα. Η Ηλιούπολη, προερχόταν από την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη Νίκαιας, ενώ οι Πειραιώτες την προηγούμενη αγωνιστική είχαν κερδίσει εύκολα την πρωτοπόρο Α.Σ.Α. Αναγέννηση. Οι δύο ομάδες βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και ήθελαν τη νίκη για να φτάσουν όλο και πιο κοντά στο στόχο των πλέι-οφ της ανόδου. Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του δυστυχήματος που συνέβη στα Τέμπη και έχει συγκλονίσει την χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς και προηγήθηκαν στο σκορ με 20-9. Ο προπονητής του Πέρα, κ. Χολέβας, ζήτησε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στου παίκτες του, από τους οποίους είχε πολλά παράπονα για το νωθρό τους ξεκίνημα. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ 24-21 υπέρ της Ηλιούπολης. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ, και από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα (28-29) δεν το έχασαν μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου (37-40).

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίχτες της Ηλιούπολης μπήκαν αποφασισμένοι για να ανατρέψουν τη κατάσταση και να πάρουν τη νίκη, καθώς γίναν πιο πιεστικοί στην άμυνα και πήγαιναν πρώτοι σε όλες τις διεκδικήσιμες μπάλες, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ακολουθήσουν αυτόν το ρυθμό και να κάνουν πολλές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, το σκορ δεν άνοιξε πολύ και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τη Ηλιούπολη να προηγείται με 54-53. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους γηπεδούχους οι οποίοι ήταν πολύ εύστοχοι στο τρίποντο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +13 (66-53). Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση και μείωσαν τη διαφορά στους 6 πόντους (68-62), όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, με το τελικό 72-67 να σφραγίζει τη 12η νίκη της σαιζόν για την Ηλιούπολη, και τους παίκτες της να αποθεώνονται από τους περίπου 500 φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η Ηλιούπολη πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη, που τη φέρνει στη τρίτη θέση με 31 βαθμούς, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γκαβανόπουλο (19 πόντοι), Ζανιδάκη (18 πόντοι) και Καραμπάτσο (11 πόντοι). Στον αντίποδα, ο Α.Σ Πέρα παρέμεινε στη 2η θέση και σε τροχιά πλέι- οφ ανόδου με 32 βαθμούς.

Τα δεκάλεπτα: 24-21,37-40,54-53, 72-67

Ηλιούπολη (Βλουτής): Σπανός, Ζανιδάκης, Γκαβανόπουλος, Πρόγκας, Μαντάς

Πέρα (Χολέβας): Βλάχος, Καψαρίδης, Δάνα, Μπούσι, Δημητρίου

Διαιτητές: Σπυρλιδάκης, Μπον

Δηλώσεις από τον προπονητή της Ηλιούπολης, κ. Βλουτή:

Κόουτς, πολύ σημαντική νίκη σήμερα σε ένα πραγματικό ντέρμπι. Δυο λόγια για το που πιστεύετε ότι κρίθηκε το ματς: <<Πράγματι μια μεγάλη νίκη η σημερινή, σε ένα  παιχνίδι που ήταν ντέρμπι όπως αναμενόταν. Σε ένα μεγάλο βαθμό η νίκη μας οφείλεται στο γεγονός ότι ανταπεξήλθαμε στην ασφυκτική πίεση του Πέρα. Οι αντίπαλοί μας είναι μια εξαιρετική ομάδα που έκανε το παιχνίδι της, κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και δίκαια βρίσκεται ψηλά. Επί της ευκαιρίας να ζητήσω συγγνώμη στους ανθρώπους του Πέρα αν ακούστηκαν κάποια άσχημα πράγματα από ορισμένους. Επίσης το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα μας όταν κι εμείς γίναμε πιο πιεστικοί στην άμυνα. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλό για εμάς, στο δεύτερο βγήκαμε εκτός πλάνων, στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήμασταν αυτοί που έπρεπε και πήραμε τη νίκη. Πολύ σημαντικό είναι πως βγήκαν μπροστά τα παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα, έδειξαν προσωπικότητα και βρήκαμε πρωταγωνιστές. Αυτό άλλωστε είναι και το μπάσκετ.>>

Η Ηλιούπολη έχει δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια και έχει πάρει αποτελέσματα με τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία. Σε περίπτωση που δεν κατορθώσετε την άνοδο, θα είστε ικανοποιημένος με τη πορεία της ομάδας; : <<Κοιτάξτε, η χρονιά δεν έχει τελειώσει για να κάνουμε απολογισμό. Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος για τις εμφανίσεις μας και για το γεγονός πως εξασφαλίσαμε νωρίς τον πρώτο στόχο που ήταν η παραμονή. Τώρα κοιτάμε το δεύτερο στόχο που είναι η συμμετοχή μας στα πλέι-οφ ανόδου και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα γιατί είναι η πρώτη δουλειά που αναλαμβάνω σαν πρώτος προπονητής σε αντρικό τμήμα και με έχουν στηρίξει πολύ οι παίχτες. Η καλή πορεία μας έχει να κάνει και με τη δουλειά που γίνεται καθημερινά από εμάς, αλλά και από τη στήριξη που έχουμε από τη διοίκηση και το περιβάλλον γύρω από την ομάδα.>>

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *